Bydlíme u prarodičů. Chceme odejít, ale nemáme kam/za co

Ahoj..Už si vážně nevím rady.. naše situace je taková: Bydlíme v RD u přítelových prarodičů, dům přepsali na něj. Nic nám sice nedělají,do soukromí nelezou..jenže..Oběma nám to ale dost začalo lézt na mozek.Přeci jenom dva úplně odlišné životní styly, velký věkový rozdíl. Všichni ostatní to vidí racionálně že zanedlouho budem třeba v domečku sami ale..toužíme po úplném soukromí, samostatnosti..Jenže je v tom háček. Na rekonstrukci jsme si museli tehdy půjčit, měsíčně splácíme cca 3500. Nemáme ale žádný úžasný výplaty a plánujem už brzy rodinu..Ale kam jít?Jsme zadlužení, s našimi platy nám nedají další úvěr..Jsme zoufalí :-( Jelikož domeček nejde prodat a zmizet jinam(kousek bydlí ještě tchýně) ,věcným břemenem jso právě prarodiče.Zkrátka jsme v pasti? :-S
Odpovědět
1
2
Vidím že trpím samomluvou :-( Ale situace se trošku uklidnila.Asi v domečku zůstaneme.Co nám taky jinýho zbývá..Ale máme tam 2+1, velký místnosti + terasu, ale problém by asi byl kdyby přišly děti.To bysme asi na ,,pár,, let spávali v obýváku a dětem nechali ložnici jako dětský pokoj..Myslíte že se tak dá přechodně žít?(člověk neví jak dlouho,že..) Znáte nějakou rodinku v 2+1?
Odpovědět
Kukuco, asi na tebe nikdo nereagoval, protože ve tvém případě nevidí žádné problémy. My třeba žijeme v bytě 2+1 s dětma 16 let. Jsme tu 4 lidi, pes a činčila. Sice se už snad brzy budeme stěhovat do domku, ale jen v našem paneláku v bytech 2+1 vychovávali rodiče děti běžně a je to úplně normální. Vy máte zabezpečené bydlení, ke kterému jste přišli (předpokládám) zdarma, splácíte si akorát pár korun rekonstrukci. Nemůžeš se divit, že tě tu nikdo nelituje a neradí ti. Většina lidí tady na fóru nemá tak snadnou cestu k vlastnímu bydlení jako vy.
Odpovědět
Profilova fotka
taky nechapu. My jsme si vsechno porizovali od nuly, nemeli jsme ani stavebko, ani hotovost a jsme zadluzeny az do duchodu. Sice bych taky s tchyni v dome nevydrzela ani tyden,ale u vas je to neco jineho, holt si musite pockat, nebo se zadluzit jeste vic, pokud utecete jinam... jinak my male rocni dceru a koupili jsme si byt 2+kk, holt proste nebude mit zatim svuj pokojicek
Odpovědět
taky nechapu :-D pro me vase situace zni velice prijemne ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
takových je nás tady víc co plánujeme nebo máme děti a bydlíme v 2+1. My jsme se konečně do vlastního přestěhovali minulý měsíc (koupily jsem si již zmíněnou 2+1), ale jak říká Kristi zadlužení na dost dlouho a nemalou částkou. Myslím že by jste měli být spíš rádi že jste takhle dobře přišli k bydlení.
