Auto patří k bydlení

Profilova fotka
Ahoj Všem, určitě to řeší každý z nás v průběhu bydlení a tak bych ráda uvítala nějakou radu, jakou káru vlastně pořídit. Nějraději bych nějaké SUV (ale není podmínkou) nebo třeba Transportéra či Multivana. Uvítám zkušenosti s každou značku, tak to do mě hrňte ;-) Díky Všem 8-)
Odpovědět
@nikush150 Nové nebo ojeté ? Cenový strop ? Pětimístné nebo víc ? Kolik najezdíš km ? Benzín nebo naftu ?Takto ti asi těžko někdo poradí. Snad jedině tak , že to červené bude dobré :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@pavelcent Nejlépe nové...případně referenční vůz by nevadil. Vzhledem k tomu, že auto bude jenom jedno, cenový strop extra neřeším, ale to neznamená, že můžu vypláznout dva miliony :-D Pětimístné nám stačí. Ročně najezdíme tak 15-20tisíc. Raději bychom nafťáka :-)
Odpovědět
Kdyz 15-20 t rocne,tak spis benzin.Opravy dieselu jsou x krat drazsi nez benzinu. I kdyz u velkeho auta kvuli toc.momentu spis diesel,pravda. Porad se s nekym,kdo ma fakt prehled o problemovych motorech(treba tsi,htp nebo 1,6t Peugeot) a drzacich,to je asi nejdulezitejsi;z Tveho dotazu vyplývá,ze nemas moc prehled.
Odpovědět
Profilova fotka
@ondrej190 No jsem jenom ženská, zvládnu pár základních oprav :-D právě i proto ta diskuze, abych se dozvěděla něco nového a zajímavého ;-) Jinak díky :-)
Odpovědět
Jojo,takze chces 5-ti mistne combi,asi,ne?spis nez Transporter/Multivan,to je velka krabice,dodavka,az pro 9 lidi. Takze kombi pro najezd 20t k ? Priority jsou treba co nejvetsi bezpecnost,nebo pomer ceny/hodnoty,nebo trvanlivost/lehka opravitelnost? Nebo spis aby se Ti to libilo? Nebo to bude pracov i nastroj,takze neco rozumnyho,co se moc nerozbiji,da se dobre opravit a jednou slusne prodat? a cena treba 250/400/600 tisic?
Odpovědět
pětimístné plně nebo částečně? Hodně aut se tváří jako pětimístné, ale třeba tři autosedačky se tam nevejdou. Já ze své zkušenosti bych šla do aut německých značek, naopak bych nešla do francouzských
Odpovědět
Profilova fotka
@ondrej190 No, pětimítsné je jasné. S kabrioletem bych moc nepochodila. Samozřejmě, bezpečnost je na prvním mítě, byli by jsme určitě rádi i kdyby se nám auto líbilo a bylo "pohodlné". Jako pracovní nástroj sloužit nějak extra nebude, na to má přítel auto na podnikání, občas jenom na převoz něčeho..hlavně s námi budou v kufru jzdit i psi (cca 60kg) Vzhedem k tomu, že auto pořizuje minimálně na 5-7 let, tak zhruba do těch 800-900tis.
Odpovědět
@nikush150 Niky záleží jestli chceš radši menší auto nebo fakt už velkou dodávku, já jsem třeba byla spokojená s mercedesem B, a ted taky uvažuju jaký si koupit, já vždycky chci 2.O, a diesla, manžel ten třeba zase má radši kombíky a měl úplně novýho opela, a to teda bylo auto, vyhodila bych ho s útesu kdybych mohla, dostal ho v práci jako služební a to auto se věčně sralo, když to tak řeknu, kolikrát ho nechalo na dálnici, prostě přestalo jet,začalo zpomalovat a bylo to a to několikrát , takže opela po naše zkušenosti ne. co se týče třeba peugeotu, tak já jsem měla kdysi 206. vyrobilo se jich jenom 1000 ks a ten byl perfektní, naši pak 307 a taky v pohodě a před 4 rukama jsem jim koupila peugota, vybrali si ho a 307 a měli ho doma 14 dní a bylo nový, a začalo jim doma v garáži blikat, troubit, stěrače stírali, tak volali honem automechanika a ten jim to odpojil, ale kdyby mamka nepřišla z práce tak jim auto chytlo, vylítl by do vzduchu barák a půl ulice díky plynovýmu kotli, takže peugota no nevím. manžel měl pak firemní octavku a ta byla super, dobře se řídila, i když jsem malá hodně prostorná a obrovskej kufr. a brácha ten zas má firemního transita a jiným autem nechce jezdit, i když doma mají osobáka. nejlepší je si to rozmyslet co by jsi chtěla, jak prostorově, tak co v autě chceš. mně se třeba vzhedově i cenově líbili huinday ale na mně jsou moc tvrdý, pohodlný jsou třeba kia, ford, nissan. no a samozřejmě se nebudu bavit o dražších značkách to se nedá srovnat.
