Jak se vám žije ve vaší pražské části?

Zdravim, chystam se opustit smichovsky byt a poridit si domek v jine prazske casti. Proto by me zajimalo, jak se vam zije ve vasi mestske casti (at uz to jsou Repy, Hostavice, Chuchle, Slivenec, Dolni Pocernice, Kyje, Hloubetin a dalsi), minusy a plusy daneho mista. Nektere casti moc neznam, tak by mi to pomohlo se zorientovat, kde bydli dobre a jake lokalite se vyhnout. Dekuji mnohokrat.
Odpovědět
Profilova fotka
My žijeme na Zbraslavi a je to super. Menší klidnější místo s veškerou občanskou vybaveností. autobusem na Smíchov 12 min. MHD jezdí co 5 minut. Autem na Budějovické jsem za 18 min :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@losoun Ahoj, my jsme ze Žižkova.. jsme tu oba už od věku 5 let a milujeme to tu. Docela dost tu ale záleží kde přesně seženeš byt. Na hlavní to není žádná výhra, Spojovací, Ohrada a Želivského jsou dost frekventové uzly. Jinak jsou tu parky (Vítkov, Parukářka, Pece, Pražačka a jarovský sad, který se opravuje). Je tu hodně hospůdek, takže vždycky je kam zajít.. máme tu velmi frekventovaný venkovní bazén, oblíbené místo na scházení se v hospůdce u něj.. krásné večery s vyhlídkou na park Pražačka :-) Jsou tu i domky se zahrádkami, ale ty už jsou všechny rozprodané, nějaký sehnat musí být opravdu umění.. Jinak se tady teď hodně privatizuje.. je tu docela dost cihlových cca 4. patrových domů a taky nové vejškové domy.. Jinak je to tu blízko na metro (na A a B je to vždycky tak 3 zastávky tramvajkou) přímo na Václavák cca 18 minut Ale jsou tu i místa, kde by se mi bydlet moc nechtělo.. třeba pod Ohradou směr na Florenc, přijde mi to tam takové ponuré, žádná tráva jen chodníky ale nebydlím tam takže možná to není pravda.. ;-)
Odpovědět
Myslim si, ze Kbely nejsou k zahozeni. Radnice se snazi.Je tam dost zelene. Letnany za rohem. Do centra dopravou za 20-25 min. Doporucuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Vysočany - super dopravní dostupnost skoro kamkoliv (metro, autobusy, tramvaje, nádraží), nádherný park, 2 obchodní centra, spousta restaurací a hospůdek. Taky ale spousta bezdomovců :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Já většinu života strávila na Hájích (JM) a budu se tam zas vracet. Proč? Metrem jsem za necelých 20 minut na Václaváku, pěšky za 15 minut u Hostivařské přehrady nebo v lesoparku. Já teda volím panelák (jednak kvůli financím a navíc: z bytu v 8.patře je za dobrého počasí výhled až na Sněžku a na péči o zahradu s manželem moc nejsme :-D) nicméně jsou tu i rodinné domky (i když většinou řadovky). Vyhovuje mi tu dobrá občanská vybavenost a mám pocit, že radnice Prahy 11 se poslední dobou docela snaží aby Jižňák byl příjemné místo. Pokud tolik neřešíte MHD (metro) tak jsou hezké i Petrovice. A pokud hledáte něco s atmosférou, tak moc krásně je ve starých Záběhlicich (vypadá to tam spíš jako takové malebné městečko, že by člověk skoro zapomněl, že je v Praze :-) ) - tam bych se jednou ráda přestěhovala. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak já původně žila v České Lípě, do Prahy jsem se přistěhovala za svým mužem, nejdřív jsme žili na Žižkově a poté jsme koupili velký byt ve Štěrboholech, jsme tu moc spokojený, za 9 let tu máme spoustu přátel my i naše děti, jelikož náš sen byl mít domeček, tak jsme tady i pokukovali cca 3 roky po pozemku, ale bohužel, ceny jsou tu děsně vysoké. Je tu vše, škola, školka, sokol, sportovní hala, restaurace, obchodní centrum Europark , obec pořádá různé akce pro děti a plesy pro dospělé. Nakonec jsme letos koupili pozemek ve vedlejší části v Dolních Počernicích, letos na vánoce už bychom tam měli být a jsme rádi, máme to cca 1,5 km od bytečku ve kterým zatím jsme. Děti zůstavají ve škole a školce ve Štěrboholech. A Dolní Počernice? Ty se nám vždycky líbili, je to taková " vesnice" v Praze a já tam mám sestřenici. Jinak oboje má dobré dopravní spojení. Autobusem na depo Hostivař nebo na Černý most.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?