Jakou zvolit konvici na vodu?

Ahoj všichni, jakou by jste volili nebo máte doma konvici na ohřev vody? Klasiku nebo na indukci? Manžel by byl pro tu na tu indukci a já pořád váhám... Děkuji za tipy a rady:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já chci konvici samostatně. Manželka při vaření často zabere všechny varné plochy a já chci mít možnost udělat si čaj nebo kafe i když vaří.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem zkoušela být bez rychlovarné konvice, ale vadilo mi to, ta na indukci zavazela na plotně, když jsem se zapomněla třeba v koupelně, furt pískala, zatímco rychlovarka se vypne. a i pro děti mi to přijde bezpečnější. Takže jsem se pokorně vrátila k rychlovarné konvici. A taky se mi líp hlídá teplota třeba na zelený čaj.
Odpovědět
Profilova fotka
Možnost nastavení teploty je asi ten hlavní důvod, proč zůstanu také u varné konvice.
Odpovědět
Manžel právě vyzvedá to, že ji nemusím vytahovat ze zásuvky-(což už stejně dělám automaticky), že nevyhoříme:-D já mám taky vybrané konvice s možností různých teplot..., takže to asi spíš využiji než tu klasiku na indukci a je fakt, že právě toho pískání se bojím...
Odpovědět
Profilova fotka
@elodii Ze zásuvky konvici nevypínáme, u některých levnějších modelů jsem viděl doporučení vypínat ze zásuvky v návodu, ale u těch dražších jsem se s tím nesetkal. A nebo, pokud to manžela uklidní, tak si pořiďte vypínatelnou zásuvku.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda Tak to přesně plánujeme, pro konvici bude jedna ze 2 vypínatelných zásuvek v domě (přes Loxone).
Odpovědět
Profilova fotka
@awakened Pro co bude ta druhá?
Odpovědět
My mame konvici na indukci. Varna konvice mi prekazela na lince, hlavne teda jeji kabel. Mame uz dva roky Corona od Tescomy. Je drazsi, ale nemusim se toho naustku dotykat prsty, otevira se v rukoveti a nehrozi popaleni.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda V rohu OP na vánoční stromeček :-D.
Odpovědět
Profilova fotka
Zatim bude rychlovarna, ale planujeme zkusit indukci.bojim se taky jen toho piskani.uvidime.rada usetrim dalsi vec mimo linku a zasuvky
Odpovědět
Profilova fotka
Též rychlovarná.Jen nekupovat nejlevnější plastovou,smrdí a voda divně chutná
Odpovědět
@benjik ne plastovou nechci:-D @blahova_andrea no právě, teď jsem zkusila na manžela jinou taktiku, že jestli ho to pískání nebude budit ráno až si půjdu udělat kafe a on mi řekl ať si teda radši možná koupím tu rychlovarnou:-D Tak děkuji všem za reakce a já to dnes rozseknu :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@elodii my rychlovarnou nekde mame, takze to bude pojistka.kdyz my vstavame, tak je chlap davno pryc a pokud by byl doma, byla by to pozvanka ke snidani :-D uvidime jak to dopadne
Odpovědět
Ještě by jste mi mohli poradit jakou barvu :-) kuchyň dub/bílé lesklé lamino, nad ostrůvkem černá digestoř a tam, kde bude konvice je bílá pracovka a zástěna černé sklo.... Takže jakou, bílou nebo černou??? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@elodii my plastovou měli z nouze,teď máme nerez a super.
Odpovědět
Profilova fotka
@elodii tak sežeň keramickou v bílé barvě s černými puntíky nebo naopak
Odpovědět
Profilova fotka
a vše doma bude černobílé? nebudeš třeba závěsy, polštářky, svíčky a jiné dekorace dávat do nějaké barvy? i tím by jsi mohla konvici "vybarvit". někdo takto ladí i kávovar, tak proč ne konvici? ;-)
Odpovědět
@blahova_andrea právě, že celý dům je laděn do černo bílo dubu, doplňkama chci oživovat, ale myslela jsem si, že bych je měnila (Jako že přes zimu dala červené, v létě mint a tak), to bych pak musela mít víc konvic:-D ale taky jsem si chvilku říkala, že bych koupila nějakou barevnou... i tak děkuji;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Máme nerezovou normální a super.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?