Grilování zdravě? Jde to? Jak to děláte?

Zbožňuju grilování, ale moc toho nesnesu. Z grilovaného masa mi bývá dost těžko, zelenina zase nemusí být "dostačující". Narazila jsem na článek, kde píšou, že grilování je zdravé (http://www.prodetox.cz/lehky-letni-ji... ) - tak mě napadlo se zeptat, co zdravého grilujete, jak zdravě grilovat? Máte nějaké tipy, recepty? Předem díky, věřím, že je ještě letos využiju! 8-)
Odpovědět
Grilování zdravě? - ne Jde to? - jde Jak to děláte? - jak mame zrovna chut :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Masové alternativy? Nejím maso vůbec, takže u nás se běžně dělají a pochvalují si je i sousedi, co běžně maso jí. Marinované tofu je třeba na grilu super. K tomu hermelín. Osobně miluju burgery, takže buď domácí, receptů je už dost, nebo koupit hotové a už jenom dodělat na grilu. V Globusu mají moc dobré zeleninové nebo moje nejoblíbenější od Linda McCartney, které už mimo jiné hodlá prodávat právě i Globus. Protože jsou fakt boží :)
Odpovědět
@tirano otázka je jaké maso ti způsobuje problémy a je ti těžko. Po bílém mase (kuře, krůtí) a rybách by ti těžko být nemělo..za mně určitě ryby, to je lehké a dobré :-)
Odpovědět
podle mě jde o to, aby ti mastnota neskapávala na uhlí a nepřipalovala se, takže úplně nejlepší je asi negrilovat na uhlí (ale třeba na lávových kamenech) ideální je napatlat maso marinádou a nesmí být moc tučné
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
My grilujeme na žule. Koupil jsem nový gril, takový ten velký americký a tam už má udělanou plochu ze žuly a z toho je to fakt gurmánský zážitek. Udrží to šťávu a není to očouzený jako z uhlí.
Odpovědět
Na žule super, souhlasím.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
tak asi grilování na plyn bude zdravější než na úhlí. Ale zase úhlí ke grilování patří :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Zkuste třeba tofu, sýry, lilek, cuketu, mrkev nebo z ovoce třeba ananas, banán. To jsou všechny potraviny, které se dají grilovat :) Zkuste trošku experimentovat a dát na gril to co máte ráda.
Odpovědět
Díky za tipy. Sezóna už je po roce zase tady! Tak se těším na další. Děkuji všem. Cuketu a lilek můžu na všechny způsoby, ananas a banán - to je tedy novinka, zatím experimentuji hlavně se studenými smoothies (inspirace třeba tu: https://www.blendea.cz/category/smoot... ). Ale banán/ananas za tepla - na grilu? To zní tak zvláštně, že to asi i zkusím.:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tirano Gliovaný ananas je naprosto úžasný. Marinádujeme ho v medu a skořici (dá se doplnit i třtinovým cukrem), zabalíme do alobalu a grilujeme dokud med nezkaramelizuje. Jinak když už se tady bavíme o grilování. Má někdo zkušenosti s automatickým grilem na peletky? Je to poměrně drahá sranda, ale dost se mi to líbí. Tak mě zajímají veškeré reference.
Odpovědět
@jakuda Díky za recept, při první příležitosti do toho jdu!
Odpovědět
Profilova fotka
Zkuste třeba pogrilovat sušené švestky ve slanině, případně je v ní dobrý i banán. My rádi grilujeme 2 dny naložené makrely (pouze naplníme velkým množstvím nastrouhaného česneku a soli) a ostatní ryby jako pstruhy, lososa.. klasicky cuketku, lilek, výborné jsou i kapie, případně si z toho uděláme špíz, jinak všechny druhy masa, hermelín, mozzarellu zabalenou v šunce, klobásky..A dál si asi nevzpomenu :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 2 měsících
my hodně grilujeme zeleninu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Je po létě, i tak k tématu přidávám tři tipy na zdravé burgery, třeba se budou hodit: https://www.slimming.cz/burger-recept/. Děkuji všem za tipy, protože tipů na grilování není nikdy dost!
Odpovědět
Já griluji rád, pomalu a dlouho. Maso i zeleninu. Při nižších teplotách, ne "narychlo a dočerna". Maso má potom tu správnou chuť a zelenina projde vůní, všechny chutě i vůně se krásně smíchají.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
máme elektrický gril a je to mega dobrá věc. Grilovaná zelenina a maso je neskutečná lahudka. Jde ale i o správný vyber grilu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Grilování zdravé je, protože neděláš nic na oleji. My grilujeme přes léto snad každý třetí den. Grilovat můžeš jakákoliv masa, které si dopředu alespon den naložíš. Je to pak mnohem lepší. Grilujeme cuketu nakrájenou na kolečka a k ní si nachystáme takový dresink- oliv. olej, česnek, sůl pepř, nějaké bylinky. Často také grilujeme hermelíny. Občas špízy.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Nevím, čím to bylo, ale po grilování se mi vždy dělalo špatně. Mám všeobecně dost slabý žaludek i střeva. Často mívám potíže s nadýmáním a tak podobně. Můj doktor mi na to doporučil nějaká přírodní probiotika. Našla jsem tuto skvělou stránku, kde kupuji toto: https://www.senzamedical.cz/senza-lyo.... Moc mi to pomáhá. Všem vřele doporučuji!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?