Co vaříte dobrého ve vašich kuchyních? Recepty, fota

Profilova fotka
Vzhledek k tomu, že se tu občas objeví ve fotoalbumech fotky jídel, tak mě napadlo založit diskuzi, kde by se mohli fota a recepty shromáždit v jednom tématu. Hlavně @alodi sem dává takové dobroty, že si myslím, že je škoda se o to nepodělit i s ostatními :-) Tak šup sem v fotkami, recepty co doma rády vaříte :-) Ať už jde o vaření, pečení něčeho sladkého, venkovní grilování... Kde berete inspiraci, nějaké tipy na to, v čem se vám dobře připravují jídla, co jste kde poslední dobou ochutnali dobrého....
Odpovědět
1
2
10
Profilova fotka
tak já začnu... fota z alba-recept od alodi-strašně dobré kuřátko se zeleninou, slaninou a červeným vínem pak koláč, co asi všichni znají, ale je to taková dobrota-švédský tvarohový koláč- jen sypká směs, tvaroh, sypká směs a máslo... no a sobotní burger, co dům dal :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jo, navazuji...včera bylo gazpacho a dnes na přání dětí pizza a lá co dům dal. Jen tu nevidím @lendy1 recepty =-) Mně se zrovna líbí ten tvůj švédský koláč a nevím, jak na něj ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
sakriš baby, tolik vás tu je a nikde nikdo :-D alodi, no vidíš to. Takže koláč je z receptu odsud: http://dolcevita.blog.cz/0705/svedsky... akorát dávám dospod 1/3 sypké směsi a zbytek nahoru. Nejlepší je ještě vlažný, ale i druhý den je super-takový vláčný. pizza vypadá skvěle, tu jsem zkoušela jednou a nic moc teda, těsto jsem kupovala a asi to nebyl dobrý nápad. Ty si těsto děláš sama? a poslední dobou se můžu utlouct po quiche-dělám ho teda z listového těsta, bo křehké těsto vždy nějak nestíhám. Hodně vypečené cibule, slaniny...jééé, už se na něj zase těším...sice kalorická bomba hrozná, ale co...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já se pochlubím špagetama se smetanovou omáčkou, bazalkou a žampionama :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tady je přesný recept :-) http://recepty.vareni.cz/spagety-se-s...
Odpovědět
Profilova fotka
jídlo mě neuvěřitelně baví, zdravím Lendy - Omlazení :-D
Odpovědět
Profilova fotka
kristi, ty jsi detektiv :-D Zítra dělám ten cukeťák, jen asi přidám nějaké uzené a hrozně se na to těším, mám na to děsnou chuť. Jééé, koprovka-tu miluju. Jinak tuhle knihu považuji za bibli vaření-prostě každý recept se povede a je perfektní.
Odpovědět
Profilova fotka
jo, ta kniha...
Odpovědět
Profilova fotka
@lendy1 nejsu, jen jsem si tu fotku proste zapamatovala, pac se mi to moc libilo..... ja jsem si koupila tedka kucharku Dity P. a je vyborna, krasna a lepsi merunkovou marmeladu jsem v zivote nejedla. Jinak mam vsechny od Zdeňka, pac ho miluju ( tajne) ale povetsinou varim dle Topreceptu nebo Apetitu nebo dle vlastni chuti
Odpovědět
Profilova fotka
@kristi jj, na Ditu se těším, nechám si ji nadělit k narozkám. Když jsem četla, jak dlouho tu kuchařku připravovala a jak důkladně, tak ty recepty taky musí být propracované do detailu. Zdenka mám taky ráda, musela jsem si ho kdysi na PFF odchytit a vyfotit se s ním :-D Byl hrozně milej, samý vtípek a teda je dost prťavej. Ale mám od něj jen 1. díl grilovačky.
