Jak se vaří na pánvi GreenPan?

Profilova fotka
Ahojky. Tak jsem v obchodě narazila na pánve GreenPan, tzv. "zelené" nádobí, které mají povrch thermolon,který neobsahuje PTFE a je rezistentní vůči teplotám do 450 C. Chci se zeptat, jestli někdo z vás má s těmito pánvemi skušenosti, jak se na nich vaří, prostě je spokojený...
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Koukala jsem na to, protože mě to zaujala a ještě jsem o tom nikdy neslyšela. Trošku mě ale zmátlo, že v popisu pánve je uvedeno, že je vhodná i na indukční desky. V bližších vlastnostech je ale uvedeno, že je vyrobena z "anodizovaného hliníku". To ale asi indukci vylučuje :-| Jinak to vypadá dobře, ale cena je taky "super" :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem se na ně dívala přímo v obchodě, když jsem se tam ptala po nádobí na indukci, tak mi je paní ukázala. I na tom jejich letáčku to píšou, že jsou vhodné. No ty ceny jsou ufff. Tak by mě právě zajímalo jaké jsou v praxi.
Odpovědět
Profilova fotka
Já všude četla, že na indukci je vhodné jen nádobí, na kterém se udrží magnet (jednoduchá pomůcka). Hliník ho ale asi těžko udrží :-D . Tak buďto matou lidi, nebo je to zázračná pánev. 8-)
Odpovědět
... pozerám, že to na nás viaceré "prišlo" - ja som dnes založila tému "WOK" - a tiež som sa zaujímala o wok tejto značky... V kamennom obchode taká príjemná mladšia predavačka mi ju veľmi odporúčala, pokiaľ nemám ohraničený strop na výdavok, tak že určite mám "ísť" do tejto značky ...= pottenpannen
Odpovědět
Mne jí přítel koupil, moc nás v Kice zaujala, když nás s ní oslovila hosteska. Zatím jsme na ní vařili jen jednou (neměli jsme ještě hotovou kuchyň) a zatím z ní mám dobrý pocit. Opravdu stačí pak jen omýt, nic se nepřichytilo a to jsme smažili téměř bez oleje. O víkendu jí chci vyzkoušet úplně bez oleje. Tak dám pak vědět!
Odpovědět
Tak jsem jí o víkendu pořádně vyzkoušela. A jsem s ní nadmíru spokojená. Nic se nepřichytilo a po uvaření stačilo opravdu jen houbičkou omýt. Já jsem tedy spokojená!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Tak super, díky za info Kamelko. A zkoušela jsi ji teda úplně bez oleje, jak jsi psala?
Odpovědět
vcelaranka: jojo, úplně bez oleje, jen jsem trošku podlívala vodou. Ale vždycky když jsem si to takto smažila na mé původní pánvi (Tescoma), totálně se mi to přichytilo. Navíc dobře vodí teplo, masíčko bylo rychleji hotové a šťavnaté, což se mi na té Tescomě bez oleje vůbec nedařilo, pořád ne a ne změknout a pak bylo úplně vysušené. Já jsem prostě nadmíru spokojená. Pak jsem na tom vařila ještě pro přítele na trošce olivového oleje a paráda. A pak stačilo jen houbičkou omýt, ždáné drhnutí apod.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je fajn. Teď ještě zvážit kde ji koupit. Jestli v kameném obchodě, nebo na netu. Musím kuknout na ceny.
Odpovědět
holky a hodí se teda na indukci nebo ne? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak všude píšou, že jo. I na pánvích, i na letácích, i na stránkách a i prodavačka v obchodě to tvrdí. Z osobní zkušenosti ještě nevím. Tak nejsou vyloženě z hliníku, je to nějaká slitina, tak by to snad měla být pravda.
Odpovědět
A nevíte náhodou, jestli se může používat nějaký čas na plynu a pak na indukci ?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Dá se to jednoduše zjstit. Zkuste vy, co ji už máte, přiložit ke dnu magnet. Jestli bude držet, tak by to mělo být vhodné i na indukci. Pokud je to ale jen z hliníku, jak píšou, tak to podle mě jít nemůže.
