Doporučte místo, popř. i cestovku na dovolenou u moře s dětmi. Kde se Vám opravdu líbilo?

Profilova fotka
Podmínkou je písečná pláž, dostupnost obchodů a cesta z letiště max. 2 hodiny. Bonusem vyžití pro dospělé - možnost výletu, procházky po památkách a do přírody.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Aby tu byl hned první příspěvek, tak mohu doporučit jižní Krétu - Paleochoru, která nabízí dlouhou písčitou pláž a zároveň historické městečko s přístavem, obchody a restauracemi. Dají se podnikat výlety lodí, místním busem nebo si půjčit auto, skutr, kolo. V porovnání se severem Kréty je to na jihu klidnější, pro mě příjemnější. Nevýhodou je delší cesta z letiště. V Paleochoře jsme byli ve studiu se zahrádkou hned u pláže se 2 malými dětmi v r.2008 s CK BlueStyle.
Odpovědět
Profilova fotka
tak doplň: odlet odkud? věk dětí? finanční strop jídlo-all in, nebo nic hotel, studio, stan lokalitu jako každý je jinak náročný, má nějaké představy o té své dovolené. Mě by třeba už nikdo nedostal do Tunisu, Egypta, stejně tak nepoletím do Bulharska, Turecka, nepojedu do Chorvatska. Dovolenou vybírám s velkým předstihem-listopad, prosinec, vše přez německé CK, odlétáme z Německa. S českými CK už nikdy a hlavně nikdy víc letět s Travel servisem. Když už s českou CK, tak bych letěla s Fischerem. Jsme dost náročný, takže min. 4*, modrá vlajka na pláži, hotel přímo u pláže, výborné jídlo, menší hotel. Dostupnost obchodů a vzdálenost od letiště třeba pro nás není absolutně podstatná. Spokojená jsem byla moc na Kypru, na Mallorce, Menorce, ve Španělsku, Řeckých ostrovech.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za první reakci. Chci poslat ještě teď v červnu děti s prarodiči, takže určitě odlet z Prahy (či Pardubic), nikoli z Německa. My zdaleka nejsme tak nároční na komfort, preferujeme přízemní apartmán, aby děti měly výběh na zahradu a hlavně je důležitá blízká písčitá pláž s pozvolným vstupem do vody. Zároveň pár kroků do městečka. Žádný velký ani luxusní hotel v osamělém resortu. Aspoň 1 dítě zdarma :-) Jídlo buď nic nebo polopenze. Řecké ostrovy jsou určitě dobrá volba, ale ráda bych vybrala letos něco jiného. Ze Španělska znám jen sever a tam se mi moře nezdálo pro malé děti vhodné. Kanárské ostrovy - nefouká tam příliš? Kypr by se mi líbil, ale zatím jsem našla jen opravdu drahé zájezdy.
Odpovědět
Profilova fotka
A ještě opravím klamavou reklamu ve svém prvním příspěvku. Jednalo se o CK Viamare, nikoli BlueStyle. V Paleochoře jsou 2 pláže - jedná písečná, druhá s kamínky (ta má modrou vlajku).
Odpovědět
Profilova fotka
@komenska Kypr je drahý, o tom žádná. Španělsko rozhodně jih a čím jižněji, tím lépe. Kanárské ostrovy-fouká tam, někdy dost, navíc tam není středozemní moře, takž oceán má jinou teplotu (nižší), někdy jsou velké vlny a pozvolný vstup je jak kde. Na Kanárech jsme byli v zimě, přez léto mi to přijde nic moc a jsou lepší lokality, kam v létě jet. Tak dle toho, co píšeš, tak bych volila to Španělsko, Mallorcu. Chce to hledat...třeba u Fischera si zadáš požadavky a oni ti naposílají nabídky, co mají volné a co odpovídá tvoji představě. Pak stačí projít recenze třeba na TripAdvisoru a určitě něco seženeš ještě teď. Loni jsme byli na Mallorce v oblasti Cala Millor a byli jsme max. spokojeni. Celý ten východ Mallorcy je moc pěkný.
