Fotky našeho bydlení + zloděj

ahoj tak by ma docela zaujimalo,chcela som tu dat fotky nasho domova,ale potom mi znama vtlacila chrobaka do hlavy. nemate strach, ze si vas podla foto,ktore tu davate vytipujte zlodej a pride vas vykradnut? predsa len sa tu davaju jak fotky zvonku,tak zvnutra,niekto chvalou nesetri...zeby vas spoznal nejaky sused a vysmidral is co vsetko sa mu oplati ukradnut atd? alebo to vobec neriesite? diky za odpoved :)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
taky mě to už napadlo, ale na druhou stranu, kdyby to nebylo, nemáme kde čerpat inspiraci, nemusíš uvádět kde stavíš a pochybuju, že by si to zloděj našel :-) v dnešní době se krade hodně a ani nemusíš mít nikde fotky, musíme věřit, že nikoho z nás nenavštíví 8-)
Odpovědět
@majka1niky Ano, napadlo mě to, proto sem fotky nedávám...někde se na to i upozorňovalo.
Odpovědět
Nebo zamknout album jen pro přátele. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@citun to by se člověk s těmi, co má v přátelích, musel znát osobně. Já teda občas mám nutkání sem něco dát... ale pak se zarazím a přesně z toho důvodu, aby nebylo na netu, co mame doma, tak to sem nedávám.
Odpovědět
Profilova fotka
Ale zase na druhou stranu ... o čem by modrá střecha byla, kdyby tady sice bylo několik set uživatelů, ale nikdo by tady neměl osobní fotku jen postahované obrázky z internetu. Moc se mi nelíbí, když tady někteří "okukují" bydlení ostatních a přitom sami ničím nepřispějí a ještě se mají za bezpečnostní machry.
Odpovědět
Profilova fotka
@lilibeth Krásně výstižně jsi to napsala. Naprostý souhlas.
Odpovědět
Suhlasim s vámi, žeby bola mofra střecha bez foto nezaujimava. Ja mam teda strach, přetoze máme nepřisposobivych sušedov a tak váham.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja nevim... ale tak nejak nevim, co by si od nas zlodej odnesl... jako sedacku? Nebo tu pekelne tezkou televizi... mozna by to nebylo spatne.. pojistovna by nam vyplatila pojistku a my bychom si mohli koupit novou telku :) ne ted vazne... ja myslim, ze 90% zlodeju jsou socky, ktere nemaji ani internet... :)
Odpovědět
Profilova fotka
@hhranolka no, to by ses divila. Manžel je policista ... v Ostravě-Přívoze (všemznámé "Přednádraží a jiné luxusní lokality). Věř mi, že i ty největší socky mají internet a téměř právnické vzdělání (alespoň, co se jejich práv týče).
Odpovědět
Profilova fotka
@lilibeth a co se tak krade z domu... to bys vedela? ... v nasi lokalitě se kradlo hodne, ale jen penize...
Odpovědět
Podla mna dat sem fotky alebo nie je rozhodnutie, ktore si musi kazdy zvazit sam. Ja tu fotky nemam, pretoze po vyhodnoteni rizika som sa rozhodol to neurobit. A ak niekto ma tu ma za "bezpecnostneho machra, ktory ocumuje byvanie inych", tak nech mi zakaze pozerat si svoj album :) Je jedno, ze mi to pojistovna preplati, ale cas straveny nad riesim udalosti mi nikto nenahradi a nezaplati. Do svojho sukromia pustam len tych ludi, ktorych chcem.
Odpovědět
Profilova fotka
@hhranolka Auta, televize, počítače, noťasy, rychlovarné konvice, sekačky na trávu, šperky, peníze - celé kabelky, kávovary, kuchyňské roboty, oblečení, lampy, obrazy, menší i větší skříně (podle času a náročnosti), koberce, křesla ..... :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lilibeth a pak dej něco na internet :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lilibeth no ale tohle všechno ti ukradnou i bez modré střechy, protože tyhle věci - jako tv, notas, konvice má doma každý a nepotřebuje to zloděj vidět na fotce... nevím... já tohle nějak neřeším... navíc máme okna jako kráva velká, nemáme záclony ani žaluzky a pokud někdo bude chtít přijde se podívat osobně oknem když tu nikdo nebude... a myslím, že takových domů je čím dál víc - těch, co jsou jako výkladní skříně
Odpovědět
@hhranolka To je jedno, co by nakonec odnesl, ale dle fotek si udělá představu o ekonomické situaci v rodině a vyhodnotí, zda se mu to vyplatí....byl o tom i kdysi nějaký článek.....samozřejmě je každého věc, zda fotky dá nebo nedá..
Odpovědět
Profilova fotka
@baraz No, tak samozřejmě, že ten výčet ti ukradou i bez MS, @hhranolka se jen ptala, co se z domů krade. @jancip Tak, tak.
