Jak daleko dojíždíte do práce?

Ahojky,jak daleko dojizdite do prace a jak dlouho vam trva cesta? nelitujete nekdy,ze nebydlite bliz?
Odpovědět
@petruskapeta Ahoj, me trva cesta plus minut 45 minut jedna cesta a nelituju. Tak nejakvzdy jsem si vybirala praci tak do hodky cesty. :-)
Odpovědět
@roozenka no me by prave teoreticky mela trvat cesta do prace cca 1.5hod i s cestou pres mesto mhd...ale uprimne dooufam,ze bych casem nasla praci bliz...
Odpovědět
Profilova fotka
bydlime 7km od okresniho mesta kam dojizdime do prace, autem je to do 10 minut, na kole do pul hodinky. bydlet bliz by znamenalo bydlet uz ve meste a to nam nechybi, takze my jsme spokojeni
Odpovědět
@petruskapeta Mně by mhd s přestupy trvala cesta až 1,5hod., zejména o víkendech. Tak jezdím autem a mám to 20min. Finančně to vyjde nastejno, ale ušetřený čas je k nezaplacení.
Odpovědět
@alcar no jo.ale ono v jednom se jet autem nevyplati..obzvlast,kdyz ta spotreba neni uplne idealni..6,7 litru..:-P
Odpovědět
@petruskapeta No záleží, jakou dálku bys jezdila. Já 12km, kdežto busem to je nějakých 20, možná víc. A spotřebu mám 7,6l. Měsíčně projezdím asi 1200kč (měsíčně mám v průměru ale asi 15 služeb) a když vezmu, kolik by mě stály všechny ty zóny, které bych si v mhd musela koupit, navíc na celý měsíc, tak se mi to vyplatí. Chce to propočítat. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Autem 30 minut, jedna cesta 25 km (celkem 50km denně), vlakem hodinu (přestup), občas by bylo fajn bydlet hned vedle práce :D ale zase o víkendu a dovolené je klid na vesnici k nezaplacení :) Manžel dojíždí autem 38 km (celkem 76 km) asi 45 minut, vlakem to má 1 hodinu až 1,5. Není to nic hrozného, kolem té hodinky se to dá :)
Odpovědět
@alcar tyjo...20km bys jela mhd 1,5hodiny?..no je to 77km..
Odpovědět
Já dojíždím do práce 38 km autem, cesta ráno trvá asi 40minut, odpoledne domů asi 50minut. Denně tedy najezdím asi 70km, což při spotřebě 5l/100km, je 130Kč denně projetých, t.j. asi 3tis. měsíčně. Přesto to momentálně jinak nejde, protože manželka má práci na opačnou stranu od bydliště asi 20km. Fiančně nás tedy doprava vyjde draho, ale přesto se to vyplatí vzhledem k výdělku manželky, můj obor je velmi úzký, čili já si moc vybírat nemůžu.
Odpovědět
Profilova fotka
Už nedojíždím, ale skoro 2 roky jsem jezdila do práce hodinu a tři čtvrtě a z práce také (kombinace bus+mhd, parkování nebylo možné).
Odpovědět
@petruskapeta no pokud se budem bavit o té nejhorší víkendové dopravě, tak 2x přestup, návaznost moc není a ještě od cílové zastávky asi 15min. pěšky do práce. Jednou jsem vyhledávala spoj a musela bych z naší vesnice vyjet už ve 4:20, abych na 6:00 byla v práci. Přes týden jezdí jiný spoj, který je lepší, přesto se mi to po propočtech nevyplatí.
Odpovědět
@zmrz_lina aha a ted mas praci bliz? a jak jsi to snasela to dojizdeni? v kolik jsi byla doma?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@petruskapeta - teď pracuji v místě, pěšky zhruba 10 minut. Snášela jsem to blbě, při normální 8 hodinové pracovní době (+30 minut oběd) jsem odcházela z domu v 6 ráno a vracela se kolem 7 večer. Domů jsem chodila akorát přespávat. Už bych do toho nikdy nešla. Maximálně hodinu/1 cesta.
Odpovědět
@zmrz_lina A kolik času by jsi strávila v autě, kdybys měla možnost parkování?
