Centrálny vysavač. Áno alebo nie?

Profilova fotka
Ahojte, rozmyslame s manzelom o centralnom vysavaci, mame hrubu stavbu a teraz sa rozhodujeme. Ked sme boli na vystave tak sa nam to pacilo, ze ake je to dobre, ze nemusime po dome pobehovat s vysavacom. Mate len hadicu a vysavate.. Ked som to spomenula znamemu, on mi povedal, ze to kupoval uz davno.. a ze uz by si to nedal do domu, ze zena nadava ze s tou 8 metrovou hadicou sa musi motat po dome.. ze lepsie si kupit maly sikovny vysavac.. tak neviem.. ak mozete poradit, budem rada.. :-)
Odpovědět
1
2
5
www.modrastrecha.cz/forum/show.php?vT...
Odpovědět
aj my prave zvazujeme, vyskusala som to u kamosky, hadica je fakt nemotorna a ani menej hlucne to nieje. nesmie nic v dome zavadzat a treba hadicu stale premiestnovat do iynch zasuviek. vysavanie auta pred domom je tiez o nicom. Druha kamoska ma v byte automata co beha sam. raz mesacne povysava echt-inak pusta len to gulate cudo.
Odpovědět
no mně přijde pořád lepší, tahat jen hadici, než celý lux. atlasko, a proč je vysávání auta problém? my máme jednotku v garáži, takže žádný problém to není a nebo jde udělat třeba v zádveří. ;-)
Odpovědět
myslim si ze centralny vysavac je vec, ktoru si dat, ak neviete co s peniazmi. Ked musim prenasat nemotornu hadicu, prenesiem aj maly vysavac...uz aj male maju veku saciu silu....a ked uz byvaju skoro vsade plavajuce alebo dlazba, staci aj pozametat a nevrcat s vysavacom... Tod moj nazor :-)
Odpovědět
no, z mojí zkušenosti 1) nikdy nezameteš tak, aby nezbyl na podlaze ten jemný prach, 2) všichni kdo mají malý vysavač, tak to sice saje, ale sací výkon to má pořád menší, než centrál co máme :-) já jsem jednoznačně pro centrál a nebo udělat rozvody po baráku a jednotka se dá pak kdykoliv koupit, když budou peníze. Ty rozvody jsou za hubičku, takže by bylo škoda toho nevyužít.
Odpovědět
Musím souhlasit s Kacka.va. Centrální vysavač je naprosto nesrovnatelný s přenosnými vysavači. Kdo má možnost si ho udělat, opravdu doporučuju. Co se týká té manipulace, tak teda daleko daleko horší je manipulace s přenosným (byť malým) vysavačem, ten centrál je pro úklid nejlepší řešení a je super na všechny povrchy. Jo, a kdo má zkušenosti s dlažbou tak ví, že pozametat ji, to absolutně nestačí. Pokud dlažbu před mytím jen pozametáte a nepovysáváte, zůstanou tam nečistoty, které pak vtíráte do spár a ty časem vypadají velmi zašle. Nejhorší je to, když to zanedbáte v těch počátcích při úklidu nově položené dlažby, úplně tím ty spáry zničíte. Centrální vysavač je zatím to nejlepší ve všech směrech, co bylo zatím na úklid podlah vymyšlené a cenově je dostupný pro každého. To už je jedno, jestli investujete do pořádného vysavače nebo do centrálu, ne? Opravdu to za to stojí a ten rozdíl ve výsledku je obrovský ve prospěch centrálu.
Odpovědět
Ahojte Viete mi povedat kolko taky centralny vysavac stoji? aj my zvazujeme kupu, ale este som po tom nepatrala. A ta centralna jednotka je velka alebo ako to vlastne vyzera? Nie je problem so sanim ked vysavate napr. na 2. podlazi? Ake rozvody v pripade predpripravy treba urobit? Dakujem za odpovede. :-)
Odpovědět
Ahojte, len taka poznamka: ;-) je to jedna z veci, ktora sa "neda" urobit v uz postavenom dome dodatocne - cize ak aj nie su peniaze na komplet funkcny centralny vysavac, tak pri stavbe je aspon potrebne "vmurovat odvadzacie rury" (ktore tvoria mozno 10% z celkovej ceny centr. vysavaca). Tie tam predsa mozu ostat aj navzdy, aj ked nebudu funkcne, kdezto naopak - burat a rypat...to by navysilo cenu vysavaca minimalne dvojnasobne...
Odpovědět
Nam na 350 m2 dali rozpocet cca 70.000, 3 firmy vsetky okolo tych 70.000. 73m rozvodov, 8 zasuviek-hadica 9m. Kamoska ma HUSKY a ten je etda dost hlucny,ovela viac ako obycajny vysavac. Ja sa skor priklanam k centralu,ale stale ma uplne nepresvedcil, chcelo by to vidiet aj iny ako HUSKY v reale.