Odpovědět
Profilova fotka
@komenska já bych doporučila Zakynthos, ale když do Řecka nechcete, tak nevím....
Odpovědět
@lendy1 Fischer také léta s travel servicem. ikdyž jak které destinace a také odkud... My letěli do řecka travel servicem z brna a ti co leteli z otravy a prahy na ten samy termin leteli necim jinym (vim jen ze to bylo nejake zlutocervené letadlo)
Odpovědět
Profilova fotka
@lendy1 Podívám se na tu Calu Millor - díky za tip!
Odpovědět
Profilova fotka
@berrusska já vím, všichni lítají s Travel servisem, jiná možnost tu bohužel od letoška není. Všechny cestovky využívají jako přepravce TS a podle toho to pak vypadá-naprosto příšerný chování od pilotů přez letušky, zpoždění několik hodin bez jediného vysvětlení a ještě plné letadlo čechů-ne díky. Několikrát mi to stačilo a nikdy víc. Ale tak kdybych si měla vybrat nějakou českou CK, tak bych šla do Fischera, Exim je katastrofa, Čedok je drahý stejně tak jako Firo.
Odpovědět
Profilova fotka
@v_anilka A mohu se zeptat přímo na konkrétní místo na Zakynthu, kde se vám líbilo? Zvážila bych to, neb zrovna tam jsme taky ještě nebyli. Ovšem sousední Kefalonie mě moc nenadchla. Sice čisté moře, ale jinak nic moc.
Odpovědět
Profilova fotka
@komenska My byli v Kalamaki, hotel Cavo d´Oro v roce 2012 s CK Fisher. Ale projeli jsme celý ostrov na skůtru a fakt super, většinou všude dlouhé píseční pláže, nebo jemné oblázky. Přímo v Kalamaki je písečná pláž na kterou mořské želvy kladou vajíčka, je tam spoustu mušliček a hóóódně pozvolný vstup do moře.. My tam byli s manželem bez dětí, protože je ještě nemáme, ale řekli jsme si, že se tam s dětma jednou určitě vrátíme...
Odpovědět
Profilova fotka
@v_anilka A v tom Kalamaki je i městečko kromě pláže? Jsou tam normální obchody (zelenina, pekárna) či nějaké památky? Prozkoumám to.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
doporučuji ostrov Sait Anne u Seychel. Podívejte se na CK Marco Polo
Odpovědět
Profilova fotka
@stetl Tak na to se opravdu podívám, i když obávám se ceny :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@komenska jj, v Kalamaki je městečko, kde jsou taverny, obchůdky atd. kousek dál cca 5-7 km je hlavní město Zakynthos, kde jsou i nějaké památky, ale teda celkově jich moc na ostrově není, protože byli zničeny při velkém zemětřesení v minulosti... za to je to hodně zelený ostrov, který není tak vyprahlý a moře má barvu jak v karibiku.... známá je pláz Navajo, na kterou se dá ovšem dostat pouze na lodi - ale to není problém, jezdí jich tam fakt hodně, my jsme na lodi objeli celý ostrov...
Odpovědět
Profilova fotka
Kalamaki je docela sympatické - díky za tip! Hlavně mě zaujalo, že tam regulují diskotéky a noční zábavu, která mi je nepříjemná. Dětem by se určitě líbilo vidět po ránu ty želví stopy.
Odpovědět
Profilova fotka
@komenska A co Turecko? My se chystáme do Side...písečná pláž (jinak jinde v Turecku spíš oblázky), a město je historické, atmosféra bude asi jiná a zajímavější než v Evropě. Na Kypru jsme byli loni...z mých zkušeností...hodně Rusů, hodně drahé, moře úchvatné Španělsko...na Costa Brava neskutečně studené moře Kréta....paráda, na severu hodně živý noční život, pláže písčité ale úzké
Odpovědět
Profilova fotka
S Tureckem nemám žádné zkušenosti. To co píšeš o Side zní hezky, zřejmě by to vyhovovalo mým představám. Děkuju za tip. A jaké budete mít ubytování? Vždycky když vidím zájezd do Turecka, je tam vyfocený velký hotelový komplex, což mě odrazuje. Ale třeba jsou to jen předsudky. Cílem mé otázky bylo získat opravdu doporučení pramenící ze zkušenosti. Jezdíme na dovolenou každý rok, ale když jsem přemýšlela, tak fakt doporučit pro rodinu s malými dětmi z toho, co jsme navštívili, mohu 1 - 2 místa, proto jsem chtěla čerpat ze zkušeností ostatních.