Odpovědět
Profilova fotka
@cirrusa V plánu máme zatím děti dvě, třetí až budou ty dvě větší, ale člověk nikdy neví :-) Máš přímo tip na nějaké?
Odpovědět
Profilova fotka
@jennifer Jindřiško, no já jsem spíš na to větší, taky nejsem zase tolik vysoká, tak bych raději to SUV. O Peugeotu ani Opelu jsem vůbec neuvažovala, Octavka ve mně taky hryzala, naši mají taky a jezdí se mi v ní dobře, ale já prostě pořád tíhnu k tomu vyššímu. Martin mají právě taky firemní transity a jezdí se mi s ním dobře, ale jako rodinný auto a vícemístný bych ho nechtěla. No prostorově určitě větší, protože mám v plánu na velký nákupy jezdit jednou týdně, ostatní se koupí, když se pojede z práce. Hyundai se mi nějak nelíbí, jenom trošku Santa Fe. Taky padly návrhy značek BMW, Audi, Range Rover a Volvo, ale vím právě když Martin byl se sousedem pro BMW na prodejně, tak prodejce říkal, že mít ty prachy, tak by šel raději do Volva, ale asi to bude i tím, jakou kdo uznává značku no.
Odpovědět
@nikush150 nečetla jsem celou diskuzi, tak se omlouvám, pokud doporučím něco co už si zamítla. My máme děti dvě, třetí plánujem do nového, takže už jsem se po něčem dívala. Fajn byl Volkswagen Touran, tři autosedačky jsme dali v pohodě (zkoušeli jsme ho u známých s jejich dětma). Zbytek jsem ještě netestovala, ale vím, že na netu je dost diskuzí, do kterých aut se tři sedačky dají. Já volit, tak jdu do škodovky, opelu, volkswagen a volvo. Samozřejmě BMW a moje milované Mercedesy. Já jezdila firemním Mercedesem novou áčkovou třídou a to je skvělé auto. Ale tři sedačky tam nedáš a cena je poněkud vyšší. Do čeho bych nšla je Renault, Citroen, Peugeot, Fiat. A asi bych se nebála Subaru - Outbacku nebo Forestru.
Odpovědět
@nikush150 No tak podle toho co jsem si přečetl bych doporučil Škodu Yeti , Subaru Outback nebo Mercedes třídy C combi. Ani s jedním neuděláš chybu je to jen o tom kolik za to chcete dát a jak důležitá je "prestiž". I když v potaz bych bral i náklady na spotřební materiál jako jsou kola gumy atd. Jiné budou u Yetiho a jiné u Mercedesu.
Odpovědět
Článek se načítá
@nikush150 Niky co tak nissan qashqai, je vyšší, hodně pohodlnej a cenově přijatelnej, pokud teda nechceš toho nejnovějšího, mají ted chvíli nové nissany a tak je cena jednou tolik, třeba podle lednovýho.
Odpovědět
@nikush150 Niky jinak pro mně nej je teď q3 ještě mně napadl volkswagen caddy.
Odpovědět
@nikush150 Niky a co mi ještě přišlo pohodlný tak je ford kuga, celkově mi přišli fordy hodně pohodlný nebo kia sportage, ta je taky prostorná a hodně pohodlná
Odpovědět
hmmm, neskromné požadavky a celkem vstřícný platový strop. To je asi někdo zazobanej ;-) Jestli chcete vozit dva psy v kufru, tak yeti, který tu zazněl, by byl pro ně trochu stísněný :-D . Já osobně, obwohl ich Deutschlad präferiere, přemýšlím o Berlingu, i když jinak taky francouze moc nemusím. Bohužel mám zkušenost, že i německá (VW) auta se pokakávají a to nemám na mysli auta pod 800.000Kč, takže neplánuji vyhozovat zbytečně peníze jen proto, aby mi auto kde kdo očumoval a vsázím na praktičnost. Když bych uvažoval o větším autě, tak třeba Ford S-Max nebo Galaxy, ale na mě jsou to zbytečně velká auta a ani nemám žádné zkušenosti, či reference.