Odpovědět
@zmrz_lina no tak ja doufam,ze casem najdu praci taky bliz..i kdyz jistotu nema clovek nikdy...ale takovy je zivoz ze jo?
Odpovědět
@flakac no..me to neprijde tak zly..i kdyz pravda,znam lidi pro ktere je i 10km moc..a taky zalezi na vydelku
Odpovědět
@zmrz_lina a muzu se zeptat co mas za praci? jaky obor? dekuju
Odpovědět
Profilova fotka
@alcar - nejrychlejší trasou a v případě nulových zácp cca 45-50 minut/1 cesta :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina - předtím jsem dělala v administrativě, ale v mezidobí jsem dodělala školu a teď je to obor PR
Odpovědět
@zmrz_lina tak to se mas,ze mas reknem univerzalni obor:-D
Odpovědět
Mne paradoxne bude cesta z domu trvat kratsie nez teraz, ked byvam v meste. Ak by som zvazil pouzit verejnu dopravu, tak aj tak integrovana bude rychlejsia nez MHD.
Odpovědět
@zmrz_lina Tak to je taky dost. :-| Prostě záleží na tom, jestli člověk vydělá víc a tím pádem si může dovolit jezdit autem, nebo má děti apod. Ale mám pocit, že člověk se v dnešní době prohne docela i s tou mhd dopravou. Je to čím dál tím dražší. :-S
Odpovědět
@petruskapeta casove si nestezuju, je to unosne, co se tyka spotřeby, taky ne, protoze auto mam opravdu usporne a svizne, takže se to opravdu dá. Vůči mému výdělku už je to horší, ale jak říkám, nabídka v mém oboru je omezená. Spíše je současné bydlení výhodné pro manželku, která to má takto výrazně blíž než já a zároveň platově je úplně někde jinde než já. Takže k celkovému domácímu příjmu se to opravdu oplatí...
Odpovědět
@flakac tak ono je to proste vzdy neco za neco..bydleni v klidu a pohode proti dojizdeni=cas a penize, nebo bydleni v meste,kratka cesta do prace,mensi vydaje na cestu,ale mnohdy vetsi vydaje za najem nebo hypoteku...plus ma clovek nejakou dovolenou,vikendy a svatky..taky si toho klidu domova trochu uzije
Odpovědět
@alcar ono je vsechno cim dal drazsi..a platy nijak zavratne nestoupaji
Odpovědět
Profilova fotka
@alcar - tak v době, kdy to bylo, jsem ještě studovala (denní + práce na HPP) a bylo to tak, že jsem buď měla aspoň nějakou práci (i za cenu časových a finančních ztrát) nebo žádnou. A vím, že v budoucím životě mě dojíždění ještě určitě čeká. Ale myslím, že do budoucna až už budou děti, tak může reálně dojíždět jen jeden z nás dvou (od ledna to zas pro změnu bude manžel), ale ne oba, protože školky tu zavírají kolem čtvrté, to nevím, jak bych zvládala (nemáme tu nikoho z rodiny, kdo by mohl vypomoci).
Odpovědět
@zmrz_lina no toho se taky bojim...skolky neotevrou driv jak v pul7 a zaviraji max v pul5..takze asi nezbyva nez si najit praci:-) proste dalsi zkouska zivota :-)
Odpovědět
@zmrz_lina No je to těžko, už mít ta dvě auta je pro některé rodiny (vč. nás) samozřejmě nadstandard - dvoje výdaje za benzín, havarijní pojistky, dvoje letní a zimní gumy, výbavy do aut, servisy atd. Ale s dětma budu fakt za ta dvě auta vděčná, doufám, že je budeme finančně schopni uživit. Hodně holek u nás v práci začalo po návratu z mateřských dojíždět autama právě kvůli školek atd. Ale je to těžké...
Odpovědět
@alcar no i my doufame,vychazime z toho,ze zvladnou-li to jini a treba i chudsi,tak to musime zvladnout i my :-) tak snad neskoncime nekde pod mostem...samo mame spocitane,ze to zvladnem i s nejakoou rezervou,ale nikdo dopredu nevi co se muze stat...
Odpovědět
@alcar treba me to konecne donuti vymyslet kde je dira na trhu a zacit s necim podnikat,nejdriv z domova samozrejme :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?