Odpovědět
Profilova fotka
Láká mě Černá Hora - máte někdo zkušenosti? Podělte se, prosím.
Odpovědět
Profilova fotka
@komenska jo Černá Hora má krásné pláže, ale jinak je tam "bordel" byli jsme v 3* hotelu který pak zrekonstuovali snad na 5* jídlo ok, krásný středomořský prostředí, líbí se mi, že se platí eurem, ale místní jsou strašný bordeláři. Jinak Turecko fajn, byla 3x a doporučuji Side (Alanya je daleko od letiště) ale vždycky jsme byli s tureckýma aerolinkama což nic moc . Co můžu na 100% doporučit, je Sardinie, projeli jsme celou jižní půlku křížem krážem, spousta nádherných pláží (Karibik Evropy) byli jsme autem, takže trajekt atd. a bez jídla apartmán u moře...ale za mě to bylo z toho co jsem viděla nejvíc.
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 @jarunkap Omrkla jsem letovisko Side a většina turistů si stěžuje na nacpané pláže-je to tak hrozné? Taky mám obavu, zda by malé děti jedli místní jídla...
Odpovědět
Profilova fotka
@jarunkap ach, Sardinie a Korsika... tu doporučuje každý kdo tam byl :-) ale myslím, že to je právě o projetí autem či na motorce, romantika malých pláží, střídat moře s horama. Hned bych tam jela, ale pro pobyt s malými dětmi? Pláže si představuju spíš strmé do vody nebo se pletu?
Odpovědět
Profilova fotka
@komenska co se týče Side...pláže jsou plné, je pravda, že mi jezdíme prvních 14 dní v září a to už je to ok...a jídlo..myslím, že i děti by se najedli, záleží jestli tolerujete třeba hranolky...ty tam jsou a to jsou děti schopné jíst furt, i já na konci pobytu už dávám tak špagety s kečupem a sýrem a zeleninu...fakt záleží co jedí...zeleniny spousta, salátu, ovoce se dost opakuje, meloun, pomeranč, občas víno, jablko.... a Sardoška pláže jak kde...některé krásné písčité dlouhé pozvolné ale i na skalnatých jsme byli a je pravda že jsme byli 4 dospělí a procourali jsme vnitrozemí, zajeli se vykoupat a zas popojet...skus si zadat Costa Rei Sardinie....
Odpovědět
Profilova fotka
@komenska tak my s 2 malými dětmi jedeme na jih Itálie, konkrétně http://www.hotelaspiaggia.it/eng/ Malý rodinný hotýlek přímo na pláži, v ceně kromě ubytování i lehátka na pláži, bílý jemný písek, pozvolný vstup do moře, snídaně v ceně, lehký oběd po domluvě, večeře v místní spřátelené hospůdce. Nejbližší letiště je v Brindisi, cesta do hotelu tak hodina, max hodina a půl. Je to v Porto Cesareo/Torre Lapillo - jedno z nejkrásnějších míst v Itálii - krásné čisté moře, žádní Češi ani Němci, max Francouzi. Vyzkoušeno minulý rok a můžu opravdu doporučit.
