Úmyslné protahování územního řízení?

Dobrý den, dnes nám konečně stavební úřad vyvěsil územní rozhodnutí - měsíc od ústního jednání. Nevíte někdo, jak dlouhá doba mezi ústním jednáním a územním rozhodnutím může maximálně uplynout? Ve stavebním zákoně je jen 30 (60) dní, podávali jsme ještě vloni. Vzhledem k tomu, že problémy se stavbou a stavebním úřadem řešíme už 2 roky, zvažuji podání stížnosti za úmyslné protahování. Jen v tomto územním řízení nás zdrželi víceméně neoprávněně o 3 měsíce a už toho mám dost. Předem děkuji za odpovědi a případné zkušenosti se stížností na činnost stavebního úřadu.
Odpovědět
Tak stížnost podat klidně můžeš, chápu, že jsi naštvaná. ALE dle mého si tím nepomůžeš, úmysl se dá jen velmi těžko prokázat, stejně to zametou pod koberec nebo zamítnou. A jestli ještě někdy v životě chcete se stavebním úřadem něco řešit, tak se neboj, že si tě nebudou pamatovat a můžou ti to dát "sežrat". Vím zní to celkem smutně, ale na některých úřadech se stále nikoho nedovoláš a dané lhůty jsou spíše brané jako doporučení. Znám to z vlatní zkušenosti, taky jsme čekali déle než bylo nutné, ale spíše jsme se s nimi snažili dohodnout a lehce tlačit, než si stěžovat a rozčilovat se.
Odpovědět
Tak z mého 7měsíčního působení za přepážkou Magistrátu jistého města mám opačný názor než "jizvo". Doporučuji ihned zajít za vedoucím oddělení - s manželem a udělat tam pořádnej HUMBUK! Kdo řve, ten nejvíc dostane! Takhle to funguje. Buďte hustý a pohrožte i nadřízeným (Krajským) úřadem-že tam budete podávat stížnost. Prvně tedy ale zajděte za tím vedoucím oddělení-ten dokáže zázraky ;-) Úředníci nemají rádi stěžovatele, ale se staženýma půlkama pracují cca 5x rychleji! Mějte s sebou písemnou ŽÁDOST o .....cokoli(podání vysvětlení k délce vyřizování celé záležitosti, nebo žádost o vyjádření se k délce procesu...)hlavně tam musí být slovo "žádám", nechat orazit na podatelně a nechat jim to tam-efekt: tato vaše rozčílená žádost musí být zanesena do vaší složky a v případě prověřování z KÚ tam uvidí, že jste byli nespokojeni s prací úředníků-a o to jde! Úředníci nechtějí, aby se o nich na Kraji mluvilo jako o neschopných-nechtějí aby se s Krajem vůbec něco řešilo....takže se začnou SNAŽIT! Hlavně si stěžujte nahlas a nebuďte vůbec příjemný. Nemůžou se na vás nijak "mstít", protože musí postupovat podle zákona a né podle osobních sympatií!
Odpovědět
Aby se dalo na tvou otázku odpovědět, je nutno, abys nám sdělila základní otázku, a to, zda vloni, když jste to podali, bylo vše vpořádku nebo jste byli vyzváni k doplnění nějakých nedostatků. Pokud je podaná žádost s dokumentací vpořádku, pak má úředník 30 dní od podání na zahájení, dalších 30 dní na termín ústního jednání, následně 30dní na vydání ÚR a konečně 30 dní je lhůta, než nabude ÚR právní moc. Celkem tedy od podání do chvíle, pravomocného rozhodnutí může uplynout 4 měsíce dle zákona. Jistě, některé lhůty jdou zkrátit, některé ovšem ne. Pokud Vám však přeruší řízení a vyzvou vás k doplnění podkladů, pak se tato lhůta samozřejmě prodlužuje dle potřeby, dokud není žádost vpořádku. My takto v práci máme některé stavby rozjednané i 8 měsíců. Upozorňuji, že jste podali žádost v minulém roce, lhůty se tedy řídí starým stavebním zákonem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?