Výběr hrnců - poradíte

Profilova fotka
Prosím o radu s výběrem hrnců. Snad nejsem moc náročná, ale mám pár požadavků: aby se v nich nepřipalovalo, odolnost na poškrábání zevnitř i vně, snadné mytí, přijatelná cena a vzhled a dlouhá životnost. Bílý keramický povrch mi rozmluvili v Tescomě, že zežloutne. Uživatelsky mi vyhovuje titanové od ETA, ale je dost těžké (obr.1) Velmi se mi líbí ULTIMA, ale nemá nejlepší recenze - dno po zahřátí hlasitě pracuje, houbička leštěný nerez poškrábe... (obr.2) Líbí se mi i CHAMPAGNE od Astonu, ale má příšerné recenze (obr.3) Mé požadavky by splňovala sada Click-it od Astonu, recenze solidní, jen recenze na f.Aston nic moc (obr.4) Líbí se mi Florina NOVIGO, i v červené, ale nenašla jsem recenze a za tak nízkou cenu se bojím o kvalitu (obr.5) Krásné jsou sady Berlingerhaus Metallic Line v různých barvách, ale velké průměry hrnců 24 a 28 cm se budou špatně srovnávat na varné desce (obr.6) Líbí se mi i Lamart CERAMIC, ale nenašla jsem objemy hrnců a je vhodná bílá na plyn? (obr.7) Máte něco z toho a nebo s čím jste spokojení? Díky moc.
Odpovědět
Mamka je nadšená z http://www.delimano.cz/delimano-pekac... má ho 3/4 roku a používá i kovoé náčiní, zatím se na povrch nic nepřichytává. Dobrá je keramika Emile Henry Flame, ale těžká, zrovna tak litinové smaltované nádobí. A co chceš vařit aby se nepřichytlo? Steak anebo vajíčka - na steak je nejlepší železná nebo litinová pánev, rozehřátá. Vajíčka se dobře dělají na keramickém povrchu, který musí být kvalitní (GreenPan se časem začala lepit, i když jsem ji nepřepalovala smažením) anebo na teflonu, se kterým se ale musí zacházet opatrně...
Odpovědět
Profilova fotka
@wegar Na pečení mám smaltovaný litinový pekáč od Sfinxu - super a jinak na maso titanové pánve od ETA - také spokojenost. Ale dosloužily mi staré smaltované hrnce (po téměř 30 letech) třeba na guláš, zelí, polévky, omáčky, brambory (ty se také někdy přichytí, když vaří děti :-D ), takže spíše vyšší hrnce na starou českou klasiku. V nerezu jsem vařila párkrát u tchýně a tam se to připaluje, možná proto, že to má nějaké levné sady. Ale když psali v recenzích, že se leštěný nerez poškrábe obyčejnou houbičkou, tak mě to děsí. Nedokážu si vybrat. Chtěla bych něco na dalších 30 let :-D
Odpovědět
@jitulkaka Mám sadu Mauviel, má sendvičové dno a nepřipaluje se tam nic typu guláš, omáčky... Asi je opravdu finta ve složení dna. Na úvod bych možná zkusila http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro... taky to má sendvičové dno. Nebo http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/cat... Litinový 5 l http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro...
Odpovědět
Profilova fotka
Mam Fissler - vyssi radu už 10let naprosta spokojenost (taky to nebylo nic levnyho 12tis v tu dobu)
Odpovědět
Mám ultimu a jsem spokojená. Nepozoruji nějaké pracování dna, ale je pravdou, že flekatí. Je to jen vizuální úkaz, nikoliv mechanické poškození, avšak může být pro některé neakceptovatelné. Na dno se mi nic nepřichytává, pouze pokud se sama chovám "nezodpovědně", omýt jde v pohodě. Slévání vody je díky uzpůsobení poklic na rukojetích paráda. Pokud vám záleží na vizuální stránce, asi nedoporučuju. Zvenčí je to krásné, ale dno už ne.
Odpovědět
Profilova fotka
@wegar @verunky Dámy, jste zlatíčka, moc děkuji :-) Dobře jste mne nasměrovaly a už si asi vyberu. Ikea mne vůbec nenapadla a Fisslera jsem dosud neznala (a má i levnější řady). Dcerka končí školu a příští měsíc nastupuje do práce, tak si prý mám vybrat dárek, až dostane první výplatu. Ale také něco plánuje tatínkovi a aby jí z té výplaty ještě něco zbylo, že?! :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@msmiska Mně se ta Ultima velice líbí, vzhledově i praktickými vychytávkami a jak píšeš, asi je fakt dobrá a i v recenzích jsou spokojení. Až na pár lidí http://sady-nadobi.heureka.cz/tescoma... Je fakt, že nemám ráda poničené věci, ale také je nechci leštit jako blázen - to mám lepší koníčky, než piglování v domácnosti :-D Moc děkuji za názor a za upřímnost. Také mi pomohla.
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulkaka ma sadu 5hrncu + 4 poklice Paris 4500,- ( oproti te co nám ja ma slabší dno, chybí ryska ) podobne te co mam ja je Solea 14500,-
Odpovědět
Já mám od Tescomy řadu President a jsem absolutně spokojená. Koupila jsem si i pánev a wok.
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky Dívala jsem se na Viseo.
