Hnutí Anti-Ikea...aneb kde jinde kupovat

Profilova fotka
Ahojky lidicky, v sobotu jsme se poprvé ...a musím konstatovat, ze i naposledy ...v Ikee a mírne nás to vydesilo. Spousta lidí, sílenství v nakupování a vsichni odjízdeli na kosících se stejnými vecmi. :-| . Nechci ríkat, ze tam mají osklivé veci, to ne ...ale zarekli jsme se, ze tam kupovat nebudeme, pokud to bude mozné. A tak se chci zeptat, zda nekdo sdílí stejný názor a rozpoutat diskuzi, kde jinde treba na razit na pekný a ne prílis predrazený nábytek :-). Tak hrde do toho :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Asko, MObelix, Europa Mobel, Kika, Sconto, Jysk - a to je tak asi vse. Pak uz si priplatis za design,kvalitu aspol.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to jsem myslela zase neco trosku kvalitnejsího nez Asko :-) ...kdyztak si budeme muset priplatit, co se dá delat :-) ...ale díky za tipy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no, pak teda Decoland, Aksamite, Polstrin, Riha, Nadop...je toho dost. Ja myslela, ze chces neco v nizke cenove kategorii.
Odpovědět
Profilova fotka
Teda, ty to mas prolezlé :-). ...my teprve cekáme na dostavení prístí rok, takze jsem jeste nezacala, ale urcite prolezu webovky, jestli je tyhle firmy mají :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kvalitu za rozumnou cenu, to je skoro jako sci-fi. Tohle splnuje z vetsiny jedine ikea, proto tam nakupuje snad kazdy. Kdyz chces pak i neco originalniho, tak to uz jsou holt castky uplne nekde jinde v uplne jinych obchodech. Porad ale existuje i jina moznost - poridit si veci z ikea, ale dodelat si je podle sveho, pak mas i originalitu za malou cenu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
maji, vsechny... :-) jo, clovek to ma zmaknuty, kdyz zarizuje ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
To je asi taky moznost ...ale nejprve to zkusíme jinde :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak ja taky neco doporocim: Sedacky: sedacisoupravynamiru
Odpovědět
Profilova fotka
jeste loznice: jmp.cz
Odpovědět
Profilova fotka
Jen se zeptam, sem nemuzu vkládat webovky, ze ne? Takze jenom nazvy firem? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
nemela bys...ale kdyz vynechas www, tak muzes......
Odpovědět
Profilova fotka
c.9 Do příspěvků nevkládej kontaktní údaje na firmy. Můžeš zmínit jejich jméno, ale adresu, telefon, email, web apod. do diskuse nepiš. K zaslání takovéto informace využij interní poštu nebo email.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Dekuji za rady ...doufám, ze se sem jeste casem nekdo pripojí a dá dobré tipy :-) ...ty se prece neztratí :-D
Odpovědět
bublino, přidávám se k názoru ene - v ikea (nebo v podobných obchodech) koupit nějaký základ a doplnit to třeba dražšíma kouskama (dekorace, světla, látky atd.), nebo naopak něčím z bazarů, nábytkem na míru nebo i vlastníma výtvorama. bohužel je to tak, že v té nižší cenové hladině patří ikea mezi nejkvalitnější a podle mýho i nejvkusnější obchody s nábytkem, takže je fakt, že je to tam šílený. my když už tam jdeme, tak se snažíme chodit tam v pracovní den hned ráno, nebo před zavíračkou, jindy je to horor, hlavně o víkendu.
Odpovědět
CAute holky, tiez mam taky pocit, ze ikea je velmi prezentovana a zatlaca do uzadia napr. ceskych vyrobcov nabytku. V Ikei mi niektore veci takisto nevyhovuju. Ale niektore su krasne. Napr. mne sa pacilo v nabytku Riha
Odpovědět
Profilova fotka
podle me je nejlepsi kombinace
Odpovědět
suhlasim. Moze vyzerat nudne byt, kde je vsetko top drahe, niekedy sa tie kvalitnejsie veci daju skombinovat s lacnejsimi... Zaklad je vytvorit originalny interier
Odpovědět
Profilova fotka
taky souhlasím, když kombinujete různý obchody, tak stejnej nábytek, nebo dekorace bude vypadat pokaždé naprosto jinak a originálně..navíc je to otázka peněz, klidně bych si koupila sedačku v Natuzzi, ale ty prachy :-( , bude to ikea :-x
Odpovědět
Bože, vždyť je tolik míst, kde nakoupit jinde než v Ikea. Záleží, co sháníš a pak zajdeš do specializovanýho obchodu s tou danou věcí. A super nakoupíš na veletrrhu. Je to o finančních možnostech.
