Čtečka knih - jakou máte?

..diskuze pro odreagování..chtěla bych čtečku,ale nevím jakou..jakou máte vy?
Odpovědět
@petruskapeta Já mám Bookeen Cybook Odyssey a jsem s ní moc spokojená. Jediné, co jsem požadovala, bylo to, aby se mi dobře četlo. Přídavné funkce mi byly ukradené. I když anglicky umím, chtěla jsem české a přehledné menu, aby byla lehká. Jediné, co mi trošku chybí, je podsvícení. Takhle si totiž v autobuse, když je tma, číst nemůžu.
Odpovědět
@petruskapeta jo, fotky jsou z netu, ale můžu nafotit
Odpovědět
@lucinkafr a kolik Tě stála? díky..
Odpovědět
mě se líbí Pocket Book 515 mini..ale nevím.chtěla bych se vejít ideálně do 2000kč
Odpovědět
@petruskapeta tak tahle byla trošičku dražší, kupovala jsem ji přímo tady http://www.popron.cz/bookeen-cybook-o... . Mají ji třeba i na Alze za stejnou cenu. Kolegyně si koupila tuhle, je to takový malý tablet, http://www.bux.cz/knihy/119239-wooky-... , ale to ovládání bylo horší, občas to na dotek vůbec nereagovalo, musela to i několikrát restartovat, ale zas to má podsvícené. No ale pak ho prodala a radši čte na mobilu, protože se jí to prostě sekalo. Nicméně já ji mám necelý půlrok a nabíjela jsem asi třikrát, pokaždé to mělo ještě půlku baterie, ale před dovolenýma jsem to radši nakopla. Tím, že nemám podsvícení, tak mi to téměř nic nežere :-N
Odpovědět
já mám pocketbook 613 a jsem s ní spokojená, chtěla jsem to jen na čtení, žádné další funkce, na to mám tablet.. dá se sehnat do 2 tisíc. ..někomu u ní vadí, že nemá ovládání displeje (na čtení to nepotřebuji) a někdo má pocit, že má malý kontrast.. ale myslím, že je to tak schválně, dobře se čte, nebolí oči, neleskne se, jde číst na sluníčku a na čtení večer mám externí lampičku na baterky.. vydrží dlouho.
Odpovědět
v alze jich mají poměrně dost vystavených a můžeš si je vyzkoušet a porovnat..
Odpovědět
kindla z Amazonu
Odpovědět
@kamilape a nevadí ti že nemá wifi? knížky nahráváš přes PC? díky
Odpovědět
@petruskapeta třeba já Wi-Fi mám a stejně nahrávám z počítače :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@petruskapeta Já mám PocketBook Touch 622 a jsem naprosto spokojená. Vybírala jsem mimo jiné podle ovládání, nechtěla jsem čistě dotykovou, mám s tím špatné zkušenosti. Tahle má jak dotykové ovládání, tak základní tlačítka. Dále bylo důležité, aby se na ní dobře četl pdf formát, s tím má hodně čteček problém, tato vycházela z recenzí nejlíp. A pak jsem z výběru hned vyřadila Kindle, nelíbí se mi, že je omezený jen na jeden svůj formát mobi. Nějaké funkce navíc, jako wi-fi, přehrávání hudby atd., jsem neřešila, i když tato čtečka je má. Mám ji čistě na čtení. Koupila jsem si k ní zrovna i větší paměťovou kartu a obal. Pokud ji chceš někde vozit, tak si nějaký obal určitě pořiď.
Odpovědět
Já mám obyčejný Kindle a je to super :-) Nemám jediný poblém, všechno pohodlné. Displej dobrý. Od té doby, co se mi Vojna a mír smrskla na jeden tenoučký displej, na to nedám dopustit :-))
Odpovědět
Článek se načítá
@capybarka krásný obal,odkud je?...no já právě hledám nějakou levnější variantu...cca do 2000kč třeba pocket book 515 mini nikdo nemáte?...
Odpovědět
Jo a hlavní je, aby to mělo wifi atd..pro snadný nákup knih apod.
Odpovědět
@bayt tak nevím..někdo říká at to má wifi,někdo,že je zbytečná...
Odpovědět
Profilova fotka
@petruskapeta To už si bohužel nepamatuju, mám ho koupený už rok. Byl objednávaný zároveň se čtečkou, ze stejného e-shopu. Ale stál teda 800,-, dlouho jsem váhala, jestli brát tak drahý. Nakonec jsem ho dostala od muže k narozeninám, tak to šlo :-) Jo a wi-fi vůbec nepoužívám, knihy koupím normálně přes net na notebooku a pak do čtečky stáhnu přes kabel.
