Menu Forum

Grilování zdravě? Jde to? Jak to děláte?

23. lis 2017  • 
fotoportrét
fotoportrét
tirano
Registrovala se 17. dubna 2016 na modrastrecha.cz. Přidala 76 příspěvků. Region Brno.
  • Přestavuji dům
fotoportrét
fotoportrét
tirano
Registrovala se 17. dubna 2016 na modrastrecha.cz. Přidala 76 příspěvků. Region Brno.
  • Přestavuji dům
 Zbožňuju grilování, ale moc toho nesnesu. Z grilovaného masa mi bývá dost těžko, zelenina zase nemusí být "dostačující". Narazila jsem na článek, kde píšou, že grilování je zdravé (http://www.prodetox.cz/lehky-letni-jidelnicek/ ) - tak mě napadlo se zeptat, co zdravého grilujete, jak zdravě grilovat? Máte nějaké tipy, recepty? Předem díky, věřím, že je ještě letos využiju! emoticon
12. srp 2016 ve 13:53  •  přestavuje dům  • Odpověz  •  To se mi líbí
 Přidej příspěvek
fotoportrét
fotoportrét
akoinac
1
Registroval se 18. března 2016 na modrastrecha.cz. Přidal 423 příspěvků. Má 2 přátele. Praha, Region Praha - východ.
fotoportrét
fotoportrét
akoinac
1
Registroval se 18. března 2016 na modrastrecha.cz. Přidal 423 příspěvků. Má 2 přátele. Praha, Region Praha - východ.
 Grilování zdravě? - ne
Jde to? - jde
Jak to děláte? - jak mame zrovna chut
emoticon
12. srp 2016 ve 13:57  • Odpověz  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
armvdd
6
Registrovala se 5. listopadu 2008 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 29 příspěvků. Má 7 přátel. Region Praha.
fotoportrét
fotoportrét
armvdd
6
Registrovala se 5. listopadu 2008 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 29 příspěvků. Má 7 přátel. Region Praha.
 Masové alternativy? Nejím maso vůbec, takže u nás se běžně dělají a pochvalují si je i sousedi, co běžně maso jí. Marinované tofu je třeba na grilu super. K tomu hermelín. Osobně miluju burgery, takže buď domácí, receptů je už dost, nebo koupit hotové a už jenom dodělat na grilu. V Globusu mají moc dobré zeleninové nebo moje nejoblíbenější od Linda McCartney, které už mimo jiné hodlá prodávat právě i Globus. Protože jsou fakt boží emoticon
12. srp 2016 ve 14:24  • Odpověz  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
alisek
45
Registrovala se 22. června 2006 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 691 příspěvků. Má 38 přátel.
fotoportrét
fotoportrét
alisek
45
Registrovala se 22. června 2006 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 691 příspěvků. Má 38 přátel.
 @tirano otázka je jaké maso ti způsobuje problémy a je ti těžko. Po bílém mase (kuře, krůtí) a rybách by ti těžko být nemělo..za mně určitě ryby, to je lehké a dobré emoticon
12. srp 2016 ve 14:40  • Odpověz  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
bayt
218
Registrovala se 24. března 2013 na modrastrecha.cz. Přidala 791 příspěvků a 2 alba. Má 38 přátel. Region Praha.
fotoportrét
fotoportrét
bayt
218
Registrovala se 24. března 2013 na modrastrecha.cz. Přidala 791 příspěvků a 2 alba. Má 38 přátel. Region Praha.
 podle mě jde o to, aby ti mastnota neskapávala na uhlí a nepřipalovala se, takže úplně nejlepší je asi negrilovat na uhlí (ale třeba na lávových kamenech)