Odpovědět
Profilova fotka
kukuco my jsme rodinka ve 2+1 o 56m2 nekecám, pokud máte velkej 2+1 s terasou a takový výhled do budoucnosti, že vám jednou barák zůstane, tak podle mě máte vyhlídky fajn ;-) My budem tento pidibyt předělávat na 3+1 a chceme zůstat a myslím, že se to dá ;-) Znám rodinu co měli 3 děti a bydleli celej život v garsonce, ale to už je myslím extrém ;-)
Odpovědět
jinak taky jsme koupili 2+1 (za necele ctyri mega, k tomu jeste minimalne par set tisic na rekonstrukci), zadluzeni az do duchodu a neplanujem, ze bude na vetsi byt (v podstate mi napr. 77metru prijde i pro 4 lidi dostacujici, kdyz na vetsi neni, ze) :-D se pak nediv, ze empatie je nulova ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jj, nas ma 62m, se vejdem v pohode, a ja mam aspon vymluvu, proc nechci dalsi dite :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Boože co budete v takových bejvákách dělat? Tančit, že? :-D
Odpovědět
:-D :-D
Odpovědět
Omlouvám se..Pro mě to problém byl...Nechci totiž nikoho pohřbívat a ,,čekat,, až se uvolní další pokoje..Oni tady stařící můžou být ještě i 18 let že..Asi je to tí, že jsem obklopená samými bohatými lidmi, kteří si buď staví (podnikají a nezadlužujou se) a diví se jak takhle můžem žít.Zažila jsem tento výsměch nedávno..A nebylo mi to líto kvůli mě,ale kvůli budoucím dětem,že by jistě měli rádi jako jejich kamarádi pokojíčky zvlášt (ne na úkor našeho spaní v obýváku)Zkrátka jsem si připadala poslední dobou jako sociální případ :-x
Odpovědět
Profilova fotka
My bychom mohli do většího, nejsou tu drahý byty , ale líbí se nám tu , prostě zůstanem a hotovo .Někteří nechápou, ale nehnem se ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
kukuco, bingo možná jsi na to kápla, záleží na nárocích jaké máš ;-) OOO tak jsem zjistila, že budeme socani =-)
Odpovědět
Profilova fotka
maca :-D :-D :-D kukuco, no ja nevim, tak se holt bavte s jinyma lidma, kdyz si to tak beres k srdci. Mne je teda absolutne u prdele v cem a jak bydli nasi znami, nebavim se s nima kvuli tomu,jak bydli,ale kvuli tomu, jaci jsou...to si holt musis vybrat. ja bych se smala, platit 3500 mesicne, to bych si pak mohla kupovat i kabelky od Vuittona
Odpovědět
Profilova fotka
Kristi ten váš je takhle "malej"? Podle alba bych neřekla, já asi založím diskuzi o malých bytech a typech na vychytávky, jako zrcadla , optické klamy a tak :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem chtěla dodat, že přece, když staví známý, tak kvůli tomu nezačnu já taky.. A známým je doufám jedno v čem žijeme my a když přijdou na návštěvu, tak koukám aby bylo čisto a co jim nabídnout a ne jestli máme 5+1. a bůhví jaké vybavení stejně s náma nebydlej ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my tam nejde dat pudorys, ale myslim,ze nam to zatim postaci..prinejhorsim postavim Mie na zahradce stan :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Nám to teda stačit bude, protože jsem prohlásila, dokud budu chodit z baráku se nehnu a v důchodu až polezu mi bude jedno jestli jsem jinde páč tři patra co máme nevylezu ;-) Ještě k pokojíčku, my měli s bráchou spolu pokoj a super pak se udělalo místo a já putovala do svýho a pak jsem řekla našim, ať mě přestěhujou zpátky k bráchovi :-D S tím stanem to není špatný..... že by se Aduš taky osamostatnila? =-) :-N Ne to je odbočení od tématu ;-) kukuca musí vědět sama, co od života(bydlení ) chce a tady má názory ;-)
Odpovědět
Kukuco, nám se nemáš proč omlouvat. Tvoje děti žádnému posměchu v tomto čelit určitě nebudou. Ty věci takto vidíš ty. Máš něco, o co ses nemusela nijak snažit a nijak si to zasloužit, tak si toho nevážíš a nevidíš pravou hodnotu. To je normální. Určitě tě za to neodsuzuju. Čekat na to, až dědeček s babičkou odejdou na pravdu boží nebo do domova důchodců, to je nesmysl. Máš v podstatě dvě možnosti. Buď se odstěhujete a postaráte se o vlastní bydlení sami a zadlužíte se na dlouhá desetiletí jako my ostatní. A to si teda budeš sakra vážit pidibytečku v osmém patře na sídlišti, když si ho pořídíte z vlastních zdrojů. Znamená to splácet 10 tis a víc měsíčně. Nebo se smířit s tím, že bydlíte s dědou a babičkou, kteří vám můžou ještě pomáhat, hlídat vaše děti a tak podobně a začít si vážit domku i toho, že staříčky u sebe máš. Začít je vidět jako dárek, protože ti ušetří spoustu starostí s hlídáním dětí a jejich "živením". ...my máme 2+1 55 m2.
Odpovědět
Profilova fotka
Karlo, potěšila jsi mě máte o 1m míň, konečně někdo :-D Asi tak,souhlasím s prvním odstavcem karly, je drsnější (možná) ale je to tak.Nám by rodina mohla pomoci, pomůžou ale ne úplně, protože jak říkají oni taky nic nedostali jen tak , tak nám pomůžou jak to půjde ale zbytek ať si zařídíme a snažíme se sami, že bychom si toho nevážili a já jsem ten tip, co by jen tak asi něco zadarmo nepřijal.