Odpovědět
@capybarka hmm..a co říkáte na 5ti palcovou čtečku...??
Odpovědět
@petruskapeta asi fakt záleží....podle mě je to pohodlnější. V životě jsem nestahovala jedinou knížku přes kabel
Odpovědět
Profilova fotka
@petruskapeta Na můj vkus je ten dispej moc malý. A koukám, že u té mini se nedá dát karta na zvětšení paměti, to by mi možná vadilo. Ale pokud potřebuješ ušetřit, tak by to asi šlo. Celkově jsem se značkou PocketBook spokojená. Během toho roku, co ji používám, se žádný problém nevyskytl.
Odpovědět
@capybarka no v recenzích právě psali,že ta paměť je dostatečná....ted mě napadá..když už se vám tam ty knížky nevejdou,tak jdou dát někam jakoby stranou..nebo se vymažou a jsou nadobro fuč,ačkoliv jste je měly koupené???
Odpovědět
Profilova fotka
@petruskapeta jj, ty 4 giga, jsou celkem dost. To je spíš takový můj osobní pocit, já mám ráda všechno s velkou paměti :-) Knihy kupuju na Kosmas, tam je mám po přihlášení ke svému účtu pořád k dispozici, dají se stáhnout znovu. A mám je i stažené do počítače. Takže určitě o ně nepřijdeš, pokud už by se ti do čtečky nevešly.
Odpovědět
máme Kindla 5 a jsme neuvěřitelně spokojení nikdy bych nečekala, že obden padne jedna kniha :-p . Popravdě ani netuším jak velikou má paměť. Není podsvícená což sice ubírá na univerzálnosti použití, ale zase je to nečekaně příjemné pro oči - dokonce se nebojím srovnat to se čtením papírové knihy.
Odpovědět
Mě naprosto vyhovuje kindle. Mám ho už dva roky a naprostá paráda. Žádná porucha, baterie pořád vydrží minimálně 14 dní. Knih v něm mám asi 50. Dokonce se mi povedlo do něj stáhnout slovník, takže při četbě knih v angličtině, pokud neznám nějaké slovo, jednoduše na něj najedu a ukáže se mi překlad. :-) Podsvícení mi nechybí. Pro čtění knih je to tak lepší. Mám ještě ipad. Na kterém si taky někdy čtu, ale nikdy s ním nevydržím tak dlouho jako s kindlem. Začnou mě dřív bolet oči. Také mě ten ipad během čtení hrozně svádí k neustálému kontrolování e-mailů, facebooku či modré střechy. :D
Odpovědět
A obal mám podobný jako @capybarka. Stál přes 8 stovek, ale zas je to kvalitní kůže, příjemně se mi drží a i za ty dva roky používání vypadá pořád dobře.
Odpovědět
Já mám Kindle asi 2,5 roku a jsem moc spokojená. Baterka vydrží velmi dlouho, čte se dobře, podsvícení mi nechybí (ani jsem ho nechtěla), knih se tam vejde hromada, i když tam nejde dát větší paměť. Koupila jsem ho i mamce a taky je moc spokojená a teď ho má i přítel. V požadovaném formátu knížek nevidím problém, snad jen pro práci s PDF jsou asi lepší dotykové displeje. Akorát cena je u nás dost vysoká. My máme dva ze tří z USA za poloviční cenu.
Odpovědět
měla bych dotaz na ty, co čtečky maji....nebolí vás z nich oči. Já když četla knížku na PC, tak mi to vůbec nevyhovovalo. Bolely mě oči a hlava.....Nevim, jestli je v tom tedy nějaký rozdíl (čtečka x PC) ;-) .....díky za reakci
Odpovědět
Nesmí být klasicky podsvícená,tedy musí jít o tzv. elektronický inkoust.Pak oči nebolí,je to stejné jako čtení klasických knih.Špatný je i lesklý displej na různých tabletech.Na co ženy ale zapomínáte je kompatibilita jednotlivých formátů.Já měl nyní KINDLE na dovče a PDF se přečíst nedá a bohužel ani zvětšit.Doma jsem se pokoušel o konverzi na MOBI a ani to nedopadlo dobře.
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka Oči z toho opravdu nebolí, je to proto, že dispelej není, narozdíl od PC, podsvícený. Je to úplně stejné, jako když čteš papírovou knížku.
Odpovědět
@breberka Rozdíl je v podsvícení a displeji. Kindle = papírová knížka. @maitland Mám kindle 4 a pdf mi na něm bez obtíží funguje. Konverze z PDF a MOBI také nebyla problém. Jen asi 2x nebo 3x se mi stalo, že se nepovedla. Ke převádění formátů používám Calibre.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?