Odpovědět
Profilova fotka
@nicol22 To také vypadá solidně a vyhovovalo by mi rozměry a také jsem na něj ještě nenatrefila. Stojí za úvahu. Moc moc děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky Tohle ti musím přeposlat :-D Objevila jsem hrnce od Silit s povrchvou úpravou Silagran - tvrdší než ocel, odolná proti pořezání a poškrábání - píšou hned v prvním bodě a na poslední stránce v instrukcích péče o pánev - nepoužívat ani tvrdou stranu houbiček, pánev by se mohla zničit. :-D http://www.mobax.cz/navody/navody_sil...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@jitulkaka znama ma tu Ultimu a prijde mi,ze ty hrnce vypadaji pomerne jete na to,ze je ma tak 2 roky tipuju...ja mam 8.rokem Vision a nemuzu si vubec stezovat,pouzivam denne a krome par detailu jsou hrnce stale jak nove...jsem a nima spokojena,kupovala jsem je v akci,nebyly drahe a nemam duvod utracet zrovna za hrnce nejake extra sumy,kdyz mi nic jineho neprinesou za plus..
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulkaka aha :-D :-D :-D kvalita
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
@jitulkaka Jitulko Jaké jsi nakonec vybrala? A jak jsi spokojená? Koupi hrnců musím vyřešit v blízkých dnech. A vůbec si nevím rady, jediné co vím, že nechci Tescomu.
Odpovědět
Profilova fotka
Za me jedine Tefal klasicky nerez hrnce. Ikeu bych nekupovala, par hrncu jsem od nich dostala a byly to šmejdy. Lamart mam wok a taky to moc dlouho nevydrzel.
Odpovědět
Profilova fotka
@dominika1989 No, zatím jsem ještě nevybrala. Vyskytly se okolnosti, že se nákup odkládá zřejmě ke konci roku, tak bohužel neporadím, ale snad se diskuse obnoví a ještě obě načerpáme informace a zkušenosti :-)
Odpovědět
Profilova fotka
A co český Belis? vyráběj smalované hrnce, což je prověřená kvalita
Odpovědět
Profilova fotka
@hadeline do IKEI se mi jít nechce. Přemýšlím nad Lagostinou. Tefal začal prý vyrábět v Číně a nové kolekce hrnců za moc nestojí (dělaí se na nich fleky, nejdou umýt, dno mají tenké aj.) @jitulkaka Jo jo, já nechci dát za hrnce 12 tisíc (to si šetřím na talíře a příbory :D) ale za nějakou rozumnou sadu bych klidně zaplatila do 7 tisíc korun. @komenska Neznám, kouknu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@dominika1989 fakt? no to je teda blba zprava :( chtela sem si jeste prikoupit. Uz je mam par let a jsem moc spokojena. Na ty talirky taky furt koukam na Thun /Willeroy Bosh a to sou teda cifry :)
Odpovědět
Profilova fotka
Kazdopadne bych kupovala jedine poradny nerez nebo měď, vsechny ty gumovo vselijaky šméčka vypadaji strasne lacine a podle me se to hned rozpadne po par myti v mycce.
Odpovědět
Profilova fotka
mame Tescoma Vision uz temer 9 let. masivni nerez, sklenene poklice (kombinace sklo a nerez). http://www.tescoma.cz/vareni/nadobi/v... davaji na to 10 let zaruku - nejvic ze vsech rad co tescoma dela. vsechno ostatni ma jen 5 let na indukci bez problemu, predtim pouzivano na plynu i klasicke sklokeramice. u 1 hrnce se po cca 5 letech udelala na dne mala boule - neresili jsme, protoze jsme ztratili doklad (byl to svatebni dar a uz jsme to pak nedohledali). Na funkci to ale nema vliv a funguje stale ok drobnost k poklickam - meli jsme spatne tablety do mycky, takze nam nekolik poklicek zaslo sklo. jinak vse ok a sel bych do nich znova.
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans Děkuji, vypadají dobře a našla jsem si recenze a samé dobré https://sady-nadobi.heureka.cz/tescom... Jen se zeptám - při horním okraji je lesklá nerez, nepoškrábe se při použití drsné strany houbičky?
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulkaka asi trochu jo, ale nejak jsem si tohonevsiml :-D. Podivam se doma
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans dějí se Vám ty negativní věci z recenzí? Např. v poklicích se zdržuje voda mezi sklem a kovovým rámečkem, nerovnoměrný povrch uvnitř hrnců, viditelné kapky na hrncích i po umytí, absence rysky na odměřování tekutin, zrezlé flíčky uvnitř hrnců, zahřívání madel hrnců (prý je nutné pracovat jen v chňapkách)?
Odpovědět
Ja mozem odporucit znacku Silit (serie so specialnym povrchom Silagran), mam od nich vsetko- hrnce, panvice, wok, kuchty. Mama ich ma niekolko rokov a su stale ako nove. Kvoli cene odporucam ale objednavat z Nemecka, nie su prave lacne, ale zasa vydrzia ozaj dlho.
Odpovědět
Profilova fotka
@pallacinka Teď koukám na Silit Toskana 9ti dílnou sadu a musím říct, že ty ceny v německém Realu jsou tedy úplně někde jinde než u nás chtějí za to jen 108 EUR. Příští týden jedu do DE, tak se na ně kouknu :)
Odpovědět
A co říkáte na českou značku kolimax? Má někdo zkušenost? Koupila jsem si nedávno jeden kastrol, jsem moc spokojená, ale mám ho chvíli... Uvažuji, jestli přikoupit další. http://www.kolimax.cz/eshop/nadobi/ce...
Odpovědět
Profilova fotka
@dominika1989 1. Ne 2. Ne 3. Ne 4. Ano ryska tam neni 5. Ne 6. Jak kdy - na plynu u malych hrncu urcite palily, u indukce to je podle toho co a jak doouho varim. Ale spis ne.
Odpovědět
Profilova fotka
@pallacinka viz prispevek @jitulkaka :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?