Odpovědět
Já mám plyn, takže s tou indukcí nevím, ale zkusila bych to, jak píše zdenkaj. Jinak my jí koupili v Kice, měli na ní akci, ale to bylo ještě v dubnu a vyšla zhruba o 200 levněji než kdekoli na netu.
Odpovědět
Profilova fotka
Kamelko a nemáš doma náhodou magnet, že bys nám to zjistila? Ať máme jistotu:-) A kterou máš tu Kyoto (s bakelitovou rukojetí) nebo Stockholm (s litou rukojetí)?
Odpovědět
Mám Stockholm woka. Chtěla jsem velikánskou na ty naše experimenty. :-D OK, magnet doma někde vyhrabu a večer zkusím a dám vědět.
Odpovědět
Holky, tak jsem to zkoušela. Magnet držel. Ona je zespodu taková jakoby nerezová plošinka, že to není celé z toho černého materiálu, vyjadřuju se jako tatar, ale snad chápete. Takže na indukci je vhodná určitě!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Tak super Kamelko, díky za odzkoušení:-) aspoň víme, na čem jsme.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
holkyy, já si jí du zejtra taky koupit, akorát jsem kluk :D neva? :D
Odpovědět
neee ted vazne. Ctu o ni jen samou superchválu a myslím, že 1600 za 28cm Stockholma není zas tak převratná částka. Na to že s ní vaří Emanuel bych čekal že to bude stát tak min. 2,5-4 tisíce za tu pánev. A když jsem koukal že stojí 1660 (28cm) tak nechápu, že pořád vařím na pánvičce z tesca za 299.- :-/ na to jaký pokrmy připravuju docela ostudka... a jakou máte zkušenost s greenpan nairobi gril pánví? asi podle mě stejně dobrá ne? akorát za necelou tisícovku super cena, kupuju voboje :)
Odpovědět
Profilova fotka
nezda sa vam nairobi rada menej kvalitna?? zda sa mi tensia a rukovat tiez nic moc... s kyotom sa to neda porovnat... mam kyoto 28 cm aj s pokrievkou a fakt super... urcite si kupim dalsie... skusenosti s grilovacimi panvicami by ma tiez zaujimali...
Odpovědět
vaří na nich někdo na plynu? jaké máte zkušenosti? dnes jsme je chtěli koupit, ale právě jsem váhali - máme plynovou varnou desku.
Odpovědět
my varime na elektrine ale nemuzu si ji vynachvalit, nikdy uz zadnou jinou :-) dokonce se mi o ni rozbila sklenice a nijak ji vevnitr neposkodila, ani skrabanecek...myti je jedna velka radost, myje se sama :-D jeste nikdy se me pri mem antitalentu nepodarilo na ni neco pripalis a csto ani nepouzivam olej :-)
Odpovědět
jinak mame kyoto :-) uz asi rok
Odpovědět
Mam tri green pany, velkosti 24, 28 a 32, dve s plastovou ruckou a jednu s nerezovou (nepamatam, ktore su Kyoto a ktore Stockholm). Mam ich nieco cez pol roka a musim povedat, ze zacinam mat zmiesane pocity. Spociatku som bola nadsena, ale teraz sa mi na nich uz pripaluje, hlavne v strede, kedze tam su akoby mierne vyvysene. Tak neviem, ci mam zrovna ja tri vadne kusy (lebo stale vyzeraju rovnako), alebo som s nimi zle zaobchadzala, alebo kde robim chybu. Proste musim davat relativne dost oleja, aby sa mi nepripalovalo.
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenkaj - každá panvica je vhodná na indukciu, ktorá má tzv. železnú vložku. :-) Čiže môže byť smaltovaná, hliníková aj papierová :-D , dôležité je, že má v sebe tú platničku zo železa ... Výrobcovia teda zrejme neklamali. ;-)
Odpovědět
@moratibru to je divne, ja mam s plastovou rukojeti (kyoto) panev uz rok a jeste se nepripaluje nikde nic ani bez oleje :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kejtinka No právě proto jsem psala, že když si člověk není jistý, zda je vhodná pánev na indukci, má přiložit ten magnet. Pokud se chytne, tak je nádobí vhodné ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ikarkulka ...varim na plyne... ziadny problem ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, s tímhle nádobím zkušenost mám resp. s pánvemi. Jen doporučuji! Velká spokojenost. :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?