Odpovědět
Manžel teď není doma, takže tu cenu nevím, musela bych se zeptat jeho. Ale my jsme si při stavění domku veškeré ty rozvody dělali sami a celkově manžel dělal sám kolem toho všechno, co šlo, takže v tomhle směru jsme dost ušetřili. Jsem hrozně ráda, že jsme to udělali už při stavbě. Na druhou stranu kámoščina mamka si od nějaké firmy koupila vysavač kolem 100 tis. Kč. (asi Zepter nebo něco takového) Navíc ho splácela rok v měsíčních splátkách a firma jí ho dodala až poté, co jej úplně zaplatila, takže si rok vysavač půjčovala, kde to šlo (jednou ho měla půjčený i od nás, proto to vím). Nevím, co je to za zázrak, od té doby už jsem s ní o tom nemluvila.
Odpovědět
...jo, a my máme agregát umístěný ve sklepě, takže žádný hukot nehrozí. Pokud si to necháte umístit mimo bytové prostory (jako my do sklepa, případně do garáže, do kotelny, na chodbu, atd), tak vám žádný zvuk motoru vadit nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
my mame doma centralny vysavac uz 8 rokov... (moji rodicia teda aby som bola presna :-D ) a neodporucam ho... teda mozno tieto novsie typy su lepsie, ale vtedy ten ans bol kvalitka dobra, z nemecka ujom dovezena..no a viac starosti ako uzitku... okrem toho ze sa nam casto kazil, je to neskutocne otravne behat s tou hroznou hadicou...a aj slabsie saje ako normalny vysavac...podstatne slabsie...a napokon, ked nieco povysavate, je to dost bleee sa ist hrabat do velkeho kotla do pivnice, plneho spiny starej... :-S dopadli sme doma tak, ze pouzivame normalny klasicky a nik uz tu hadicu nechce vytahovat zos krine okrem otca :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Ono je asi dost velký rozdíl v těchto typech výrobků mezi těmi starými typy a novými. A taky záleží na tom, jaký konkrétní vysavač si vyberete. Nejlepší je, pokud máte možnost si ho u někoho známého přímo vyzkoušet. Někdy je mají zkušebně namonatované i firmy, které je dodávají. Ale je to jako u všeho, každému vyhovuje něco jiného. Já jsem prošla různými přenosnými vysavači, včetně vodního (ten jsme pořídili kvůli synově alergii) a na centrální vysavač nedám dopustit. Kdo s ním není spokojený, tak si asi z jejich nabídky blbě vybral.
Odpovědět
Nás komplet rozvody po baráku (přízemí a podkroví) stály okolo 13 tisíc a jednotka už je pak na každém, jak silnou si vybere, jestli tu, která mu byla doporučena a nebo o něco silnější. Každopádně to má parádní tah. Když je např. v zádveří písek, tak už mi jde naproti a to vysloveně. Jinak ta se jednotka doporučuje především podle počtu zásuvek v domě a podle vzdálenosti zásuvky, která je nejdál od sací jednotky. Chichinko, známí mají taky už hrozně dlouho centrál, ale s tím, co máme my se to nedá srovnat, oni mají nějaký slabý a mají problém i vyluxovat koberec, když jsou tam nitě. Jinak s tím, že se musíš v něčem hrabat nesouhlasím... prodávají i na tu hadici takový mezikus, takže když vysaješ něco, co jsi nechtěla (knoflík, kus hračky apod.), tak se to zachytí v tomhle dílu a ty jen odendáš hadici a vyndáš to.
Odpovědět
Profilova fotka
Karla prosim ta ako dlho mas ten vysavac? Hadica je dlha 8 m? Nie je to take nemotorne, ako pisu niektori? Asi to pojdem vyskusat k zanmym.. este musime porozmyslat, nam dali ponuku 55tis.. Je to Beam. Odradilo nas len to, ze nam dalsi znamy povedal, ze nikdy by taku hovadinu nekupoval.. nemyslel tym ze zle saje.. ale ze je to nemotorne a jeho to stalo este pred rokmy 100tis.. pozrite si toto: robot vysavac.. http://www.dailymotion.com/video/x2n2... Ma ho niekto doma? Napiste skusenosti
Odpovědět
http://www.irobot.cz/index/clanek/tro... mne sa paci tento
Odpovědět
Klaudi: my máme hadici dokonce 10 metrů a je to v pohodě. Hlavně ta hadice skoro nic neváží, oproti tahání vysavače. ;-). Jo a taky máme Beama :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
JA som tiež za centrálny, je to super, tiež ho máme doma a odkedy ho máme, je to radosť vysávať!!!Hadica nie je ťažká, je síce dlhá, ale je to zvyk. Má oveľa lepší ťah ako klasický vysávač a hlavne všetok prach ti ide von z domu a pri klasickom ti tie čiastočky prachu víria po byte. Takže určite odporúčam hlavne pre alergikov. :-) :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
kvetka74 • Dnes o 16:10 Ahojte, chcela by som poprosiť o radu, staviame dom a známi nám veľmi odporúčajú dať do domu centrálny vysávač, vraj je to veľmi dobrá vec. Napíšte prosím kto má s tým skúsenosť, je to ozaj také dobré, oplatí sa to? Dali sme si už urobiť rozpočet, vyšiel na 55 tis., nie je to málo na vysávač, preto zvažujeme.