Odpovědět
Profilova fotka
jsem taky pro to to kombinovat.... je tolik obchodu kde nakupovat a sikovnej truhlar vyrobi i originalni kousek :-) a jeste k tomu zatlacovani ceskych vyrobcu... i nabytek znacky Ikea se vyrabi v čechách ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
sedačky kožené, textilní, spousta druhů www tečka sedime-levne tečka cézet
Odpovědět
Já můžu doporučit český nábytek od firmy Dřevotvar Jablonné nad Orlicí. Mají obýváky, předsíně, pracovní stoly, židle, sedací soupravy....pěkné moderní nadčasové. Internetová stránka jednoduchá... stačí napsat drevotvartečkacz.
Odpovědět
azaf, právě že je to o finančních možnostech. trh s nábytkem je tady celkem širokej, ale prostě drtivá většina obchodů je pro ty majetnější ;-)
Odpovědět
v nekterem casopise o bydleni byl rozhovor s zenskou, ktera se zivila jako bytova designerka v Anglii a pak se vratila do Cech a koupila si vlastni byt a byla prave strasne zklamana, ze tady jsou budto levne smejdy nebo drahe designove obchody a mezi tim jako stredni trida je jen Ikea, takze ke svemu zklamani si taky byt zaridila nabytkem z Ikea a doplnila to originalnejsimi doplnky...
Odpovědět
Karkul: já vím, že je to i finančních možnostech, zakladatelka příspěvku mi ale připadala, že má pocit, že je to jediný obchod, protože tam nakupujou "všichni". Jenže o tom to není, že jo. Výborný je i dovážet z venku, v zahraničí jsou nižší ceny.
Odpovědět
já jsem to zase pochopila tak, že zakladatelka doufá, že jí někdo poradí nějakou skrytou perlu - cenově typu ikea ale ne tak masovou záležitost. hlásim, že nevim - asko, sconto a ty ostatní mi přijdou hrozný, nevkusný. :-|
Odpovědět
mam taky velmi spatnou zkusneost s truhlari a lokalnimi obchody bydlik na okresnim meste a chci si nechat udelat knihovnu na miru, takze jsem si nasla truhlare, zavolam mu, vysvetlim, co chci on slibi, ze prijde si vse zmerit a dohodnout se a neprijde a ani nezavola a neomluvi se a to se mi stalo uz 2 x ... ]-( tak jsem zkusila, ze zajdu do nabytku u nas, zadna sit, ze tam treba budou mit neco jineho, zajimaveho, od mistnich vyrobcu a houby, sama hnusna, nejlevnejsi drevotriska a tvary jako pred 20 lety, no hnus... cekala bych, ze kdyz se chce nekdo na mensim meste uzivit, musi se nejak odlisit od Asco, Sconto, Mobilex nebo jak se vsichni jmenuji, ale nebylo to tak
Odpovědět
abych nebyla jen negativni a taky neco doporucila pekne veci maji na alax.cz
Odpovědět
glorio, ono je to bohužel taky o tom, že většina čechů ještě tyhle tvary jak před dvaceti lety považuje za nejmodernější nejvkusnější věci. co já vim, tak je po tom pořád hodně velká poptávka a výrobce se tomu prostě musí přizpůsobit, když chce prodávat. 8-(
Odpovědět
Karkul: perla kvality vysoké za ceny Ikea ti můžu říct, že jako ekonom považuji za nemožné. Buď jedeš na výrobní lince, nebo rukama. Buď jedeš milion kusů od jednoho návrhu, nebo jen 100. To se projeví v ceně. Ale věřím, že existujou šikovní truhláři, ovšem to už je drahé, protože se potřebují nějak uživit. Chce to fantazii, spousta věcí se dá, jen to v tom člověk musí vidět.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?