Odpovědět
Profilova fotka
@lendy1 a ja mam dvojku, ale nemam jednicku, tak si ji muzem treba poslat na tyden na vymenu :-D nicmene da se nafocena stahnout na ulozto.cz Ditu taky klidne zapujcim, stoji 500, mrcha
Odpovědět
Profilova fotka
@kristi díky, jsi hodná, Ditu si právě budu přát od kolegů z práce, ale musím jim připravit oslavu. A prý jsem loni nasadila laťku hodně vysoko, takže očekávájí samé laskominy a teda nápady nemám žádné. Loni jsem dělala domací paštiku, cibulovou marmeládu, kuřecí paličky, cheescake, nějaké ňamky jen do ruky a letos prostě nevím...taky připravit něco pro 12lidí a ještě den předem :-( tak jsem přemýšlela, že když ode mě očekávají nějakou bombu, tak jim udělám výborný guláš :-D a hotovo, pak možná mrkvový dort, nějakou ovocnou alko bowli a ještě nějaký předkrm, ale co... :-| Sice to dohromady vůbec nejde, ale vem to čert.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lendy1 díky za recept. Jo, quiche zbožňuju a je u nás na stole dost často. Buď klasika quiche lorraine nebo se špenátem, lososem atd. Jdu mrknout na další dobroty tady...
Odpovědět
Profilova fotka
@kristi všecko vypadá úžasně! Co to dáváš k tomu lososu? Špenát, cibulka, rajče...??? A ta fotka nad tím je co?
Odpovědět
Profilova fotka
ještě co jíme teď v létě často-foto teda staršího data... můj vymyšlený salát: rukola nebo nějaký salát, ale s rukolou je to nejlepší pak cherry rajčátka, přepůlená slaninu na plátky bagetu na kostky kozí sýr čerstvý-takový mazlací, mají ho i s brusinkami na pečící papír dám na půlku plechu slaninu, na druhou stranu rajčata, které posolím, popepřím čerstvě mletým pepřem a zakápnu oliváčem. A dám vypéct do trouby, stačí chvilka, jen co je slanina akorát. No a pak dám rukolu, malou zálivku z oliváče, trošku balzamiko, sůl, pepř-jen na chuť, dám tam tu vypečenou slaninu, rajčata, přidám krutony z bagety a kozí sýr.
Odpovědět
Profilova fotka
@alodi mam takovej muj salat k tomu - co najdes doma tzn. okurka, paprika, rukola, cervena cibule, rapikaty celer, osolit, opeprit, zastriknout citronem, kapku ol. oleje a zakys. smetanu - promichat a nechat chvili odstat. Ja pak jeste davam natovou cibulku, krasne zvyrazni chut. Nam chutna, pac neni tak suchy jako jen s olejovou zalivkou. nad tim je cuketovej bramborak na plech, jako luxus to je, strasne dobry...recept najdes na Konovi, strana 501, diskuze Co dnes varite :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lendy1 miluju k smrti kozi syr....
Odpovědět
Profilova fotka
tak jeste neco malo
Odpovědět
Profilova fotka
@lendy1 @alodi Ahoj holky, že vám sem lezu, máte tu teda dobrůtky ;-) ale chtěla jsem jen přidat tip k tomu švédskému koláči. Mně se nikdy nedařilo mít to máslo rovnoměrně a pak jsem našla recept s vychytávkou - máslo se přidává už do té sypké směsi, tj. udělá se vlastně drobenka a je to pak podle mě jednodušší, tak to někdy zkuste http://www.labuznik.com/recipe.php?ID...
Odpovědět
Profilova fotka
Milí admini @jennyska - co založit další stránky, něco jako www . modravarecka . cz ?? :-) Myslím, že by měly úspěch...