Odpovědět
@radim83 Berlingo mám a zatím jsem moc spokojený.Jinak naprostý souhlas.Mercedes,BMW nebo VW už dneska neznamenají záruku kvality a mohou být poruchovější,než "lidovější" značky.
Odpovědět
Kazdy auto se muze pokazit, jsou to jenom stroje.. Ja osobne mam naklonnost k nemeckym vozum. Dle tvych pozadavku bych si priklonil ke zminene caddy, idealne ve verzi long, pripadne superb v kombiku. Prostornej a docela dobrej vuz je i sharan/alhambra/galaxy. V teto cene by sis vybrala i novou ,azdu 6, u te ale nevim jak ma velkej kufr, jestli by se tam vesli pesani. Touran a yety urcite ne, to ma malej kufr.. Korejce nebrat, co jsem mel moznost se s tim povozit jeste v dobach kdy jsem delal v bazaru tak tragedie, stejne tak novy modely.
Odpovědět
@deywis CADDY jsem si chtěl také koupit,ale odradil mě zadní prostor.Potřebuju dost místa a CADDY mi připadá malé,Berlingo 2 je o dost větší,má uvnitř dokonce nějaké držáky u stropu,snad na lyže,nebo co.Sice mám také raději němce,ale rozhodla praktičnost a cena.Velké auto za 280 tisíc s výbavou (okna,zrcátka el.,cd,tempomat,odnímatelné sedačky,boční dveře,klima),tomu se nedá odolat.
Odpovědět
A to ses dival na klasickou caddy nebo caddy long - maxi? Ta je totiz o poradnej kus delsi :-)
Odpovědět
jezdil jsem už asi snad skoro se vším, ale co se opravdu nekazí, jsou benzínoví japonci. Máme 3 toyoty a všechny šlapou jako hodinky. Oktávku v naftě, tsi motory nejsou opravdu to pravé ořechové. Ale pokud půjdeš do toyoty, mazdy nebo hondy, myslím nešlápneš vedle. To jsou ještě držáky. Ale stejně musí mít člověk štěstí....
Odpovědět
Profilova fotka
@jennifer Já Nissanům kromě Navary do lesního terénu neholduji. Audi se mi taky líbí, to je pravda, ale to už je i pro nás nad cenu. Od VW se mi dost líbí Touran, no uvidím. A od Fordu Martin nechce nic jinýho než užitkový auta. To zase bude rozhodování :-) @radim83 Jé, jak ráda bych zazobaná občas byla :-D. No, ono dneska sehnat nějaké nové větší auto s kloudnou výbavou fakt není zrovna levná záležitost. Navíc vození psů prozatím dvou, potom možná 3...stejně jako dětí vyžaduje něco většího a komfortnějšího. My bohužel s Fordy jako osobními vozy nemáme dobré zkušenosti, jako užitkový to už je něco jiného.
Odpovědět
Profilova fotka
@velman Pravda, Toyota RAV4 vypadá zajímavě a objem kufru je také velkorysý, což o to líbil by se i Land Cruiser, ale to už je opět cenově trochu výš. Stejně tak CRV není špatné, ale Mazdě moc nevěřím. Samozřejmě, člověk musí mít štěstí, je to kus od kusu. Díky za rady!
Odpovědět
Profilova fotka
Ale co mě také zaráží je to, že nikdo nedoporučuje třeba Volvo či Range Rover
Odpovědět
@nikush150 Niky ted mají krásný nový nissany, viděla jsem je v olympii, ale jsou fakt jednou tolik dražší než třeba lednový série. Niky ono to chce fakt projít a podívat se a prostě si sednout a podle toho se rozhodnout, mně to taky čeká a taky váhám jaký. předtím jsem to měla jednoduchý, šli jsme se jenom tak podívat do aaa a stoupla jsem si k peugotu a řekla jsem tohle chci a chci a bylo to, no a u béčka, zase jsme byli v avionu a tam měli vystavený áčko a kámoš mi řekl, že béčko je lepší, takže jsem si auto objednala a ani jsem ho v reálu neviděla, auto jsem si v úterý objednala a v pátek jsem ho měla. JInak Niky třeba i u audin se dali koupit předváděčky, tam byla třeba i mega na 750, takže to šlo taky, ale musí to člověk chytnout. No já taky váhám jestli si koupit zase béčko, nebo audinu, nebo nový qaiskai, ale prostě tam mně odrazuje cena, že novej stojí jako audina. u bmw jsem chtěla x1, ale tam mě vadil přístup prodejce. takže taky se budu muset rozhodnout, výhoda u nás teda je, že manžel vždycky říká at si koupím jaký chci a nekecá do toho, říká že v tom budu jezdit já a ne on.
