Jaký je dle vás nejlepší bankovní a také spořící účet?

Ahoj, poradíte mi, jaký je dle vás nejlepší bankovní a také spořící účet? Přešla jsem od ČS k ČSOB - Era. Mám tam online účet, se kterým jsem spokojená (zatím) a červené konto, což je spořící účet. Za poslední půlrok už mi dvakrát snížili úrokovou sazbu a naopak přidali poplatek za zpracování platby. Už mě to moc nebaví a ráda bych si peníze uložila zase někde jinde, ale přiznám se, že se v nabídkách příliš nevyznám. Všude se píše o splnění různých podmínek, za sebe můžu říct, že hojně využívám platební kartu a že mi z účtu odchází tak 3 platby za měsíc. Ráda bych ale peníze na spořícím účtu měla k dispozici ... nechci být vázaná nějakou dobou ... (vázaná už jsem na stavebku :-| ) Máte s nějakým takovým účtem dobré zkušenosti? u koho? Moc díky! 8-)
Odpovědět
Prozkoumej nabidku Fio banky nebo Air banky, maji velmi dobre podminky...
Odpovědět
Profilova fotka
@veru99 mám Air bank cca rok a půl a neměnila bych.. x-) x-) ;-) nevím jak třeba Fio co píše @veru11 ale u AB máš normálně k dispozici i peníze na spořícím účtu (navíc si tam můžeš udělat i několik obálek - třeba dovolená, děti, na zuby :-D apod..), jen k němu nedostaneš kartu takže si včas musíš peníze převést na běžný ale to je otázka 5 vteřin.. ;-) ještě jsem kdysi koukala na mbank ale tam mi strašně nevyhovovalo to divný rozpočítávání za výběry z bankomatu 8-( tak proto jsem šla k AB a zpětně můžu říct, že to byl super krok... :-) věřím, že u mbanky bych takhle spokojená nebyla... :-)
Odpovědět
@peroli ahoj, děkuju za info. Takhle to funguje i u Ery - není k němu karta, ale můžeš si peníze kdykoli převést na ten "normální" účet. Prosím tě a ten běžný účet, který máš u air banka funguje jak? nechybí ti bankomaty? Já jsem z ČB a vím tu jen o jednom, to mě trochu odrazuje.
Odpovědět
@veru99: Sberbank má na spořícím účtu úrok 1,63 % do uložené částky 300 000 Kč (nevím teda kolik máte v plánu ukládat). Bez poplatku za zřízení, vedení. Peníze k dispozici kdykoliv, převod částky ze spořícího účtu na jakýkoliv mimo Sberbank, myslím 5 Kč. Úročení denní, přípis úroků měsíčně.
Odpovědět
pro tuto kombinaci běžný a spořící účet bych volil AirBank. Líbí se mi garance mezi třemi nevyššími úroky. Ostatní většinou nalákají a pak sníží.
Odpovědět
@hondrle Tak to je přesné, ale když jsem odcházela od ČS, chtěla jsem hlavně rychle a pár lidí mi doporučili Eru.. tenkrát byl úrok ale někde jinde. :-| @vita234 o Sherbank vůbec nic nevím, musím se na to podívat. Děkuji.
Odpovědět
@veru99: Sberbank je sice ruská banka, což mnoho lidi možná odrazuje, ale má mnoho poboček v dalších státech. Našla jsem ji jako jedinou s dobrým úrokem, který není ničím podmíněn (odchozími platbami, výší přípisu částky atd.). Mám ji rok a neměnila bych. Komunikace se zaměstnanci bezproblémová.
Odpovědět
@veru99 take jsem z CB :-). Pokud do zridis velky tarif (za 100 kc mesicne), mas zdarma vybery hotovosti z jakehokoli bankomatu a na terminalech Sazky
Odpovědět
@peroli přesně tak. Mám air bank a nemůžu si vynachválit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
má mám Airbank a naprosto super. Úrok v tuto chvíli 1,1 je paráda jak na spořícím účtu (peníze kdykoli k dispozici) a když máš 5plateb, tak 1,1úrok je i na běžném. A hlavně Airbank se zaručuje, že bude vždy mít úroky mezi třemi nejlepšími. Takže za mě spokojenost. A hlavně Airbank je pojištěná u českého Fondu pojištění vkladů. Třeba Mbank má "základnu" v Polsku.... Tady je přehled: http://www.fpv.cz/cs/kde-je-pojisteno...