Odpovědět
Profilova fotka
To je těžký,vlastně všude,kde jsme byli,bylo krásně...jen východ Kréty mě nenadchnul...Roky jsme trávili dovolenou v Řecku,už určitá závislost,pak jsme objevili Kanáry a Mallorcu a 5 let v Řecku nebyli,až minulý týden jsme se tam zase vrátili..a ať má Řecko spoustu "ale" a dneska bych asi s malýma dětma spíše volila jiné země,tak to bylo,jak kdybychom se vrátili domů..nic naplat,ta jejich atmosféra,ta není nikde jinde...hodně ale přibylo rusky mluvících turistů,co se fakt neumí chovat a ti mi tam dost vadili...Kanáry krásné,byli jsme na Gran Canarii,Tenerife,ale moc dlouhý let,to mi už nebaví někam létat 5-6hodin...a s malýma dětma už vůbec ne...dneska s malýma dětma bych volila nejspíše Mallorcu,byli jsme tam loni a líbilo se nám tam moc,krásné pláže i výlety...jen dost lidí už 2.týden v červnu,v červenci a sprnu jsem viděla fotky od známých a je tam hlava na hlavě,ale někomu to nevadí... Dobrá zkušenosti máme s ck Alex,Firo,poslední roky snad výhradně vše přes ck Fischer.Teď naposled jsme byli s Blue Style a nic moc delegáti,to se s Ficherem nedá vůbec srovnat...zase jejich LM na Rhodos za hodně levné peníze,dovolená v pěkném hotelu s AI za hubičku...S Travel servisem poslední 2 roky též spokojenost,z 10letů za tu dobu nejdelší zpoždění teď, a to 25min...letušky bez výhrad,piloti se přišli i osobně někdy rozloučit,jen to plné letadlo Čechů(,tak to musím uznat,že nic moc:-D Mamča je teď na Korsice a posílá nádherné fotky,tak ta určité též stojí za to... Teď začátkem června byly tak ceny LM dole(ale Řecko),že jsem ani nevěřila,že to je vůbec možné...vyplatilo se teď maximálně:-)těžko říct,jak dále to bude...
Odpovědět
Profilova fotka
@komenska Cena je v ysoká, ale: Žádné silnice, tudíž žádná auta či autobusy pod okny Žádné letiště Žádní žebráci, otrapové, "thajské masérky", prostitutky atd. Pláže jen pro hosty, nikoliv pro povaleče a špindíry Prostě to je ostrůvek jen a pouze pro vás. A pokud už chcete, dvě hodinky jízdy člunem je hlavní ostrov se vším, čeho by se vám nedostávalo...
Odpovědět
Co se týče pláží,tak jednoznačně Djerba,krásný jemný písek a vstup do vody,počasí nikdy nezklame,prší jen v lednu.Jídlo,hotely v pohodě,ale je třeba brát čtyři hvězdy.Letiště Zarzis je přímo na ostrově.Z hotelů mám zkušenost s Isis and Spa.Perfektní servis,většina návštěvníků jsou z Francie.Kdo chce na výlety,tak bych preferoval Turecko.Byl jsem v Alanyi v hotelu Sea Sight.Pláž ale kamenitá a poplatky za lehátko a slunečník.Památky,noční život jídlo jinak super.Perfektní je doprava dolmuši,za pár lir dojedete kam chcete.Z letiště Antalya vede perfektní nová silnice,Side za hodinu,Alanya za dvě.
Odpovědět
Profilova fotka
@maitland tak s malými dětmi si Djerbu, Tunis, Egypt o prázdninách nedokážu představit a když vidím, kolik lidí tam míří v ty největší vedra a už jen s několika měsíčními dětmi, tak prostě nechápu. Neuvěřitelný vedro, co špatně snáší dospělý natož pak malé děti, co nemají pořádně vyvinutý termoregulační systém. Navíc jídlo-to je prostě hnus i v 5hvězdě-oni se snaží vařit "evropsky", ale absolutně to neumí, jídlo je bez chuti, vše chutná stejně mdle. Jediné, co se tam dá jíst, jsou jejich jídla, ale to, co nabízejí lidem v hotelech je děs. Na jídlo je prostě nějlepší Řecko a Španělsko, potažmo Mallorca, Kanáry...ty prostě umí. @bbn můžu se zeptat, jak se tam dopravíte? Jedete autem, nebo budete mít let s přestupy? @komenska a co Lefkáda? Tam bych se chtěla podívat, nádherný pláže, menší hotely a apartmány, ale chce to