Dodavatelé enerigií. Jaký máte názor na změnu?

Jako každý rok, tak i letos nám v těchto dnech přijde faktura za spotřebovaný plyn a elekrickou energii. Náklady jsou bohužel rok od roku vyšší a vyšší :-( , proto jsem hledala na internetu varianty, jak ušetřit. Kromě "uškrcení" kohoutku nebo večerů při svíčce se nabízí i možnost změnit dodavatele. Narazila jsem na stránky levnyplyn.cz, kde společnost Lama Investments garantuje úsporu 3% ročně, navíc 1000 Kč jako bonus pro nové klienty(v našem případě by samotná úspora oproti současnému dodavateli RWE činila cca 2 tis. ročně, což už je celkem slušný peníz, kór když je žena na mateřské). Jaký máte názor na změnu dodavatele? Také by mě zajímaly Vaše zkušenosti s alternativními dodavateli energií. Věřím, že nejsem sama, kdo řeší, nebo řešil podobnou situaci. Podělíte se prosím se mnou a vaše zkušenosti a rady? Předem děkuji. :)
Odpovědět
Tohle téma nikoho nezaujalo? Já tedy po ohlášeném dalším zdražení elektřiny o změně dodavatele vážně uvažuju. Nemáte někdo zkušenosti, třeba s Bohemia Energy atd.?
Odpovědět
Profilova fotka
a ty ostatní zdrazovat nebudou? to je dle me jen trik, jak pretahnout zakazniky a hned jak to pujde, tak to zdrazej taky
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my bydlíme teprve rok a máme pouze elektřinu, ale nedávno vyšlo v hodně denících srovnání cen elektřiny jednotlivých dodavatelů jak elektřiny, tak i plynu. Pěkně to bylo v MF Dnes. Mám to doma, tak si to nachystám a po neděli písnu, jak to vychází, popř. naskenuji a dám k dobru. My měli E.ON , resp. ještě máme, ale od 1.12. přecházíme k RSP Energy, pro nás vychází nejlevněji. Záleží to na mnoha faktorech - koho máte jako distributora elektřiny i plynu, jaký máte tarif atp. Dá se to přibližně spočítat na kalkulátoru energetického regulačního úřadu : http://kalkulator.eru.cz/, kde vám vyjedou i jiní dodavatelé a jejich ceny, musí se ale zadat tarif a spotřeba.. Je ale potřeba si po výběru dodavatele nechat od něj udělat kalkulaci, protože můžou mít sice levnou kWh, ale dražší pevné poplatky a pak by to v závěru vyšlo nastejno. To Kristi: není to o tom, že jeden zdraží a tak přejdu k jinému, samozřejmě, že když zdraží jeden, zdraží i druhý, jenže tam ten rozdíl v ceně bude pořád i po zdražení...
Odpovědět
Díky mulisi, na ten kalkulátor už jsem koukala, ale pro nás to vychází fakt max. o pár stokorun levněji. Tedy myslela jsem, že když budou shánět nové zákazníky, tak ti noví distributoři budou o dost levnější, jako kdysi, když na trh mobilních operátorů přišel Oskar. A konkrétně Bohemia Energy, co jsem četla diskuze jinde, jsou dost tragičtí. To RSP už vypadá líp. Ono dokud bude mít ČEZ skoro monopol, tak ty ceny moc dolu nepůjdou. Ale hlavně už mě nebaví sponzorovat nenažranýho Romana a jeho podnikání v Bulharsku a ty politiky sedící v dozorčích radách.
Odpovědět
Profilova fotka
No nevím, co máte za distributora, ale asi ČEZ - to je kapitola sama pro sebe.. Všude píšou, že čím větší spotřeba, tím větší úspora, tak možná taky proto.. A ještě jedna věc - ono se to vyplatí hlavně tam, kde je třeba jenom elektřina, protože tam jsou fakt jiný tarify. Ale vydrž, donesu ten ty noviny (jestli je ještě najdu) a tam je to popsáno všechno i s příklady. Třeba tam bude ještě něco lepšího. Já jsem taky koukala na Bohemia Energy, protože měli reklamu v televizi, které jsem si všimla, tak jsem najela na jejich stránky no a pak vyšel ten článek, tak jsem měla možnost porovnat..
Odpovědět
Ahoj! Zajímalo by mě srovnání elektřiny od ČEZ a RWE, od druhé společnosti mi přišel leták, že přechodem k nim se ušetří + ještě dají nějaký ten peníz za počet odběrných míst, máme dvě, jedna klasika v paneláku a jedna v cihlovém domě.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Dobrý den, prosím umíte někdo poradit, ve čtvrtek jsem dostala vyýčtování za plyn od dodavatele LAMA energy.cz, u které jsem od 12/2011 s dodávkou do 18.6.2012. Měsíční zálohu platím 3.500 Kč ´= 24.500 za sledované období, spočítali mi spotřebu 3.035 m3 a chtějí po mě doplatek na záloze 18.243 Kč.. Posílala jsem email na jejich fakturní oddělení a od paní jsem se pouze dozvěděla, že se jedná v celku o spotřebu v zimní m období a že jsem si na plyn nenašetřila, že jsem část fakturovaného období byla u RWe to je do 11/2011 ati mi vrátily dostala jsem prý vr
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Zdravím. Máte někdo prosím zkušenost s aukcí energií? Chtěla bych změnit dodavatele, hlavně plynu, a v kalkulátoru vychází nejlíp Aukční centrum, ale nechci se ukvapit. Nemám ráda monopoly a nebráním se menším dodavatelům, pokud jsou s nimi dobré zkušenosti. Poraďte...
Odpovědět
@soleilll Ano, loni jsme se zúčastnili aukce na plyn i elektřinu. Úspora rozhodně je, dodavatel, který vyhraje, musí být levnější než stávající, jinak nejsi povinna s ním smlouvu uzavřít. Za plyn jsme již měli vyúčtování - u starého dodavatele vycházel m3 plynu (se všemi poplatky) kolem 18Kč, nyní cca 13Kč. Takže i při naší celkem malé spotřebě (kolem 1000 m3) by úspora vycházela kolem 5000,- Kč/rok.
Odpovědět
@aneri53 Můžu se zeptat, přes který portál jste se zúčastnili aukce?
Odpovědět
@soleilll Aukci organizovalo město kde bydlím.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
Já mám dobrou zkušenost s bohemia energy, jsem u nich leta. Nějak jsem ještě neměla důvod měnit dodavatele a ani to v plánu nemám. Jsou rozhodně levnější než nějací velcí dodavatelé a je s nimi dobrá spolupráce co se týče komunikace např.přes web nebo kl.linku.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
@aneri53 Ahoj, můžu se zeptat, jakého dodavatele plynu jste si vysoutěžili?
Odpovědět
@fryd V aukci byla nejlevnější f. Vemex. Ale je asi potřeba se zúčastnit aukce, jejich oficiální ceník je trochu jiný. Ve smlouvě máme teď sjednánu individuální cenu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?