Byt 1+1 a miminko. Dá se to zvládnout?

Profilova fotka
Ahojky, ráda bych se zeptala jestli jste některá z vás v takové situaci že máte malinký byt a čekáte miminko nebo již míte miminko narozené, jak se to dá zvládnout?? Díky :-)
Odpovědět
ahoj lil, neviem presne co to znamena 1plus1 - to je spalna a kuchyna? moja dcerka sa narodila do nasej dvojgarsonky - mala 46m2, pomerne velka spalna plus obyvacka, v ktorej bol kuchynsky kutik... kupelka malicka ( len sprchovy kut ), vstupna chodbicka tiez... s malickou sa v pohode dalo - dietatko toho vela na zaciatku nepotrebuje - vlastne pribudla postielka do spalne, pracovny stol v spalni sme prerobili na jej kutik ( dali sme si prirobit policky a zasuvky do stola, ako aj nad stol ), rozkladaci jedalensky stol sme odstranili z obyvacky aby mala malicka viac miesta ked zacala lozit, kupavala som ju vo vanicke na konferencnom stoliku v obyvacke :-) jedavali sme provizorne tiez za tymto stolom ( v lete na balkone :-) ), kocik som skladovala v aute ( nemali sme kocikaren, byvali sme na 4-tom poschodi bez vytahu... ) - kupila som si taky aby sa lahko skladal a mal vyberatelnu tasku - tak sme prezili prvu zimu - hore som malu nabalila do tasky a dole rozlozila kocik a supla tasku do vnutra... z bytu sme sa odstahovali ked mala malicka asi 1.5 roka - uz bola velmi rozpinava a v poctate cely byt vyzeral ako velka detska izba:-) keby ale nemame tuto moznost, myslim zeby sme to v pohode zvladali aj dalej... samozrejme v novom velkom je to omnoho jednoduchsie ( clovek si vazi aj malickosti :-) ako vytah, chodbu pre kocik, dostatocny odkladaci priestor a pod.... ) drzim palceky lil, neboj, zvladnete to ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tema z minuleho tydne http://www.modrastrecha.cz/forum/show...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky máme 1+1 a jedno dítě a psa a teda je to celkem záhul. Máme kuchyň a obyvák a vlastně do kuchyně se nevešlo nic krom jídelního menšího stolu a obyvák plní všechny ostatní funkce.A pro dítě to teda zrovna moc ideální není.Na spaní nikdy nemá klid což si myslím,že je zrovna hodně důležitý.A pak když je větší,tak nemá takový rozběh :-) Původně jsme do 1+1 šli na přechodnou dobu,akorát ta přechodná doba je už skoro čtyři roky a už se těším do domečku,kde finišujeme s rekonstrukcí. Moje sestra měla 1+1 také ale ty to měli dobré,že měli obyvatelnou kuchyni,takže jim sloužila i coby obývací pokoj a ložnici,kde měli ostatní věci a hlavně tam spali,takže děti měli na spaní klid a pohodu.V takovém bytě se to podle mě dá zvládnout,ale v takovém klasickém jako máme my se to ze začátku ještě dá,ale pak když začne capkat,tak horko těžko.
Odpovědět
My jsme se synem (4mesice) v 1kk a musim rict, ze je to velmi tezke!!! Budeme se za chvili stehovat do naseho noveho bytu, bude to sice jen 2kk ale aspon to! ;-) ..no holt v Praze se clovek uskromnit musi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky moc děkuji za reakce, :-) přítel rekonstuje byt 1+1 asi 45m2 a chtěli bychom si pak pořídit miminko pokud nám to půjde... jak jsem to viděla poprvé říkala jsem si že se tam musíme vlést, ale jak tam přibývají věci a postupně se to zaplnuje, ztrácím jaksi iluze, které jsem měla předtím, tak pro to jsem také založila tuto diskuzi abych věděla zada - li se to dá alespoň ten první rok zvládnout :-)
Odpovědět
lil, prvy rok urcite ano... byt nezaplnujte, radsej vyuzite skryte ulozne priestory... do malych bytov sa vela nabytku nehodi - teda ak chces aby posobili vzdusne... podla rozmerov ma tvoj priatel byt ako sme mali my... a bolo to v pohode - ten prvy rok :-) ( ale mali sme ho zariadeny tak ze kazdy kto k nam prisiel tvrdil ze nemoze mat 46m lebo posobi omnoho vacsim dojmom - bolo to ale dane len tym ze sme ho nepreplacali nabytkom, bol presvetleny a vyuzili sme kazdy vyklenok , jeho svetlu vysku etc. na ulozne priestory... )
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky dai, já doufám že se nám to podoarí nějak podobně, máme zvlášť kuchyň a obývak s ložnicí bude dohromady oddělený skříňovou stěnou všechen nábytek bude světlé barvy tak doufám že to nebude vypadat moc přeplácaně, no uvidíme :-) Já jsem zvědavá jak to všechno dopadne... :-) Děkuju moc všem za reakce... :-) každá rada dobrá....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?