Byt v Brně. V které lokalitě jsou nejlevnější?

Chtěli bychom koupit byt v Brně, bydlíme tady už 5 let v pronájmu, tak to chceme zefektivnit :) Dívala jsem se po inzerátech a ceny 2+1 nebo 2+kk se pohybují kolem 2 miliónů. Nemáte vychytáno, ve které lokalitě jsou nejlevnější? Na lokalitě nám moc nezáleží, hlavní je dostupnost, klidně i Brno-venkov. Nemáte tip na levné bydlení v Brně?
Odpovědět
Ahoj, ty 2M jsou doopravdy taková obvyklá cena. Levnější pořídíš v okolí (třeba Rosice, Bílovice,Moravany...), samozřejmě čím dál, tím levněji.Záleží jak daleko jste ochotni jít, třeba u nás bylo maximum konečná tramvaje :-D
Odpovědět
Teď mě ještě napadlo, chceš starý nebo nový byt , v centru nebo spíš v klidu?
Odpovědět
Svetlusko :-) zalezi taky kde pracujete, protoze prejizdet pres cele brno to je o nervy, My bydlime 50 km od Brna ale dojizdime tam do prace (teda ja uz ted ne, jsem na MD) a muzu rict ze tech 50 km po dalnici jedeme kratsi dobu nez se dostanem pres brno. Predtim jsme bydleli v Zabovreskach, krasna lokalita, ale obavam se ze je spis z tech drazsich. Nicmene krasne dostupna. Kolegyne byla z Kohoutovic, coz je sice min dostupne ale furt v pohode. No ale s tema cenama to lepsi nebude, znamy kupoval garsonku v reckovicich za milion :-|
Odpovědět
No ted bydlime v Komine (tady by ten byt byl idealni, ale je to taky trochu drazsi), pracujeme v Zabinach (na Minske) a v centru (na Hybesove). Bilovice by mi nevadily, Kurim uz mozna jo, to ja nevim, jak moc je to dalko, ale mhd tam jezdi si myslim docela v pohode. Vyrostla jsem na vesnici a tam jezdi autobus do mesta jednou za hodinu, na to jsem zvykla :) Cesta nesmi zabrat vice jak pul hodiny. Novy je vzdycky lepsi nez stary, to je jasne. Idealni by bylo v klidu. Chceme ho jen na par let, pak se chcem stehovat do domecku. Takze taky neco, co by se pak dobre prodavalo.
Odpovědět
Kuřim mě taky přijde moc z ruky :( A hlavně se mi jako město nelíbí, Bílovice jsou v krásném prostředí.S tou vesnicí mám podobné zkušenosti,a pak ještě z Prahou, tu přejet z jednoho konce na druhý bylo taky o nervy :-D
Odpovědět
Na vašem místě bych se asi poohlédla po nějaké hezké střešní nástavbě u centra. Pro děti by to asi moc nebylo, ale když píšeš, že jej to jen přechodně. My se stěhovali na kraj Brna kvůli klidu a možnostem pro děti (rybník, pole,... jak na vesnici), ale bez dětí bych klidně brala i to centrum.
Odpovědět
No ale takove stresni stavby v centru budou pekelne drane, ne? Je to sice prechodne, ale jestli se mezitim prihodi mimi, to nikdo nevi :) Nebranim se, ale ani o to neusiluji. Co se ma stat, to se stane.
Odpovědět
Jak které, ale dají se pořídit za cenu klasického bytu v novostavbě ;-) My koukali po 3+kk a to se dalo sehnat kolem 3M, ale něco nám na tom vždycky vadilo (rušnější ulice, nebyl ballkon, žádný park okolo, bez výtahu), ale zas moc jsme se o to nezajímali dlouho, protože jsme relativně brzo našli náš stávající.
Odpovědět
Do te stresni stavby bych nikdy nesla ]-( jsem byla u jedne pani v takovem byte a hruza. vsude jim ruzne zatekalo, plisne, v zime zima, v lete hic, no hruza ]-(
Odpovědět
No,panelákové byty jsou nejlevnější na Vinohradech a v Bohunicích.Novostavby si musíš hlídat a pořád koukat.Ale myslím,že 2 mil. Jsou dneska na novostavbu málo.Zrovna o vánocích jsme koukali s kamarády na nějaké 2+kk v novostavbách a bylo to přes 2.Byty šly poslední dobou hodně nahoru.Vem si,že slušnější panelákový byt koupíš dneska malinko pod 2 mil.Myslím,že finašně šli byty v Chrlicích a Medlánkách.