ideální je napatlat maso marinádou a nesmí být moc tučné
12. srp 2016 ve 14:48  • Odpověz  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
gerrym
Registroval se 1. prosince 2016 na modrastrecha.cz. Přidal 15 příspěvků.
fotoportrét
fotoportrét
gerrym
Registroval se 1. prosince 2016 na modrastrecha.cz. Přidal 15 příspěvků.
 My grilujeme na žule. Koupil jsem nový gril, takový ten velký americký a tam už má udělanou plochu ze žuly a z toho je to fakt gurmánský zážitek. Udrží to šťávu a není to očouzený jako z uhlí.
1. pro 2016 ve 14:46  • Odpověz  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
zorka1234
Registrovala se 9. prosince 2016 na modrastrecha.cz. Přidala 10 příspěvků.
fotoportrét
fotoportrét
zorka1234
Registrovala se 9. prosince 2016 na modrastrecha.cz. Přidala 10 příspěvků.
 Na žule super, souhlasím.
9. pro 2016 ve 14:54  • Odpověz  •  To se mi líbí
Upozornění
Uživatel je nedůvěryhodný. Je možné, že se nejedná o reálnou osobu, ale o účet vytvořen za účelem propagovat konkrétní výrobky / služby nebo účelově manipulovat diskusi. Přečti příspěvky od uživatele krocanecek.
fotoportrét
fotoportrét
krocanecek
Registroval se 24. března 2017 na modrastrecha.cz. Přidal 8 příspěvků. Region Brno.
fotoportrét
fotoportrét
krocanecek
Registroval se 24. března 2017 na modrastrecha.cz. Přidal 8 příspěvků. Region Brno.
 tak asi grilování na plyn bude zdravější než na úhlí. Ale zase úhlí ke grilování patří emoticon
24. bře ve 13:24  • Odpověz  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
radekpospisil
Registrovala se 14. června 2017 na modrastrecha.cz. Přidala 5 příspěvků. Region Zlín.
fotoportrét
fotoportrét
radekpospisil
Registrovala se 14. června 2017 na modrastrecha.cz. Přidala 5 příspěvků. Region Zlín.
 Zkuste třeba tofu, sýry, lilek, cuketu, mrkev nebo z ovoce třeba ananas, banán. To jsou všechny potraviny, které se dají grilovat emoticon Zkuste trošku experimentovat a dát na gril to co máte ráda.
28. čer v 11:15  • Odpověz  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
tirano
Registrovala se 17. dubna 2016 na modrastrecha.cz. Přidala 76 příspěvků. Region Brno.
  • Přestavuji dům
fotoportrét
fotoportrét
tirano
Registrovala se 17. dubna 2016 na modrastrecha.cz. Přidala 76 příspěvků. Region Brno.
  • Přestavuji dům
 Díky za tipy. Sezóna už je po roce zase tady! Tak se těším na další. Děkuji všem. Cuketu a lilek můžu na všechny způsoby, ananas a banán - to je tedy novinka, zatím experimentuji hlavně se studenými smoothies (inspirace třeba tu: https://www.blendea.cz/category/smoothie/ ). Ale banán/ananas za tepla - na grilu? To zní tak zvláštně, že to asi i zkusím.emoticon
29. čer ve 12:15  •  přestavuje dům  • Odpověz  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
jakuda
8
Registroval se 20. června 2016 na modrastrecha.cz. Přidal 771 příspěvků. Má 7 přátel. Region Brno.
fotoportrét
fotoportrét
jakuda
8
Registroval se 20. června 2016 na modrastrecha.cz. Přidal 771 příspěvků. Má 7 přátel. Region Brno.
 @tirano Gliovaný ananas je naprosto úžasný. Marinádujeme ho v medu a skořici (dá se doplnit i třtinovým cukrem), zabalíme do alobalu a grilujeme dokud med nezkaramelizuje.

Jinak když už se tady bavíme o grilování. Má někdo zkušenosti s automatickým grilem na peletky? Je to poměrně drahá sranda, ale dost se mi to líbí. Tak mě zajímají veškeré reference.
29. čer ve 13:08  • Odpověz  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
tirano
Registrovala se 17. dubna 2016 na modrastrecha.cz. Přidala 76 příspěvků. Region Brno.
  • Přestavuji dům
fotoportrét
fotoportrét
tirano
Registrovala se 17. dubna 2016 na modrastrecha.cz. Přidala 76 příspěvků. Region Brno.
  • Přestavuji dům
 @jakuda Díky za recept, při první příležitosti do toho jdu!
29. čer ve 14:54  •  přestavuje dům  • Odpověz  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
barter
122
Registrovala se 10. prosince 2014 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 155 příspěvků. Má 18 přátel. Region Ostrava.
fotoportrét
fotoportrét
barter
122
Registrovala se 10. prosince 2014 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 155 příspěvků. Má 18 přátel. Region Ostrava.
 Zkuste třeba pogrilovat sušené švestky ve slanině, případně je v ní dobrý i banán. My rádi grilujeme 2 dny naložené makrely (pouze naplníme velkým množstvím nastrouhaného česneku a soli) a ostatní ryby jako pstruhy, lososa.. klasicky cuketku, lilek, výborné jsou i kapie, případně si z toho uděláme špíz, jinak všechny druhy masa, hermelín, mozzarellu zabalenou v šunce, klobásky..A dál si asi nevzpomenu emoticon
29. čer ve 20:46  • Odpověz  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
rensid
Registroval se 31. srpna 2017 na modrastrecha.cz. Přidal 14 příspěvků.
fotoportrét
fotoportrét
rensid
Registroval se 31. srpna 2017 na modrastrecha.cz. Přidal 14 příspěvků.
 my hodně grilujeme zeleninu.
31. srp ve 20:23  • Odpověz  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
ukocouradoma
Registrovala se 16. září 2016 na modrastrecha.cz. Přidala 16 příspěvků. Region Brno.
fotoportrét
fotoportrét
ukocouradoma
Registrovala se 16. září 2016 na modrastrecha.cz. Přidala 16 příspěvků. Region Brno.
 Je po létě, i tak k tématu přidávám tři tipy na zdravé burgery, třeba se budou hodit: https://www.slimming.cz/burger-recept/. Děkuji všem za tipy, protože tipů na grilování není nikdy dost!
8. lis ve 12:49  • Odpověz  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
jizexistuji
Registroval se 5. října 2017 na modrastrecha.cz. Přidal 9 příspěvků. Region Praha.
fotoportrét
fotoportrét
jizexistuji
Registroval se 5. října 2017 na modrastrecha.cz. Přidal 9 příspěvků. Region Praha.
 Já griluji rád, pomalu a dlouho. Maso i zeleninu. Při nižších teplotách, ne "narychlo a dočerna". Maso má potom tu správnou chuť a zelenina projde vůní, všechny chutě i vůně se krásně smíchají.
23. lis v 07:39  • Odpověz  •  To se mi líbí