Odpovědět
Profilova fotka
Kristi, ten stan me dostal :-D :-D Kukuca: my se budeme stehovat do noveho 2kk 51m a asi tam taky zustaneme pekne dlouho, pokud teda nevyhrajeme v loterii :-N Deti planujeme urcite a brzo - a nejak se tam proste vejdeme ;-) A souhlasim s Karlou: je to sice malý byt, ale vážíme si ho hodne a jsme moc radi, že si muzeme alespon takovy dovolit! Take jsme zadluzeni do duchodu, inak to proste v dnesni dobe nejde.. pokud nema clovek to stesti, ze zdedi domecek - jako ty ;-) Mas velke stedsti!!!
Odpovědět
presne tak ;-) mas stesti, tak se na to zkus podivat takhle..a co si mysli ostatni? to je jejich vec ;-)
Odpovědět
No on je ten někdo kdo má blbý kecy z rodiny..Tak mě to zkrátka mrzelo..Taky nejsem ten typ co bude soupeřit kdo líp bydlí..Oni ať si staví baráky,já jim nezávidím.Jen jsem to brala z hlediska dětí,já třeba byla hodně šťastná že jsem měla svůj pokoj..Taky jsem vyrůstala od m ala v 4+1 tak proto jsem asi tak rozežraná :-) A ta splátka..My taky máme celkem nízký platy, plus půjčku na auto atd..takže stěhovat se jinam vážně nehrozí. Cítila jsem se ohrožená,že vlastně ani jinam nemůžem.Ale asi jsem fakt byla hodně ovlivněná okolím..
Odpovědět
Jinak až buem mít ty děti tak staříkům bude skoro 80 a to už bych jim asi děti nesvěřila, mají problém ohlídat jejich kocoura.Ale je fakt že jinak nejsou až tak špatní..
Odpovědět
Kukuco, tak se na okolí a příbuzné úplně vypr... Máte úžasnou výhodu před většinou mladých párů. Věř mi, že lidi, kteří do tebe takto rýpou, tak mají nějaký vlastní mindrák, který si tím pofoukávají.
Odpovědět
Profilova fotka
neboj,to nejak zvladnete
Odpovědět
Ahoj Kukuca, tvoje omluva mě celkem rozesmála, to má být snad vtip. Jak můžeš napsat o lidech, že staví, podnikají a nezadlužují se, ty jim vidíš na konta a nebo do talíře.... Moje praxe me naucila, že není vše, tak jak vypadá. Dělám nezávislého finančního poradce ( to není žádná reklama, jen název mé práce, tak mě nekamenujte ;-) ) Mezi mé klienty patří, jak ty říkáš i ty bohatý v uvozovkách, ale kde na to bohatství vzali, těch co si na to sami vydělali moc není, spíš je víc těch, co si na to půjčili nebo něco zdědili a ty tvý známí ti to určitě neřeknou. A že v tom nechceš vychovávat své děti, myslím si, že vlastní pokojíček a peníze nenahradí rodičovskou lásku, nenapadlo tě, že by třeba tvé děti i ocenily bydlet s prarodiči a jak sama řikáš nikdo z nás tu nebude věčně a jednou to vše bude vaše. Neměla by si řešit řeči ostatní, ale Váš vztah a život. Jak si to zařídíte, tak budete žít a věř tomu, že spousta lidí je na tom rozhodně hůř, než vy a kdyby měli takové štěstí, tak by si pískali
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě napíšu , čím se oháníme my v případě, že někdo řekne, ale v tomhle malým chcete být s dětmi? Jo chceme, protože děti s náma budou nejdýl do 15 let, protože v našem městě není žádná škola kromě gymplu na další studování, takže všechny děti dojížděj na intr, nebo vyjedou ráno, vrací se večer. A zpátky po škole se domů k rodičům opravdu vrací málokdo ;-) kukuc opravdu bych byla ráda, že mám kde bydlet a do budoucna mi nehrozí vystěhování a hledání jiného bydlení a obzvlášť, pokud si s prarodičema rozumíte a neděláte naschvály, co si víc přát.
Odpovědět
Jo, asi jo..Mě jenom trochu překvapily ty reakce,když v jiné diskuzi (bydlet s rodiči či sami?) většina od toho odrazuje a spíš radí běžte do svýho a zadlužte se..Přitom tady mi každý říká jaký to mám velký štěstí :-) Ale asi je fakt rozdíl bydlet s rodičema nebo prarodičema.
Odpovědět
Profilova fotka
To zas ne, ale ty jsi psala, že si rozumíte a nikde není problém, kdyby jsi psala, že si nerozumíte, nebo, že ti vadí s nima bydlet tak to je jiná. A rodiče tu většinou opravdu jsou dýl, než prarodiče a maj myslím větší tendenci radit, babičkám už to je jedno :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?