Odpovědět
Swetlus - no musí být dobře udělaná, my se byli kouknout na krásný podkrovní byt 150m2 s terasou s výhledem na Špilas, kdyby nebyl družstevní, tak ho bereme všema deseti. Byl úplně nový, dostatečně zateplený, dřev.okna,žaluzie,.... V Praze jsme bydleli v 9.patře paneláku pod střechou, okno na jih a mě se ot m líbilo, přítel teda v létě občas nadával (ale to ve starém bytě s 80cm zdma taky :-D ) Illucka - v Medlánkách stojí byty 33.000 za m2 a více, levnější jsou Kamechy a Majdalenky (zatím, kdo ví, jak to bude za pár měsíců), no a pak jak píšeš Chrlice (ale to já už moc neberu jako Brno :)
Odpovědět
Blanka:když jsem před více jak rokem zjišťovala ceny,tak medlánky na tom byli dobře.Ale teď to staví někdo jinej,tak to šlo asi nahoru.Do Majdalenek bych nešla,protože to jsou klasické věžáky.
Odpovědět
Článek se načítá
Aha, tak to asi myslíš Medlánky ne od Orca, ty byly levnější, to je fakt ;-) Teď tu staví snad už jen Orco, a musí si nějak na ty stále stoupající akcie vydělat, ne? :-D :-D Ale je fakt rodíl mezi loňskými cenami a letošními (teda rok 2006 vs.2007). Stjený byt jako máme teď se v další etapě prodává o 400.000 dráž. Plus u většiny bytů je co patro to 100.000 navíc, i když jsou to úplně ty samé byty :-( Majdalenky - myslíš ty "levné"... novemajdalenky nebo ty mrakodrapy ...bytyorion (tam bych zvracela od rána do večera, bojím se výšek, nedělá mi to dobře :-S )
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji radši Brno-venkov. My jsme už okres Vyškov a jsem spokojená, máme nový byt 3+kk, 72 m2, cihla a byl výrazně levnější, než by byl v Brně
Odpovědět
Holky, ty půdní vestavby pořádně promyslete, kámoši v jedné bydlí, úplně v centru - na Kotlářské, je krásná, ale bez výtahu... Výtah má barák slíbenej už pěkně dlouho a pořád nic,tak na to bacha... Je to k nim přesně 88 schodů, já vím, že asi řeknete, že to není problém, dokud byli sami dva, tak nebyl, i ty nákupy tam nějak vytahali, ale teď mají mimčo, nosí ho v korbičce nebo v autosedačce a kámoška se s ním bojí po těch schodech chodit, aby nezakopla, aby ho nepustila... je to fakt celkem náročný...
Odpovědět
Ahoj Holky. Nejdrive, sem moc rada, ze se takove forum jako modra strecha otevrelo :-) . Uz mame po svatbe, takze prisla rada na nove bydlenicko. Uz jsme teda za vodou, alespon na dalsich par let. Koupili jsme s manzelem byt prave v tech Medlankach a prave od Orca. Je pravda, ze ta cena je hodne vysoka a za stejny byt, ktery moje kamoska koupila pred rokem, jsem zaplatila o 400tis vice. Ale zatim si nemuzu stezovat. Prestehovali jsme se pred 3ma tydnama a libi se nam tu. Mame to s manzou kousek do prace - Technicky park Kralovo Pole, takze do prace muzeme chodit pesky. Hodne dlouho jsme zvazovali jestli dum na vesnici nebo byt v Brne. Nakonec vzhledem k pracovni vytizenosti jsme zvolili to Brno. Za stejno cenu jsme mohli mit domecek na vesnici, ale ten doufam prijde za par let, az budeme mit mimi. V dnesni dobe je hodne tezke kupovat nemovitost. Podkrovni byt bych asi taky uz nebrala. Nejakou dobu jsme tak bydleli v podnajmu. Byt to byl krasny, ale v lete vedro, v zime zima. Kdyz byla bourka, tak jsem se bala, ze mi blesk proleti oknem. :-| Ale hodne zalezi na tom, jak kvalitne je ten byt postaveny. Ten nas asi moc nebyl. :-( Do stareho bytu bych ja osobne nesla, i kdyz se da krasne zrekonstruovat. Ale novostavba je novostavba :-) . I kdyz i ta ma sve mouchy. Nejlevnejsi byty jsou v tech novostavbach na nekolik pater. Takze takovy novodoby panelak. Vetsinou