Dům 6,7 x 14 do 2,5 milionů, je to reálné?

Dá se postavit, je to reálné? Nebo spíše utopie...
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, architekti většinou udávají cenu v rozmezí 25-30tis za m2. Svépomocí to jde asi i levněji. Pokud plánujete tedy dům 94m2, tak si myslím, že je možné se do daného rozpočtu vejít. Ale záleží na spoustě proměnných, jako sklon pozemku, dostupnost sítí, příjezdová cesta a podobně. Doporučuji si zajít za nějakým architektem a pobavit se o možnostech. Dobrý architekt by měl být schopen navrhnout dům tak abyste se do finančního limitu vešli, nebo Vám na rovinu říct že to nepůjde.
Odpovědět
Profilova fotka
@andiexx Dobrý den, když budeš vědět co chceš tak podle mne ano. Ale je nutné vzít potaz výše zmíněné + fakt, že se potřebuješ dostat do rozpočtu. Proto bych třeba udělal základovou desku svépomocí. Střechu bych volil rovnou. Naopak bych si připlatil za dobrý a originální projekt ve vztahu k mému pozemku a okolní zástavbě.
Odpovědět
Profilova fotka
S přehledem i na klíč. Máme na klíč za stejnou cenu (140m). K tomu si ale musíte připočítat vnější přípojky, kuchyň, plot apod.
Odpovědět
uvádíte málo informací v dotazu, takže podle mě to určitě možné je, neznamená to však, že i ve vašem případě. Záleží na vašich možnostech a nárocích.Nechte si udělat reálný rozpočet a podle něj se řiďte. Podle rozměrů budete mít docela nudly. To kvůli pozemku?
Odpovědět
@radim83 bohužel ano, kde si můžeme ten reálný rozpočet nechat udělat? Od projektanta?
Odpovědět
@slabici a s kým jste stavěli, jestli se mohu zeptat?
Odpovědět
@ad5218 ano, asi bych oslovil nějakého projektanta se slušnými referencemi z okolí. moc vám takový rozměr nezávidím, my máme 8x11,5 a už tak mi ta šířka přijde jako, alespoň pro mě, přijatelné minimum. Záleží, jak to dispozičně vyřešíte. Také máme malý pozemek, asi 12m široký. Našěstí ne až tak špatně situovaný. Předpokládám, že jste k té šířce 6,7 nějak došli a ne sami, nebo ano?
Odpovědět
tak teď jsem si všiml, že ani nevím, komu odpovídám, jestli prvotní tazatelce nebo komu :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?