Dojíždění při bydlení v domě, jak ho řešíte?

Ahoj, chci se zeptat, jak řešíte v případě vlastnění domu, který neleží v centru města, dojíždění? Kolik času vám to zabere, je to náročné na nervy a jak to zvládáte? Jak na tom jsou okrajové části Prahy, co se týče dojíždění (v našem případě by to byly Počernice u Černého mostu)?
Odpovědět
1
2
@bayt kdo dnes nedojíždí? ;-) Já mám cetu do práce busem cca 50minut, autem 35minut, dojíždění beru v pohodě, ano, příjemnější by bylo vlyézt ze dveří a rovnou do práce, ale, to má opravdu málokdo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Bydleli jsme několik let za ČM a vůbec by mě nenapadlo, že se to dá nazvat "dojížděním"...a to tam ještě v té době nevedlo metro, pak už ano.Počernice jsou kousek od toho,vždy to nějaký čas zabere.To je ale na vás,kam budete z domova jezdit,jak děti, zda vám to bude připadat málo, či hodně.My teď denně dojíždíme z domova do práce 56km(45min.cesty autem) a to jen za tu cenu, že vstáváme denně před 4hod a jezdíme brzy,jet po šesté,sedmé, tak skáčeme v kolonách jednou tak dlouho, to samé odpoledne- přiznávám, že to někdy náročné i je a někdy to zvládám blbě... :-D ,ale člověk si zvykne...
Odpovědět
@bayt dojizdeni je v dnesni dobe nevyhnutelne...moje pritelkyne dojizdi denne 35km tam a 35km zpatky a zijeme...ja dojizdim 15km. V rozpoctu to pozname, to je pravda, cas to taky krade, ale porad se to financne vyplati...
Odpovědět
@flakac přesně tak, já to mám 53km a 53km zpátky, když jsem se snažila získat stejnou pozici blíž bydliště, finančně to bylo o tolik horší, že i po odečtu dojíždění jsem na tom momentálně pořád mnohem lépe...Aneb někomu by to stačilo, ale mně by se za deset tisíc hrubého dělat moc nechtělo, a proto dojíždění beru jako mezeru během dne, kdy si můžu poklábosti se známým, přečíst knížku apod. :-N Prostě našla jsem si na tom ty klady a těch se držím, snažím se negativa nevnímat...
Odpovědět
Počernice bych řekla že jsou v pohodě a dost blízko na čerňák na metro, takže to bych taky jako nějaký zvláštní dojíždění nebrala.
Odpovědět
@bayt když jsem řekl kámošovi z Prahy, že budeme stavět 12 km od našeho okresního města, tak nás měl za blázny, prý co dojíždění a jaká je to hrůza. Tak jsem se ho zeptal jak dlouho jede on (samozřejmě autem...) z Barrandova někam dolů do města. No, prý málokdy po 3/4 hodiny ... No vidíš, my to máme vždycky za 15 minut, jenom když je moc sněhu anebo klouže tak oklikou 20 minut. Jenomže on BYDLÍ ve městě, kdežto my na vsi, takže on nedojíždí, ale jenom jezdí do práce.... Vše je relativní .... PF
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně jak píše @ petrfrenk, vše je relativní... Já "dojíždím" do centra Phy 30km každý den 50 min. (vlak +cesta z/na nádraží) a mí kolegové o 10 min. méně ale někteří i déle "jedou" do práce z Prahy :-)
Odpovědět
Manžel jezdí každý den z Berouna do Prahy na Chodov, autem to má za necelých 40 minut stejně tak jako moje sestra tramvají z jedné části Prahy do druhé. Auto jsme nechali předělat na plyn. A taky je fajn vyjíždět před sedmou, na silnicích je znát, že jsou prázdnější.