Odpovědět
Profilova fotka
@lilibeth pak jsou tu třeba i tací, co sem chodí pro inspiraci a tak. Ale vlastní fotky mají zakázané dávat od drahé polovičky.
Odpovědět
Osobně tady pár vlastních fotek mám, ale spíše pracovní - venkovní rekonstrukci. Vybavení, apod. bych tady asi nedávala. Otec jako bývalý policajt je děsně proti, pár krádeží na základě tipů z internetu řešil, bohužel. A patřím k těm, kteří mají zákaz drahé polovičky, takže všechny fotky procházejí cenzurou :-)
Odpovědět
@jancip souhlas, z fotek si udělá většinou dost přesný odhad ekonomické situace majitelů domku, možná hotovost, šperky apod.. Sleduju to tu rok a mam par tipů, ke komu bych jako zloděj šla :-D Pro ty šikovnější není problém ani zabezpečovacka. A mimochodem, nejde jen o odnesene věci, ale i o úmyslně zničení zařízení, třeba se vy.. do postele a podobně.
Odpovědět
Plus samozřejmě samotny pocit, že ve vašem domově byl někdo cizí. Ten je horší než pár odnesených věci.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka5731 Přesně tak, kamarádku vzbudil jednou v noci "divný pocit", podívala se ke dveřím a tam stál zloděj a pozoroval je, jak spí ... no hnus. Taky říkala, že ty ukradené věci, ji tak neštvou, jako narušené soukromí.
Odpovědět
@lilibeth co kamarádka udělala?
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka5731 Než se stihla z toho šoku probrat, zloděj prý klidným krokem odešel vstupními dveřmi, sedl do auta a i s lupem odjel.
Odpovědět
@lilibeth to je asi nejlepší :-| každopádně příšerná situace.
Odpovědět
Profilova fotka
mno to je dobrá otázka ale asi yb me to nenapadlo,ale......kdo je členem i modreho koníka možna bude vedet že tam byla situace kdy stažené fotky jedne členky se objevily na fb u cizích lidí kteří vydávaly jejich děti za své,takže pak už každeho napadlo aby se jim deti neztratily
Odpovědět
Já myslím, že když tady dá člověk půdorys domu, je to to nejhorší co může udělat, je to takový "návod" kde kdo co a jak :-( Ale s ohledem na množství typových domků a projektů které jsou běžně na netu tomu stejně nejde zabránit. Hold zloděj vždycky ví, kde hledat televizi, wifi atd. (obývák), šperky (ložnice), kuch. spotřebiče (kuchyň :-D ) ale když nezná situaci domu, nejde to tak lehce... jooo když už ale ví, do kterého typového domku leze....to je jiná :-) P.S. Záměrně píšu z jiného nicku, než používám tady na MS (co kdyby diskuzi četl zrovna nějaký zloděj??? ]-( ) Jo a známá taky v noci načapala zloděje a zdrhnul. Má z toho doteď trauma :-( Já si říkám, ať si odnese co chce!!! ale ať ho v noci nepotkám na chodbě když budu doma sama, třeba když třeba půjdu malé ohřát mlíko :-( to by byla asi moje smrt :-(
Odpovědět
To All: to, co tady řešíte, je hloupost. To, jestli vás úspěšně vykradou, to není o nějaké fotce na internetu. Je to spíše o tom, co uděláte pro to, abystě mu v tom zabránili. Zatím mám na pozemku jen boudu, ale když mi ji vykradli, hluboce jsem se zamyslel, co udělám pro to, aby si z toho někdo neudělal samoobsluhu. Na protější stožár vysílače jsem umístil kameru a všude rozvěsil informační cedule o monitorování. Od té doby mě nikdo nenavštívil.
Odpovědět
Profilova fotka
Já se nebojím samozřejmě budu mít kamery a alarm to mi neříkejte že žijete v domech a tohle nemáte, to bych tam ani oka nezamhouřila
Odpovědět
@kucinkaa Alarm sa da uspesne odpojit ak zlodej nie je vypatlany fetak ale profesional. Nicmene alarm bez napojenia na PCO je k nicomu. Ak ti pride SMS a kym dorazis domov, tak zlodej je uz prec pripadne sa s nim stretnes osobne. Nasledne je tazko odhadovat co zlodej urobi.... utecie? zabije ta? Zial zijeme v dobe, kedy mnohi nemaju na to aby platili 500-1000 mesacne za PCO. @flakac Vo svojom prispevku riesis ako reagovat na to ak niekto ma motiv. Dolezite je predchadzat tomu, aby ten motiv vykradnut vobec dostal.
Odpovědět
Profilova fotka
@kucinkaa a co když někdo nežije v domě, ale v bytě ;)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?