Odpovědět
Profilova fotka
tiez staviame a rozmyslame o centralnom vysavaci, ja sa najviac bojim tej dlhej hadice ale ako tu citam to je jedina nevyhoda....paci sa mi ten vysavac electrolux co sa nabija v zastrcke a vysava sa bez snur a hadic....mate s nim niekto skusenosti? je to lepsie ako central?
Odpovědět
Profilova fotka
toto je jedna vec, čo mi v dome strašne chýba
Odpovědět
Takze ja mam centralny vysavac spojazdneny od nedele a neviem si vynachvalit. Aj decka su nadsene a kazdy den prichadzaju zo skoly s tym - "co mozem povysavat?" (oni si tym totiz nahanaju minuty na hranie na pocitaci ;-) ;-) ) Rozvody nam robila nasa sikovna polovicka este pred asi 7 rokmi, ked sme stavali (den pred tym, ako nam mali robit podlahy sme sa rozhodli, ze tam umiestnime trubky - co ak nahodou raz...) Pouzil obycajne rurky na odpad, takze cely rozvod urobil za par korun - v porovnani s drahymi antistatickymi rurkami, ktore ponukali. (poradil nam to jeden ujo, ktory bol na vystave v Nitre a tam sme sa rozhodli). No a asi pred mesiacom som rozhodila siete (stary vysavac nam zacal raplovat a tak sme sa rozhodli zainvestovat a zasa raz nieco spojazdnit) a vybrala som si SMART - maju celkom dobru akciu. Manzel namontoval a ono to funguje - aj ked po urcitych peripetiach, pretoze podzasuvky, ktore sme tam pred rokmi dali uz boli zastarale a pouzivaju sa ine. Ale ujo bol velmi ochotny, pomohol aj po telefone, takze sa vytesujem, ako si vysavam. Mne ta dlha hadica nevadi, vyhovuje mi, pretoze mame dost velke izby, ale v mensich priestoroch to mozno aj zavadzia. Ale ja som naozaj spokojna aj s vykonom, ktory je v porovnani s vodnikom, ktory som mala doteraz neporovnatelny. A velmi si pochvalujem aj strbinu namontovanu v kuchynskej linke- velmi sikovna vecicka (na nejakom obrazku som videla takuto strbinu zamontovanu aj v krbe - ked popada trochu popola, ziaden problem. Skoda, ze sme na to nemysleli skor - ale nemozemem mat vsetko, no nie?? ;-)
Odpovědět
siza: a můžu se zeptat, na kolik vás ty rozvody vyšly, když jste si je dělali sami. Z mnoha stan jsem slyšela, že si to udělají lidi sami, tak by mě zajímala ta výhodnost.
Odpovědět
Joj, tak to si naozaj nepamatam, je to peknych par rokov dozadu, ale v porovnani s cenovou ponukou to bolo naozaj za facku - vzhladom na to, ze sme platili len material, aj to len taky obycajny na odpad a nie ten drahy - antistaticky. A kedze vtedy sme stavali, tak sa pri tych rozpoctoch tych par rurok navyse uplne stratilo. Ale viem, ze na doprave a montazi teraz sme usetrili cca 4 tis. a cele nas to vyslo na cca 33 800 Skk. A este som zabudla, ze vtedy sme si museli este kupit original podzasuvky - ale to si naozaj nepamatam co to stalo.
Odpovědět
Profilova fotka
Teta si dala centrálny vysávač a teraz to ľutuje...takže asi koľko ľudí, toľko chutí ;-)
Odpovědět
tiez som citala vselijake nazory a dost som sa toho obavala, ale mne to naozaj ulahcilo vysavanie a som spokojna. Aj decka radsej vysavaju - len dokedy im to vydrzi ;-)
Odpovědět
siza: nás originál rozvody do celého domu vyšli na 13 tisíc, tak proto se ptám. cena se odvíjí hlavně od vybraného agregátu, v tom pak můžou být obrovské rozdíly jachin: já ho nejdřív taky nechtěla a dneska jsem za něj moc ráda
Odpovědět
Profilova fotka
kacka.va teta práve naopak, veľmi ho chcela a teraz nie je spokojná :-D ale pokiaľ vám to vyhovuje, tak prečo nie ;-)
Odpovědět
lubiky: ja mam nabijatelny elektrolux, ziadna hadica ani kabel.Ma to svoje vyhody ked chces narychlo povysavat nejake tie chuchvalce prachu a vlasov popri stene, pripadne 1 az 2 miestnosti. Nevyhody:Na jedno nabitie nepovysavam ani cely byt 68m2. A ten saci vykon je slaby. Takze na priebezne rychle povysavanie ano. Takisto s nim nevysajes pod postelou a v inych menej pristupnych miestach. Bez klasického vysavaca s hadicou alebo centralneho sa nezaobides, to sa neda porovnat. Ale nelutujem.
Odpovědět
Inak, my pomaly dokoncujeme dom a centralny vysavac sme si nedali a teraz to dost lutujem.Poznam viaceho ludi, ktori ho maju a su velmi spokojni.
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?