Odpovědět
... já svého času jezdil i do práce 28 km na kole - a to jsem to zvládal být tam někdy i na 6 ranní .... Je fakt že do práce to bylo trochu z kopce - odpoledne domů horší ... PF
Odpovědět
@bayt já dojíždím už 13 let cca 30 km do Brna, prvně do školy, potom za prací :-)..od 16ti jsem zvyklá vstávat kolem 5:00..beru to tak, že dokud můžu dojíždět ( nejsou děti, zdravotní potíže něbo tak něco ) a vydělat si lepší peníze, tak dojíždět budu. 8-) Dojíždění beru jako neskutečnýho žrouta času, většinu cest autobusem teda naštěstí prospím, takže má to i svoje malé plus! :-D Co nesnáším je čekání - já totiž nerada na kohokoliv čekám a když má bus zpoždění jsem běsná! :-D Přes léto to ještě jde, ale v zimě trpím..jinak to beru jako nutné zlo, bez kterého se momentálně neobejdeme..jedinou útěchou mi je, že mně - jako lonťákovi - trvá cesta do práce menší dobu než brňákovi z jiné části Brna. :-D Na druhou stranu bych ale neměla, než bydlet ve městě, to raději budu celej život dojíždět 8-)
Odpovědět
nechci bydlet ve městě, proto dojíždíme, do hodiny je to pohoda, pak už mi to připadá moc ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ty jo, mě dělá problém dojet těch 7km do centra z okraje města, kde bydlíme. Trvá mi to ve špčce cca do 15minut, ale i tak jsem z toho běsná :-( Ale tak chápu, že každý to má jinak a dojíždění kor v okolí Prahy je asi samozřejmost.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já bydlím na Černém Mostě, do práce jezdím denně do Vršovic, tzn. nejrychlejší cestou MHD (metro+tram) 53min. Odpoledne se snažím metru vyhnout, bere mi to energii, ráda se projdu, koukám po okolí, jezdím tedy busem a víc pěšky, je to cca o 10 min déle. Všechny lokality jsou součástí Prahy. Takže chápu, že se lidem vyplatí jezdit do Prahy za prací např. z Kolína, Liberce apod. Horní Počernice jsou 10min na metro a přitom je to větší vesnice s napojením na cyklostezky apod. Já bych z toho strach vůbec neměla. Držím palce. J. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
dojíždíme za prací do plzne 35km každý den. tam a zpátky takže to je 70km. někdy i 2x - máme jedno auto a podle toho co je potřeba zařídit. cesta trvá od 25-40 min, podle toho kam se jede. nemáme s tím problém, takže já bych se nebála ..
Odpovědět
Profilova fotka
Já do práce dojížděla MHD z města do okrajové části města. Cesta trvala 45-60 min, přestup tramvaj-bus. Nyní po přestěhování jsem v obci, kdy to mám do centra 7 km a do stejné práce (jsem na mateřské) by mi cesta trvala 10-15 minut, ale autem. MHD tu sice máme, ale ne tak frekventované. Auto je pro mě nyní nezbytnost, před tím nebylo. Lehkou obavu mám, jak to potom bude s dovozem dětí do školek a pokračováním do práce. Ale jinak v tom problém nevidím, náklady na benzín vzrostou, ale zase se nebudu muset bát, že mi ujede autobus a já budu čekat půl hodiny na další...
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt konkrétněHorní Počernice jsou myslím docela v pohodě, máš kousíček na metro černý most m autobus na metro ta, jezdí každou chviličku, a navíc v počernicích staví i vlak - co jede do centra a to snad každou půl hodinu. V Počenicích jsem byladlela 2 roky, teď bydlíme kousek od Horních Počernic a práci mám až v jinonicích na P5, takže přes celou prahu, autem ve špičce je to i hodinu,ale člověk si zvykne.
Odpovědět
Super diskuze, moc díky za příspěvky!!! Je fakt, že momentálně dojíždím pěkně blbě...cca 45 min do práce. Ale je to tak, že autem jezdit po jedné zlé zkušenosti nechci, tak nasedu za barákem do busu a pak mi hezky navazují spoje...:-) Mně vlastně je to vcelku jedno, spíš teď čtu, jak se všichni stěhují víc do centra, protože nechtějí dělat dětem taxikáře....a školní busy u nás asi neexistují co?