Odpovědět
@nikush150 Niky ještě u těch toyot, kámoš si kupuje jenom rava4 a je s ní moc spokojenej . jo a druhej ten zase volkswagen tuareg nebo touran, s nima je spokojenej. volva se mi taky líbí, ale přijdou mi předražený. a volkswagny jsou určitě kvalitní, ségře zachránil život a hlavně nohy, měla teda brouka, ona jiný nechce, ale když se čelně nabourala, a to byla prda, však víš jak jsem psala, tak díky tomu, že se neposunul motor tak jí to neuřízlo nohy a být to jiný auto tak byla mrtvá
Odpovědět
@nikush150 volvo má obrovsky drahý servis a range rover žere i trávu kolem cesty. Range rover má strýc 4 roky a chlamstne si i 12-15l s těžkou nohou.
Odpovědět
Doporučuji předvybrat si tak tři auta, co se líbí nebo co jsou doporučovaná kámoškama (chlapi mají jiné priority), sednout si do každého (ideálně i s dětmi a ev. partnerem, pokud se jej to finančně nějak výrazněji týká), projet se alespoň se dvěma pocitově nejpříjemnějšími auťáky s konkrétní zvolenou motorizací a verzí výbavy, vyspat se na to a ráno se rozhodnout a jít si to koupit - a ideálně rovnou odvézt domů... No a když už se tady řeší ty takzvané "značky" - není spíše podstatně, KDE a KDO ta konkrétní auta vyrábí? Což je model od modelu jiné i v případě téže "automobilky" či dnes již spíše autokoncernu? Technicky přitom může jít o auta, která jsou (za lokálně různé ceny) v zásadě identická s identickými díly, jen třeba v tuzemsku prodávané Ochcávky, co jsou technicky obdobné s VW Golf/Bora, se vyrábí v Čechách, KIA Ceedy/Hyundaie I30 na moravsko-slovenském pomezí, Audi Q7/VW Touareg/Porsche Cayenne u Bratislavy, např. v Turecku mají své výrobní závody mj. i pro evropský trh automobilky Toyota, Renault/Nissan a další... No ale pokud si někdo myslí, že "kvalitnější" budou auta vyráběná pro koncern Peugeot/Citroen někde na jihu u Marseille tamními alžírskými Francouzi (byť vstřikovací systémy dieselů mají už dávno od Bosche z Jihlavy) nebo auta koncernu VW vyráběné tureckými evropany v Německu (byť i ty mají v posledních letech např. vstřikovací systémy dieselů od Bosche z Jihlavy)...
Odpovědět
@nikush150 pokud někdo neřeší finanční strop za auto, jen se mu nechce dávat dvě mega, tak je podle mě zazobanec! ;-) Já za auto nechci dávat víc jak 500.000Kč, protože je to spotřební zboží. Stoupni si někam k frekventovaný silnici a minutu počítej značky aut a tipy. Bude to jistě rozmanitý, i když v čechách to budou hlavně škodovky. Tady ti taky bude jeden radit to a druhej tamto. Bejt tebou, tak si pročtu internet, dej si dohromady seznam aut, co by se ti líbilo a přijdi s tím seznamen do diskuze. Tohle téma bude jinak nekonečný. Určitě bude snazší udělat seznam a z toho pak filtrovat, než takto. Jestli ale na auto nespěcháš, možná se tu diskutéři za pár měsíců na něčem shodnou! :-D Jak tu někdo psal, všechny auta jsou poruchový a proto bych se řídil mimo jiné i provozními náklady a případně servisem.
Odpovědět
Profilova fotka
@jennifer Jak říkáš, bude to chtít čas. Taky jsem přemýšlela o předváděcích autech, jenže některý jsou prej v hrozným stavu, to si nevybereš. Jinak s Mercedesem zkušenosti nemám vůbec žádný vezla jsem se zatím a pouze jenom jednou, ale ty z Bé třídy vypadají hezky. U nás tím taky budu jezdit víceméně já, Martin furt lítá dodávkou, ale jsou značky, který prostě po vlastní zkušenosti, či zkušenosti od známých zavrhnul. Touran mi vrtá hlavou a pak můj zmiňovanej a milovanej Evoque (ale ten se mi líbí jenom z estetickýho hlediska :-D) Tak my když se vždy ptali na Volvo, tak nám řekli, že je to jedno z nejlepších značek na trhu vůbec a nejbezpečnějších proto ta cena.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?