Odpovědět
Profilova fotka
@romcovaklarka děkuji za tip Tahle diskuze je pro všechny, kdyby se přidalo více lidí, tím lépe, takže, že sem lezeš :-D je jenom dobře :-) @kristi , nádhera a prosím tě, tatarák z lososa, jak ho děláš? V pondělí jsem koukala na VIP Prostřeno s Hrubešovou a ten její tatarák si děsně chválili, tak to chci zkusit. Ale dělala ho z uzeného lososa a normálně se dělá z čerstvého, ne? A špagety a těstoviny jsou s čím? A salát pod špagetama je s tuňákem?
Odpovědět
Profilova fotka
@marrei Ahoj :) Díly za tip! Je možné, že to jednou bude, jakmile se stránky budou rozrůstat atp. Je to ale běh na dlouhou trať a tedy zatím jen hudbou budoucnosti ;) Měj se fajn a příjemné vaření! PS: Některé kousky jsou tady, dámy, víc jak skvělé! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Sice to není doma vařené, ale jídlo jako jídlo... Vyštrachala jsem něco z našich víkendových gastro-poznávaček po Evropě, v NTB mám teď jen Vídeň: Bydleli jsme přímo v centru, naproti kavárna Central, za rohem Demel, takže jsem tam byla denně, ty jejich dortíky a to prostředí...kouzelný. U Sachra jsme taky byli, ale vůbec mě to tam neoslovilo, takže ten sachr dort jsme si dali u Demla a byl výborný. Člověk se tam můžu i přímo koukat, jak ty dortíky vyrábějí. No a taky jsme si měsíc předem rezervovali místa u Figlmüllera-známá "řízkárna". Jako restaurace narvaná k prasknutí, venku několika km fronta...ale řízečky vynikající a hlavně ten jejich bramborový salát, ten mi snad chutnal víc než řízek. Dělají ho jen s takovou octovou zálivkou, červenou cibulí, ale to byla taková dobrota...
Odpovědět
Profilova fotka
píšu jak magor: fronta několik km ne, ale tak 10m určitě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
holky, krasne papu, ale zda se mi to nebo jsou ty porce nejake mrnave? :-D krom tohohle rizku tedy, ja bych mela hlad ..:-D, ale vse vypada moooc pekne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lendy1 tatarak delam z cerstveho, samo bez kuze. Naskrabu ( jde to lehce) a snazim se to pak jeste jakoby dost rozetrit,aby byl jemny. Pak uz jen nadrobno nasekanou cibulku, sul, pepr a troska kopru. Vyborna je k tomu foccacia, testo maji uz rozvalene napr. v Tescu. spagety jsou vetsinou pomodoro - sparit rajcatka, na oleji osmahnout cesnek, prisypat rajcata, trosku bilyho vina, rozmackat mackadlem na brambory, nechat rozvarit. Dochutit soli a peprem, primichat testoviny a bazalku. Nakonec hoooodne parmazanu. salat je s tagliatou - vetsinou nam zbyde kus masa ze svickove ( palec nebo konec) takze to udelas jako klasickej biftek ale tak medium rare, nakrajis na slaboucke platky a servirujes takto na salatku a opet parmazan, u tohoto receptu nesmi chybet rukola
Odpovědět
Profilova fotka
@saddova mrnave, pac my teda mame vzdy tak 3-4 chody :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kristi uff, to ja sem rada, ze zvladnu jeden, max nekdy jeste polivku :D
Odpovědět
tak jsem tu mezi Vámi :) a jsem za to ráda, inspirace není nikdy dost :-) já jsem takovej kuchař začátečník a moc mě to baví. Tohle je jedno z mých prvních výtvorů :-) hovězí na slanině a fazolkách. Jinak mám taky knížku Poklady klasické české kuchyně a nemůžu si jí vynachválit, už jsem zkoušela segedín a byl famozní, až mi nikdo nevěřil, že jsem ho dělala já :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme si s prckem došli na houby a našli jsme jich celých PĚT :-D takže jsme si místo plánované smaženice udělali kulajdu :-)
Odpovědět
1
2
10
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?