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt tak my bydlíme na okraji Prahy, taky Praha 9, a svého času (před dětmi), jsem dojížděla do práce dveře-dveře 2 hodiny a to jsem naopak jezdila ne do centra, ale mimo Prahu :-) Městečko vzdálené pár kilometrů, ale cesta MHD 1,5 hodiny a pak ještě půl hodiny pěšky. Takže si nevybereš. Podle mě je důležité si vybrat bydlení spíše podle jiných kritérií, stavět/bydlet ve vlastním domě budete pravděpodobně do konce života, ale práci změníš několikrát. Důležité je, že máš velké město s nabídkou pracovních příležitostí v dosahu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ono je dojíždění i o spojích :-( Momentálně bydlíme skoro v centru Prahy, takže to je všude kousek. Ale i tak jsem dojížděla 45 min do práce. Jenže mi to jezdilo každou chvilku. Teď řešíme jestli půjdeme do baráčku. Tam cesta, relativně do centra (na Smíchov), trvá cca 50 min, ale má to háček....spojení je tam tak 10x za den. Poslední bus jede ve před sedmou večer :-( Ale i tak do toho chceme jít. Manžel by to měl 20 min do práce místo hodiny a může jezdit i na kole. Říkáme si, že ta příroda kolem nám za to stojí. I když je mi jasné, že v zimě na to budu nadávat :-)
Odpovědět
@woodka jo, když je léto, jsme celé dny na zahradě, ale v zimě nevylezu, co je rok dlouhý...a přijde mi, že u nás je poslední dobou spíš zima..i v létě dost často nosívám bundu :-/ Kam se chcete stěhovat?
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt Kousek za Štěchovice. No právě, v létě zahradu s mužem milujeme, ale je fakt, že zimy jsou dlouhé. I když my jsme blázni a na procházky chodíme i v zimě. Ten můj jakmile přijede k jeho mamce, je schopnej i v téhle zimě být snad půlku dne na zahradě a prostě se kochat nebo něco dělat :-)
Odpovědět
@woodka tak to je pro vás barák ideální! Já zimu vůbec nemusím, jdu teda ven se psem, to jo, ale to je tak maximum :-) v létě venku klidně bydlím..nemám ráda, když je venku hezky a já musím jíst uvnitř třeba
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt My právě máme taky psa. Jasně bydlení v Praze je pohodlné, přesně jak jsem psala. Všechno je kousek a člověk je mezi lidma, ale barák je pro nás prostě barák. A když mi bude smutno, vezmu auto, kočár a malou a tradá mezi lidi :-) Jinak v létě bych to viděla na terasu, kafíčko a bazén celý den :-) Miluju snídaně na zápraží x-)
Odpovědět
@woodka přesně :-D a horké počasí bez koupání si moc představit nedokážu :-D No auto, to bude problém, zatím se bojím řídit....ale koukala jsem, že z počernic jezdí nějaké spoje i co pět minut na metro...snad to bude ok Teď si hlavně pohlídat cenu toho všeho, my bychom chtěli alternativu bytečku..nechceme nic velkého, luxusního a drahého....ale jak si to člověk nepohlídá, můžeme se s klidem dostat na cenu luxusního bytu v centru
Odpovědět
Profilova fotka
Mě bude stačit i dětskej bazének, já jsem nenáročná :-) Jo cena je vždycky problém :-(
Odpovědět
@woodka haha, 10x denně je ti málo...? Nám jezdí 2 x denně ... ale jen ve středu - ráno a v poledne, dobrý, ne? Prostě jsme na konci světa...viz obr., ale já bych se zase v práglu zbláznil, nene, to radši budu klouzat 1/2 roku po sněhu a doufat že prohrnou (aktuálně za dnešek napadlo 8 cm nového sněhu a celý den je -5 - -6 °C ... Prostě jaro jak když vyšije ... PF
Odpovědět
Profilova fotka
@petrfrenk No beru to v poměru Praha a jiné blízké okolí :-D Já mít takovou roubenku, tak mi spoj 2x denně stačí :-) To by se možná totiž splnil mému muži sen a měly by jsme i ty krávy, kozy, ovečky a spol :-D
Odpovědět
@woodka 2 x TÝDNĚ !!! Ve středu ....
Odpovědět
Profilova fotka
@petrfrenk No tak jsem to myslela, ale nenapsala :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@petrfrenk Jo tak s timhle se setkavam porad:) Kamaradi a zami co bydli v Praze maji porad reci, ze by jim na byldeni na vsi nejvic vadilo dojizdeni do prace. A kdyz pak porovname casy cest, tak nekdo je na tom o neco malo lepe, nekdo stejne a nekdo hur. Jenze maji pocit, ze je to bliz protoze se pohybuji v ramci jednoho mesta:)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?