Jak ugrilovat vepřová žebra?

Poraďte jak ugrilovat a do čeho naložit vepřová žebra. Musí se žebra nejdřív trochu povařit?
Odpovědět
Profilova fotka
Děláme žebra tak, jak se dělají v Americe, manžel to vše nastudoval z webu. Kupujeme žebra neuzená, odblaníme je a naložíme do směsi koření-jaké přesně a poměry bych musela zjistit. Před grilováním je lehce pomažu olejem. Druhý den grilujeme a to tak, že několik hodin, na nepřímém ohni, na mírno (přesné stupně taky nevím), dole u uhlíků je nádobka s vodou a jsou tam vlastně 2 zony-s uhlíky a s vodou. Grilovat s víkem, vodu dolévat, když se vypaří. Proti tomu je na roštu opět další nádobka s vodou (jako by nad uhlíky). Žebra grilujeme klidně i několik ks na sobě, ale každou půl hodinu to chce celé přendávat-spodní dát výš a vrchní zase dospodu. Vždy grilujeme kostmi dolů. Celé je to záležitost tak na 4-5hodin, záleží kolik kg grilujeme. Zkoušeli jsme dřív několik postupů a nikdo to nebylo ono, až výše uvedené tipy pomohli a komukoliv uděláme na návštěvě žebírka, tak se olizuje ještě hodně dlouho :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lipali někdo vaří někdo ne, to je asi na každém... na recept zkus mrknout třeba na http://www.apetitonline.cz/ nebo u Pohlreicha, Vaňka apod. nebo jestli chceš můžeš vyzkoušet můj, já do něj nakládám všechno - nejradši krkovičku, několikrát jsem měla i kuřecí ale žebra jsem v tom už taky měla: 3 PL oleje 6 PL kečupu 2 PL medu 1 Pl sojové omáčky 1 ČL soli 1 PL octa 50 ml piva (nejlépe černého ale může být i obyč) 2-4 stroužky česneku (podle chuti) (přidat se může i cibule na jemno a 1/2 ČL majoránky) a k tomu třeba pomazánku z tvarohu, bílého jogurtu, 10-15 dkg Nivy, 1-2 česneků, soli, pepře (případně i trošinku majonézy) nebo mrkni sem.. ;-) https://www.youtube.com/user/Vartesma...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Ty miluji a mohla bych to grilovat snad kazdy den! Na jakem grilu to nejcateji delate?
Odpovědět
Žebra, resp. vepřovou obíračku miluju :-p Koupím za pár kaček obíračku, nebo křížové kosti, dám vařit do papiňáku ( sůl, nové koření, celý pepř, cibule, česnek ) na hodinku. Uvařené a ještě vlažné potřu směsí: olej, česnek, grilovací koření a dám do lednice do druhého dne odležet. Pak už jen stačí dát na gril, nebo na oheň. Vývar použiju na bramboračku.
Odpovědět
Doma mame elektricky a nemuzeme si ho vynachvalit je super i na cesty.
Odpovědět
to je kumšt udělat..:)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Žebra naložíme a necháme pár hodin tak a potom je dáme na gril :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?