Indukce. Kolik hrnců a jaké?

Jsme dvoučlenná domácnost a zařizujeme kuchyň. Přemýšlím o nákupu hrnců vhodných na indukci. Jsou jich mraky a kdo se v tom má vyznat? Máte nějaký tip na kvalitní hrnce na indukci? Má smysl kupovat set, když jsme jen dva?
Odpovědět
@bohyska zalezi jak moc varite. Asi se najde dvojice ktera snida jogurt, obedva v praci a veceri ji studenou . a pak takovi, kteri vari 3 chodovy obed, teple vecere....my mame hrnce z tescomy....meli jsme je uz pred indukci a tak nam zustaly. Kvalita asi tak stredni, ale my jsme nenarocni.
Odpovědět
@bohyska Když jsem přešla na indukci a zjistila že moje milované Zeptery na indukci nejedou tak jsem byla nešťastná. Nakonec jsme koupili hrnce z Ikei +365. Jsou tam malé sady a dají se ty hrnce dokupovat dle potřeby a hlavně je to cenově dostupné. Jsem naprosto spokojená. Teď jsem dostala 2 hrnce z Tescomy a srovnatelné - nevidím rozdíl (cena byla asi už trochu vyšší). Jsme tři a vařím hlavně o víkendu ( a to dost) a občas přes týden. Zkuste si uvědomit co vaříte a jaké hrnce budou třeba. Já bych teda vystačila se třema hrncema a pánví. Postupně si můžete dokupovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Když jsme byli jeste jen dva dostali jsme Fissler sadu 4 ks (tu drazsi) ted jsme tri a mam 8 hrncu (velky, 2 stredni, 1 stredni mensi, 4 mensi ) + casto použivam smalt hrnecek a smalt mini kastrulek (jak byli driv)
Odpovědět
Profilova fotka
Koupila jsem set, kde byly dva hrnce, pánev a grilovací pánev. Z domova jsem měla malý hrnec na mléko a dokoupila jsem ještě 2 menší hrnce (na brambory, vajíčka). Takže mám 2 větší hrnce, 2 menší, 1 malinký, 1 pánev, 1 grilovací a 1 wok pánev. A bohatě to stačí, klidně by toho mohlo být míň ;-)
Odpovědět
@bohyska Záleží kolik toho navaříte a taky co vaříte. hrnec na guláš bude jinak velký než třeba na vajíčka :-). Máte v plánu domácnost rozšiřovat? Podle toho se rozhodněte jestli to využijete.
Odpovědět
@bohyska Myslím, že pokud nebudete vařit pro regiment, tak menší hrnce vám stačí, teda záleží jak jste zvyklá vařit. A v sadě bývají většinou od malého po největší, takže bych se rozhodoval podle vaření.
Odpovědět
@kkaccullka zepter nefunguje na indukci?
Odpovědět
My jsme pořídili Kolimax.
Odpovědět
Mám dvě sady Tefal Ingenio (2x 3 hrnce a odnímatelná rukojeť) a jsem max spokojená hlavné proto že nekecají a povrch je opravdu nepřilnavý a odolný, nic se nepřichytí a myju defacto čistý hrnec. Pak jeden no name veliký nerez hrnec na vaření špaget třeba, k tomu sadu 2 tlakových hrnců ale ty používám minimálně. Vařím pro sebe a malé dítě.
Odpovědět
@golla Ty první hrnce nee. Kupovala jsem cca v roce 1999. Od nějakého roku už na indukci jsou.
Odpovědět
@kkaccullka a jak to poznám, ze kterého roku je mám?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?