Grilování zdravě? Jde to? Jak to děláte?
Masové alternativy? Nejím maso vůbec, takže u nás se běžně dělají a pochvalují si je i sousedi, co běžně maso jí. Marinované tofu je třeba na grilu super. K tomu hermelín. Osobně miluju burgery, takže buď domácí, receptů je už dost, nebo koupit hotové a už jenom dodělat na grilu. V Globusu mají moc dobré zeleninové nebo moje nejoblíbenější od Linda McCartney, které už mimo jiné hodlá prodávat právě i Globus. Protože jsou fakt boží
12. srp 2016@tirano otázka je jaké maso ti způsobuje problémy a je ti těžko. Po bílém mase (kuře, krůtí) a rybách by ti těžko být nemělo..za mně určitě ryby, to je lehké a dobré
12. srp 2016- Sponzor fóra
Díky za tipy. Sezóna už je po roce zase tady! Tak se těším na další. Děkuji všem. Cuketu a lilek můžu na všechny způsoby, ananas a banán - to je tedy novinka, zatím experimentuji hlavně se studenými smoothies (inspirace třeba tu: https://www.blendea.cz/category/smoothie/ ). Ale banán/ananas za tepla - na grilu? To zní tak zvláštně, že to asi i zkusím.
29. čvn 2017@tirano Gliovaný ananas je naprosto úžasný. Marinádujeme ho v medu a skořici (dá se doplnit i třtinovým cukrem), zabalíme do alobalu a grilujeme dokud med nezkaramelizuje.
Jinak když už se tady bavíme o grilování. Má někdo zkušenosti s automatickým grilem na peletky? Je to poměrně drahá sranda, ale dost se mi to líbí. Tak mě zajímají veškeré reference.29. čvn 2017@jakuda Díky za recept, při první příležitosti do toho jdu!
29. čvn 2017Zkuste třeba pogrilovat sušené švestky ve slanině, případně je v ní dobrý i banán. My rádi grilujeme 2 dny naložené makrely (pouze naplníme velkým množstvím nastrouhaného česneku a soli) a ostatní ryby jako pstruhy, lososa.. klasicky cuketku, lilek, výborné jsou i kapie, případně si z toho uděláme špíz, jinak všechny druhy masa, hermelín, mozzarellu zabalenou v šunce, klobásky..A dál si asi nevzpomenu
29. čvn 2017Je po létě, i tak k tématu přidávám tři tipy na zdravé burgery, třeba se budou hodit: https://www.slimming.cz/burger-recept/. Děkuji všem za tipy, protože tipů na grilování není nikdy dost!
8. lis 2017- Sponzor fóra
Grilování zdravé je, protože neděláš nic na oleji. My grilujeme přes léto snad každý třetí den. Grilovat můžeš jakákoliv masa, které si dopředu alespon den naložíš. Je to pak mnohem lepší. Grilujeme cuketu nakrájenou na kolečka a k ní si nachystáme takový dresink- oliv. olej, česnek, sůl pepř, nějaké bylinky. Často také grilujeme hermelíny. Občas špízy.
4. říj 2019Nevím, čím to bylo, ale po grilování se mi vždy dělalo špatně. Mám všeobecně dost slabý žaludek i střeva. Často mívám potíže s nadýmáním a tak podobně. Můj doktor mi na to doporučil nějaká přírodní probiotika. Našla jsem tuto skvělou stránku, kde kupuji toto: https://www.senzamedical.cz/senza-lyovis-90-kapsli-probiotika-prirodni/. Moc mi to pomáhá. Všem vřele doporučuji!
27. led 2021
Nenašli jste co jste hledali?
Modrá střecha doporučuje:
- Nový Magazín na Modré střeše! :)Diskuze
- Vytápění domu elektrokotlem, jaká je cena za rok?Diskuze
- Máte zkušenosti s rekuperací vzduchu?Diskuze
Zbožňuju grilování, ale moc toho nesnesu. Z grilovaného masa mi bývá dost těžko, zelenina zase nemusí být "dostačující". Narazila jsem na článek, kde píšou, že grilování je zdravé (http://www.prodetox.cz/lehky-letni-jidelnicek/ ) - tak mě napadlo se zeptat, co zdravého grilujete, jak zdravě grilovat? Máte nějaké tipy, recepty? Předem díky, věřím, že je ještě letos využiju!