Hikvision - kamerový systém

Najde se tu někdo kdo má zkušenosti s kamerama od Hikvision? Stále hledám kamery na náš domek - nejlépe IP kamery v setu ( komplet balení ), venkovní DOME kamery v šedé nebo černé barvě ( půjdou do podbití které je v barvě tmavý ořech ). Na netu jsou spousty setu ale aby na tom šlo vůbec něco videt. Zatím nám byl doporučen systém od Hikvision ale také od Jablotornu kde máme alarm ale tam IP set je docela cenově někde jinde a pronájem kamer je zbytecný. Máte někdo zkušnosti s kamerama? Na kolik vyjde takový set 4 dome ip kamer s hdd? Nějaké typi, rady, videa ? Díky Zdeněk.
Odpovědět
@zdenna Ahoj, Hikvision uz jsem namontoval desitky kusu a zadny problem. Je to asi nejlepsi co muzes koupit v pomeru cena/vykon. Set 4 kamer+nvr te vyjde na cca 12k.
Odpovědět
@zdenna Já jsem si koupil na zkoušku z Alliexpressu IP kameru 3MP, noční vidění, motion detection, nahrávání, má plno nastavení. A to hlavní jede nonstop cca měsíc žádný problém a stála 23$ (s jejich kurzem cca 530 Kč). Jejich software už má vytvořený tunel, takže se i z venku připojíte na svoji kameru (kamery). Prodávají se i sety s nahrávacím boxem, kde ceny začínají od 120$, záleží jake parametry kamer si vyberete, podle toho roste cena. Slušný set 4 kamer (4MP), box s HDD 2TB za 250$ (5800 Kč) Nebo myslíte, že Hikvision není z Číny? 😀
Odpovědět
Ahoj Zdenno, Hikvision a Dahua patří do stejné skupiny značek pod Huawei. Ano jsou z Číny. Jsou to největší výrobci kamer na světě a vyrábí mnoho modelů. Jsou to virtuální konkurenti. Co do RD se týče, bych však místo IP volil technologii HDCVI s podporou PoC. Je to technologie připojení po koaxu, tak jak postaru, ale s pár vylepšeníma. PoC umožňuje napájení přímo po koaxu bez další dvoulinky až 150m. Má s kamerou obousměrnou komunikaci k nastavení kamery. IP je super, ale HDCVI je pro menší projekty lepší. V podstatě nemusíte na kameře nic nastavovat, jen ji zapojíte do rekordéru, díky tomu, že mezi kamerou a rekordérem není počítač (myšleno to zařízení co dělá to IP) tak to má i rychlejší odezvu a kamera je výrazně levnější. Rekordér taky není drahý co je drahé je pevný disk do rekordéru. Ten je potřeba šindelového typu určeného speciálně pro kamerové systémy. Obecně bych Vám doporučil se vyhnout těm nejlacinějším modelům, jedna věc je jak to vypadá na propagačních videích a ruhá věc jak je to doopravdy. Pro 2MPix kamery je nejlepší volba technologie snímacího prvku "STARVIS". Zde je citlivost běžně 0,004Lux a lepší což při i minimálním osvětlení nabídne plnobarevný snímek. Co Mpix se týká. S pohledem do 20m stačí většinou 2Mpix kamera, více 4Mpix, 8Mpix, 12Mpix... jsou určeny spíše do prostor se stálým osvětlením, kde je třeba sledovat více objektů naráz (nádraží, letiště, stadióny...) Každý profesionál Vám potvrdí, že více Mpix neznamená lepší obraz, ale více šumu a v případě laciného DWDR je to ještě horší.. U kvalitních kamer by jste měli najít takovéto parametry: Provedení IP67 a IK10, Napájení skrze koax kabel (PoC), WDR 120 dB. Co barev krytů se týká - někdy se objeví v tmavě šedé. Instalační firmy vám to prostě stříknou sprejem... Profesionální firmy dnes ustupují od setů, neboť nabídka je tak široká, že individuální řešení je vždy lepší než nějaký laciný set, který přinese jen zklamání z kvality. V setech se prodávají modely, které již samostatně prodat nejdou. Je těžké porovnat kvalitu kamerového systému, když nemáte obraz z různých kamer před sebou. Je také nutné si uvědomit, že výrobce chrlí nové modely každé 4 měsíce - v oblasti bezpečnostních kamer to jde velice rychle dopředu - nemá proto smysl kupovat sety složené ze zbytků, které leží třeba 3 roky na skladě. Poslední rada na konec - kamerový systém musí být zálohovaný a to doporučuji včetně NETU až k přípojnému bodu včetně domácího switche a routru, a také případného nočního LED osvětlení prostoru. Při výpadku napájení by to bylo nic platné.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?