půjčit si auto a jezdit. https://www.google.cz/search?q=lefk%C... @gigi2 poslední let s TS jsem rozdýchávala několik dní :-D Ale byla to spíš chyba právě některých čechů a jejich arogantního chování. Jako mít kameru, tak to natočím, třeba 4 týpky, co letí na dovču a mají 1. třídu v letadle TS :-D to byla děsná sranda toto, letušky se nedokázali věnovat nikomu jinému, než jim, pomalu chtěli stříbrný příbory a červený koberec z letadla. Kapitán byl nějaký seveřan a tak asi uznal, že po dovolené potřebujeme v noci zchladit na teplotu v jeho rodné zemi, takže tam byla morna, že všichni chtěli deky a požadovali zvýšení teploty v letadle. No, letušky na to kašlaly, stejně tak, jako když chtěla nějaká paní prášek na bolest hlavu, taky nezájem. Dovršela to opilá mládež (tak 15, 16let), která dělala bordel na půl letadla a ty jsem musela jít zpražit až já, protože personál to řešil s usměvem a max. s prosbou, ať se posadí. Tomu předcházelo 2-hod. zpoždění letu v 1.ráno-bezva s malými dětmi :-( To už byla pro mě poslední kapka. A nejlepší jsou ti, co letí poprvé: jééé, Máňo, my letíme...ty jo, to je vysoko, co....hele, na co je tenhle čudlík... tady něco fouká....a za to jídlo a pití se platí nebo ne?....jdi vyzkoušet záchod, to je zážitek...atd...jako každý letí jednou poprvé, ale tak nemusím to dávat vědět všem kolem :-( Prostě moje ideální dovolená je už od letiště bez Čechů a potkat je zase až při příjezdu domů :-D Proto už nepojedu do Chorvatska, i když mají krásné pláže, památky, přírodu, ale nechci na pláži ležet vedle břicháče Pepíka s Horní Dolní s paštikou v ruce a s bílými ponožkami v sandálích.
Odpovědět
Profilova fotka
@komenska tak jídla bych se nebála...ve většině hotelů kde je all inclusive (nemyslím samozřejmě nějaký dvou hvězdičkový all inc. :-D ) je takový výběr, že si vybere každý. Minimálně špagety a hranolky s nějakým kuřecím jdou najít pokaždé, snídaně jistí musli nebo buchta. Ještě k tomu Kypru...tam bych to s dětmi doporučila, pláže písčité a moře bez vln, čisté...jen ta cena. Hotely hned u moře jsou cca za 40 tis. na osobu a levnější jsou zase dál od moře což bylo celkem únavné zvlášť se synem. Na tom Turecku se mi líbí akvaparky téměř u každého lepšího hotelu a taky plážový bar...takže není nutné chodit na obědy zpátky do hotelu. Taky pití se využije líp....byli jsme třeba v Řecku s all....ale třeba pití (kvůli kterému je to výhodné) jsme nevyužili, protože hotel byl cca 300 metrů od pláže a kelímky na pití miniaturní, takže se nevyplatilo si je nosit na pláž a stejně jsme si kupovali velkou balenou vodu. Do Tunisu bych já osobně s dětmi nejela kvůli hygieně.....mám opravdu strach z průjmů. Co jsem četla tak Turecko je na tom lépe než třeba Bulharsko. A vida...co třeba Bulharsko....dlouhé mírné písčité pláže, levno.....
Odpovědět
@lendy1 Na Djerbu nebo do Egypta se nejezdí o prázdninách,jezdím třetí týden v září a to už je tam snesitelně,tedy na Djerbě ,ne v Egyptě.Jinak na jídlo mám opačný názor,ale pochopitelně například se Španělskem se to rovnat nedá.Je otázka,co považuješ za hnus,ráno klasika snídaně,vajíčka,cereálie,různé druhy pečiva,,oběd vždy ryby+několik druhů masa,přílohy rýže,brambory,kuskus,ovoce,meloun,nektarinky,jabkka,víno,zákusky,zmrzlina,večeře totéž.JInak pivo mají až překvapivě lepší,než v Turecku.Nevím,ale vždy jsem měl všeho dost a nevím,co bych chtěl víc.Kaviár ani humry od toho neočekávám. a ani nechci.Jen jsem chtěl říct,že na koupání je Djerba super.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?