jsou ale hodne malinky, loznice treba jen 13m2. Detsky pokoj treba jen 11m2. Coz je docela hruza. Levny byty jsou i ty, ktere nejsou postavene z cihel. Jako napr obytny park Cubbe. Takze ja si myslim, ze je lepsi neco priplatit, mit prostorny byt z cihel a v pekne lokalite. (my mame 2+kk celkova plocha bytu 72m2 z toho 11m2 balkon). Sice planujeme za par let jit do domecku na vesnici, coz je nejlepsi, ale pro tuto dobu byl byt pro nas nejlepsi reseni. Pokud teda neco usetrit, tak mozna opravdu zkusit treba ty Kamechy nebo rajhrad apod. Zalezi co v danem okamziku potrebujete a s cim se spokojite. Hodne stesti pri vyberu noveho bydleni :-)
Odpovědět
Banninko, ahoj ;-) Přesně stejné důvody nás vedly ke stejné volbě ;-) Akorát my teda RD v nejbližších min.30 letech neplánujem, nám byt a město vyhovuje. A včera jsem ze zvědavosti koukala na Kamechy, tam se dá pořídit 4+kk ani ne za 3M, což je super cena. ...a zároveň jsem koukala na staré paneláky, ty ceny jsou podobné novostavbám, to je hrůůůůza :-.
Odpovědět
Nooo u nas jde taky o to, ze bychom tam nechteli asi bydlet, ale pronajimat to - takze trhnout co nejvice penez, coz asi na Brno-venkov moc nevypada.... Nebo mate zkusenost, jake jsou vyse pronajmu kolem Brna?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 letech
Tady jsem viděl nějakou nabídku http://www.brnenskapole.cz/nabidka-by... . Ale nevím jak moc je to výhodné. Zase se v nemovitostech nevyznám. Ale zase lepší jak platit provize za realitní kancelář.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Profilova fotka
Chci varovat před ubytovacím zařízením Domeq. Je to v zásadě podvod na zdejší nájemníky, ve velké míře zahraniční studenty, z velké části mladé naivní lidi, kteří (nebo jejich rodiče) zaplatí, co se jim řekne. Lákají Vás na sliby luxusního servisu, ale posléze zjistíte, že jakákoli extra služba (praní, žehlení nebo, dokonce i nádobí na pokoji, ložní prádlo či ručníky jsou placené navíc, a to k již tak vysokému nájmu). Smlouvy jsou uzavírány v časové tísni, tučnou provizi agentuře (která ani není schopna poslat smlouvu v příloze na email dopředu, až po několika výzvách), první měsíční nájem i kauci musíte zaplatit ještě před podpisem smlouvy (?!) Ta je napsána tak, že na vaší straně je spousta sankcí za to, pokud něco nesplníte, zatímco druhá strana vůči vám téměř žádné povinnosti nemá. Hlavně vás nutí peníze vysolit co nejrychleji, svoje povinnosti vůči vám ale neplní. Ve smlouvě je garantována wifi zdarma, je sice pravdou, že se ví o tom, že není nejrychlejší, nicméně, jste lákáni na příslib toho, že na běžné věci stačí. Opak je pravdou, vypadává i na celé hodiny. Navíc recepce potvrdila, že je úmyslně zpomalována, aby si lidé kupovali drahou wifi za nehorázný instalační poplatek (providera si zvolit samozřejmě nemůžete, je to jen jedna firma, zbytek si lze domyslet…neboli ruka ruku myje). To, že je oznámena provize ve výši jednoho nájmu, ale už vám zapomenou říci, že jde ve skutečnosti o jeden nájem + měsíční paušál za veškeré doplňkové služby + DPH, to považuji za nehoráznost nejvyššího kalibru, která jen podtrhává moje rozčarování a vše výše řečené. Všem, co jim nejsou jejich peníze ukradené a mají v sobě trochu sebeúcty, Domeq v žádném případě nedoporučuji. Pojďme společně bojovat proti systému, který z lidí tahá jejich peníze, třeba tím, že Domeq jako ubytovací zařízení budeme prostě ignorovat. Šiřte prosím dále, aby se do této pasti nechytili další lidé.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?