Změna účelu pozemku - pozemek pro výstavbu rodinné rekreace na pozemek pro výstavbu RD

Setkal se někdo s tím, že by obec neschválila změnu užívání pozemku, který je určený pro výstavbu individuální rodinné rekreace a my bychom na něm chtěli postavit rodinný dům vesnického typu? Jaké mohou být důvody neschválení?
Odpovědět
Důvody mohou být jakékoliv, těžko říct. Záleží na územním plánu. Nevím z toho co píšete jaká je u vás situace. My jsme to měli obdobně. Čekali jsme dlouhou dobu na změnu plánu, ale raději jsme začali stavět jakoby papírově chatu, parametry měla jako dům. Jen to bylo vedeno jako chata se všemi důsledky.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@jaasminka Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak jste pokročili? Mám stejný problém, začala jsem papírově stavět chatu, ale ráda bych v budoucnu změnila na rodinný dům, ale nevím nakolik je to reálné.
Odpovědět
Tak důvodů může býti mnoho, pokud je lokalita v současné chvíli na rekreaci, RD tam samozřejmně stavět nelze a je nutné požádat o změnu ÚP...TO JE BĚH NA DLOUHOU TRAŤ a jak dopadne lze jen těžko předvídat...i když zastupitelstvo danou změnu posvětí a pošle do projednávání nového úp či jeho změny je mnoho dalších orgánu, které to mohou zatrhnout...takže dokud lokalita není označena tak jak chcete v platném úp nelze předjímat jak a kdy a zda vůbec bude....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
@jitkapetka děkuji za odpověď, myslela jsem si, že to nebude jen tak. Zatím jsem úspěšně dostavěla chatu a můžu tam bydlet, území je označeno jako rekreační s možností změny na rodninné domy, tak to není bez šance. Když se mi zadaří budu informovat. díky Hanka
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?