Odpovědět
@veru11 já vybírám málo (tak 1, 2krát do měsíce) to mi pak 100 Kč přijde moc .. :-| Takže když už, zkusila bych spíš ten Malý tarif. (to je dobrý, takovej podobnej nick a obě z ČB :-D ) @petusha87 Děkuji za odkaz! Ještě se zeptám, koukám právě jejich stránky a našla jsem, že úročí 1,1 jen do 250 000, pokud to překročím, tak 0,5. Nechci vás tu nějak obtěžovat, kdyžtak se dojdu zeptat do pobočky, ale pokud byste věděla, budu ráda - je možná kombinace Malý tarif a na ně přivázané dva spořící účty?
Odpovědět
Profilova fotka
@veru99 Dva spořící účty dle mě nejde udělat na jednu osobu. Na běžném účtu ti úročí do 100 000Kč s 1,1 když máš těch 5plateb (i třeba 5x koupit žvýkačky) a pak do 250 000Kč na spořícím. Takže dohromady to máš 350 000Kč, co ti úročí 1,1úrokem. Výběr peněz lze i na určitých sazka terminálech za 10kč:)
Odpovědět
Článek se načítá
Tak to neměj u banky své kde máš účet. Já mám Eru ale na červené konto jsem si nikdy nic nedala, protože se mi to nelíbilo a tak jsem si udělala ING. Peníze mám pořád po ruce když je potřebuji zajdu na ing a přepošlu na svůj účet a je. Mamina má Zuno a tam si k tomu můžeš zřídit i kartu ale tu mamina nechtěla.
Odpovědět
@maagda já to právě chci mít pohromadě, když ta možnost je.
Odpovědět
Tak to mají i to Zuno. @veru99
Odpovědět
Profilova fotka
@veru99 hele a víš že ani nechybí... ;-) kdyby náhodou bylo potřeba tak těch 25,- za výběr z jiného bankomatu klidně dám, už třeba jen proto že je to moje svobodné rozhodnutí a že mě do tohodle "poplatku" nikdo netlačí (navíc je to pořád obrovský rozdíl než kolik jsem platila u spořky.. :-p tam klidně i 170,-/měsíc, ale v průměru tak těch 130,- :-p ) navíc máš další 2 možnosti výběru a to buď u terminálu Sazky za 10,- nebo v obchodě při nákupu nad 300,- můžeš vybrat až 1500,- a je to zdarma (tzv. cashback).. ;-)
Odpovědět
@peroli Taky jsem k tomu za dopoledne tak nějak dospěla, takže to by snad šlo... Cashback jsem nikdy nevyužila, ale taky je to zajímavá varianta. Teď spíš přemýšlím o té hranici pro spořící účty, do které běží sazba 1,1. ;-( Škoda že nelze mít ty účty třeba dva. Na jejich webu jsem potom našla odpověď na tuto otázku a ta je: "Každý klient může mít u nás vedeny až tři spořicí účty. Jeden v každé z nabízených měn: českých korunách, eurech nebo amerických dolarech." Takže pokud to chápu dobře, jeden v CZK a další bych mohla mít zase v EUR případně v USD .. No ale s tím nic nevymyslím už ...
Odpovědět
Ahoj, my máme Airbank celá rodina a velká spokojenost :-)
Odpovědět
doporučuji Fio nebo Airbank, jsme spokojeni!
Odpovědět
Běžný účet Fio banka,spořící účet nemám.Za vůbec nejlepší servis u nás považuji banku J&T.Všechny služby trochu někde jinde,než ostatní banky na trhu. .Ke vkladu stříbrná bonus karta Magnus a ke každému vkladu získáte body (elektronika,dovolené,kosmetika apod.).Vklady ale od 500 tisíc korun,méně nejde.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?