Změna trvalého bydliště, kam jít? Co kde vyřídit?

Zdravím, mám možná hloupý dotaz....ale učený z nebe nespadl že :-) Domeček už máme, nastěhovaní jsme. A teď - co vše musím oběhat, abych si změnila trvalé bydliště - kam jít a co a kde vyřídit? :-)
Profilova fotka
@nikkik na příslušný městský úřad v novém bydlišti, tam vyplníš žádost, vystaví ti novou občanku a pak si musíš nechat změnit vše ostatní, TP na auto, pojištění a všechy adresy kde máš trvalý pobyt....
mě by spíše zajímalo, jestli se musím odhlásit i ze stávajícího trvalého bydliště? Nebo stačí opravdu vyplnit žádost v novém místě bydliště a ostatní si oni zařídí sami?
@nikkik Tak my to řešíme teď, museli jsme jít na matriku a chtěli po nás výpis z katastru z LV, že dům je náš a máme přidělené číslo popisné, tam jsem vyplnili žádost a dali nám k občance takový papírek se změnou a ustřihla nám růžek, s tím jsme si šli nechat udělat nové občanky. Vše změní na té matrice v systému.
@petrsv1000 děkuji :-) Je to malá vesnička - 400 obyvatel. Je mi jasné, že musím na úřad do města pod které spadá, ale musím poté ještě i na obecní úřad se nějak přihlásit ? nebo si to úřady mezi sebou předají?
Profilova fotka
@nikkik dojdeš jen na ten úřad kam spadáte, tam vše vyřídíš, přesně jak píše lumiga budeš potřebovat výpis z katastru, že máte přidělé č.p., vše vám tam řeknou. @cherrytomato odhlášení řešit nemusíš, to dělají oni sami
@nikkik takové téma je tu už založené, jukni http://www.modrastrecha.cz/diskuse/sm...
zamykam duplicitna tema
1

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?