Bydlíte na Malé Straně? Mám pár otázek

Ahoj, je tady někdo z této části, konrétně jánský vršek, nerudova ulice a úvoz? Měla bych pár otázek.
Odpovědět
Tak to je má lokalita snů. Zatím jsem trošku dál, ale už se blížím :-)
Odpovědět
@carlisle Ahoj, na Malé Straně nebydlím, ale několik let jsem bydlela centru Prahy na Novém Městě, tak pokud máš nějaké obecnější otázky, třeba můžu pomoct! :-) Co by tě zajímalo?
Odpovědět
Můj sen to byl od mých šesti let a teď se mi splnil :-)
Odpovědět
@lemonela Nákupy potravin :-) Nějak jsem to tady prošla, žabka, dvě něco jako večerky a tím to končí...předpokládám, že nikde nic jiného asi není, že?
Odpovědět
@wel ;-)
Odpovědět
Gratuluji ke splnění snu. Ceny bytů jsou v této lokalitě přece jen trochu mimo, i když i tak jsem našla docela zajímavé nabídky. Tak třeba jednou. Uvažovala jsem i o podnájmu, ten byl na Zámeckých schodech, ale nakonec jsem to pustila. V té tebou vytyčené lokalitě samozřejmě žádné OC centra nejsou. Buď je to vždy nahoru nad Pohořelec nebo naopak dolu na Malostranskou či Kampu atd. Nebo pak Nerudovkou dolu na Mal. nam a pak tram na Anděl. Přece jen tímto směrem je obchodů více. Na FB je myslím nějaká skupina Malostranaku, tak se s nima spoj. Přejí krásné bydlení.
Odpovědět
Profilova fotka
@carlisle to je důvod, proč bych tam bydlet nechtěla . . samej suvenýr a samá hospoda, v té oblasti se už nevyskytuju moc často a už vůbec tam nenakupuju ale třeba kousek dál na újezdě v průchodu u zastávky 22 směrem na malou stranu jsou stále ťamani se zeleninou, nakupovala jsem tam hodně často, měli vždy velký a kvalitní výběr a ceny nebyly nejhorší.. na zastávce helichově taky kdysi bývala malá samoobsluha, ale tama jsem už ani nejela dobrých 5 let..a směrem na anděl je krámů dost ... lítačku určitě máš tak můžeš jezdit na nákupy tramvají ;-).... a v nemocnici žádný krám není?
Odpovědět
@carlisle Hm, tak to bude chtít opravdu někoho, kdo lokalitu lépe zná... Samozřejmě obecně v centru žádná velká obchodní centra nejsou, ale např. na Novém Městě je Billa i Albert, které už jsou větší a koupíš tam vše. Možná je něco takového i na Malé Straně? Ale neuvědomuji si, že bych tam někdy něco takového viděla... Nicméně tak jak tak je na větší nákup lepší zajet autem, pokud máš, my občas jezdili právě na zmiňovaný Nový Smíchov. Tramvají se určitě dá, ale upřímně, táhnout tři čtyři tašky na tramvaj, pak ze zastávky domů je někdy docela na mašli... Zajímalo by mě, proč chceš v této části Prahy bydlet a jak se vyrovnáš s obrovským přetlakem turistů, lidí obecně, aut, hluku, bezdomovců, feťáků a jinými "radostmi" center velkých měst? :-) My jsme po pár letech utekli... :-)
Odpovědět
@carlisle Nebo si nechat od Tesco on-ine potraviny nechat zbozi dovazet... Me se to nekolikrat vyplatilo.
Odpovědět
@lemonela můžu soukromou zprávu ;-) ?
Odpovědět
@semelka tam jsem se ještě podívat nebyla, ale zkusím to ;-)
Odpovědět
Ty nakupy jsou urcite dan za lokalitu. Turiste samozrejme take, ale to proste k centru patri. Ja jsem rada, ze se MS nevylidnuje, ze tam stale nekdo bydli. To je cilem, aby se do centra vraceli lide a jsou ruzne spolky, ktere se snazi, aby se lidem v centru zilo dobre.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lemonela tohle přesně říkala moje kamarádka, co něco přes rok bydlela u Malostranského náměstí. Je ráda, že se přestěhovala zpět na Letnou. Nákupy tahala narvanou tramvají z Náměstí republiky nebo ze Smíchova. Mraky turistů, co se roztáhnou po celém chodníku a plouží se, zrovna když nejvíc spěchala do práce. A nejvíc jí štvalo, že si na kočičích hlavách zničila všechny boty na podpadku.
Odpovědět
@carlisle Určitě můžeš...
Odpovědět
@ambrozie Já jsem si postupně relativně zvykla jak na motající se turisty, tak na kočičí hlavy. I t y nákupy jsem nakonec brala tak, že tak to prostě je. Nikdy jsem se ale nesmířila s hlukem, prachem a špínou obecně, a hlavně feťáky a bezdomovci, ale to kdo nezažil, nepochopí.
Odpovědět
@wel To je jasné, že to k centru patří, ale je to velice nepříjemné. O věhlasných spolcích které se snaží o to či ono jsem slyšela, avšak výsledky jejich snažení jsem buď nezaznamenala vůbec a nebo byly v porovnání s ruchem velkoměsta zcela zanedbatelné. Možná to někomu vyhovuje, ale mně se v centru dobře nebydlelo. Jsem ráda, že jsem se dostala z centra pryč a nyní mohu chodit na procházku se psem, aniž bych se hystericky bála, že mi hu ušlapou (má 3 kg), napíchne se na použitou stříkačku a nebo se vrátí obalený raději nevědět čím... A až přijdou děti, radši nedomýšlet... Je to o prioritách, jako vše.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?