Jak moc ovlivňuje stavba dvou obytných domů cca 60 metrů od nás?

Profilova fotka
Hezký den, budu velmi vděčná za názor, zamilovali jsme si byt v novostavbě, která se na jaře příštího roku dostaví. Má to ale háček, vedle domu cca 100 metrů vyroste další obytný dům během dvou let a další obytný dům hned naproti nám - současné se stavět nebudou (stínit by nám však neměl, ani zásadně bránit ve výhledu), což znamená že minimálně 5-6 let bude okolí jedno velké staveniště. Otázka zní: zažili jste takovou situaci? Jak moc Vás stavba ovlivňovala - hlučnost, prach? Něco jiného? Jedná se o veliké rozhodnutí, proto se na Vás obracím s prosbou o názor, zda-li do tak velké investice a zároveň rizika jít či ne. Mockrát děkuji.
Odpovědět
Dobrý den, my jsme rok bydleli v pronájmu v Holandské čtvrti Olomouc a tam se dostavovaly obytné domy, naštěstí jsme od nich byli o dva další domy krytí. Vím, že se stavělo i o víkendu brzy od rána a když šel člověk kolem, byl to hluk a říkala jsem si, chudáci ti lidi hned u toho. Oni to měli ale relativně rychle postaveno, tuším do dvou let? Pokud o byt hodně stojíte, zkuste zjistit, jak dlouho to budou stavět. Co se týče prachu, bylo ho tam opravdu dost, ale byl to takový klasický prach, žádný poprašek ze stavební suti. Hlavně, ona se ta situace a pocit z místa opravdu změní, jestli budou-nebudou stínit nebo bránit ve výhledu teď podle mě nedokážete spolehlivě a hlavně objektivně posoudit. Toho bych se upřímně bála více, my trochu koupi domu litujeme z hlediska položení domu a člověka to prostě někdy trápí, někdy je vděčný že vůbec něco má.. Jestli vám můžu něco ještě poradit, tak si zjistěte, jestli potom pod vašimi okny nebudou jakákoli hřiště. Ať už pro opravdu malé děti nebo větší sportovní hřiště, u nás to byl upřímně důvod, proč jsme spěchali jinam, nesnesu lidské hlasy, řvaní, křik.
Odpovědět
Profilova fotka
@logginn Děkuji za reakci 🙂
Odpovědět
@pavlina_uhrinova Pokud Vám to nebude nějak stínit apod., tak asi dočasně se stavba dá přežít, uteče to jako voda a když říkáte, že jste si to zamilovali.... My jsme takhle koukali na jedny byty na kraji Prahy, starší etapa byla celkem hezká, u parku, nízkopodlažní. Kvůli penězům tam ale poté dostavěli okolo další byty, vysoké věžáky, všechno celkem hustě nasázené u sebe. Musím říct, že na papíře sem nám to líbilo, ale když jsme si to procházeli osobně (tu druhou etapu zrovna stavěli), tak ten pocit byl dost nepříjemný. Jako sídliště, možná ještě horší, protože existuje spousta hezkých panelákových sídlišť, která jsou vzdušná a v zeleni.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?