Jak velké máte zádveří?

Profilova fotka
Jak velké máte zádveří? Celkově (bez skříní, botníku..) a poté volné plochy? Vyhovuje vám to tak?
Odpovědět
@klara.t máme 2,4 x 2,5 m, v rohu jen komodu, na druhé straně po délce nízký botník a věšáky. Velikost je naprosto postačující, ale kdybych tam dala velkou skříň, už by mi to přišlo dost stísněné. Když přijde návštěva, tak aby se obouvali zouvali najednou, tak je to tak pro 3-4 lidi.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme asi 3x3 metry, ale jedna stěna je zkosená...na metry to je asi 8,7 m2. Zatím tam nemám nic, teprve dostavujeme, ale už teď mi to zádveří příjde dost malé. Navíc, jak se tam nabouchá mábytek...uvidíme. Jsme 4 čelenná rodina.
Odpovědět
Profilova fotka
305 x 185 cm, tedy 5,6 m2. Jsou tam vchodové dveře, dveře do garáže a samozřejmě do obývacího prostoru (šoupačky do zdi). Ale dveře jsou rozmístěné tak, že se nám tam vešla klasická skříň, komoda co slouží jako botník a lavice s věšákem, v níž je taky úložný prostor. Pohodlně tam zaparkujeme i kočárek. A když o víkendu přišla návštěva, mohli se tam zouvat čtyři lidi najednou. Je to úplně akorát, menší ani větší bych nechtěl :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@klara.t Klara, vidím tady tvoji snahu zdokonalit projekt. Myslím ale, že když se budeš držet stávajícího půdorysu a umístění schodiště v centru domu, tak stejně mného nezměníš...to schodiště je určující. Zkus přemýšlet o jiné možnost, třeba schody ze zádveří podél zdi nahoru nebo něco jiného, ale takto postavené schodiště ti určuje jednak miniaturní zádveří, koupelnu v přízemí a naopak velkou koupelnu v patře. Tady vidím disproporce. Myslím, že daleko využívanější budou prostory v přízemí než v patře. Zkus si vzít nějaký katalog typových domlů a sleduj tam, jak je možné řešit schodiště jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
Je, tak jak to tu čtu, máme docela velké zádveří a já myslela, že malé. Tak to mě potěšilo. Trochu mě to "hnětlo", že jsem si to navrhla takto malé. Vy jste mi to rozmluvili, jsem spokojená :-D
Odpovědět
Profilova fotka
máme 4 x 1,6m, tedy celkem 6,4m2. To myslim na boty a kabaty staci, na zbytek veci je tam dost uloznych prostor
Odpovědět
Profilova fotka
@klara.t zadveri mame 9,5m2 obdelnikoveho tvaru, vstupni stenu mame 2 metry, po leve strane mame misto na zrcadlo, botnik, maly vesak na aktualne nosene veci (pres chodbu je pak satna, takze nic velkeho v zadveri odkladat nebudeme, ale misto na par bot a svrsku jsme chteli, minimalne pro navstevy, abych s jejich vecma nemusela behat do satny), po prave strane mame schovany umyvaci koutek pro psy, pripadne na omyti bot ze zahrady a podobne. Stejne bych ale rekla, ze nejde ani tak o samotnou velikost, ale spis o usporadani - ve vasem pripade mi prijde, ze nalevo od vstupnich dveri (pri pohledu zady od dveri) mate tu zed nalepenou hned na dvere, takze se neda poradne vyuzit na odkladani veci. Kdyz jsme byli ve fazi vybirani projektu, tak jsme si zkouseli projit ten dum jako kdyby uz stal - rekli jsme si, prijdeme domu, tak co udelame, nejdriv si budeme chtit odlozit veci a na to budeme potrebovat to a to v tehle mistnosti. Stejne tak jsme uvazovali napriklad, jak to budeme delat, az prijedeme s nakupem nebo kdyz prijde navsteva, jak se tam vlastne poskladame apod, zkratka jsme si u nejcastejsich cinnosti predstavovali, jak to budeme konkretne delat a jestli to tak je pohodlne a tim jsme vychytali nektere veci.
Odpovědět
Máme cca 3,5 x 1,8 m - tj. 6,25 m2 :-) Vzhledem k tomu, že to je ve fázi stavby, tak netuším, jak to bude vypadat zařízené, ale po jedné straně bychom měli mít skříň na kabáty a bundy, lavici a nad ní věšák a botníky, na druhé straně jsou dveře do koupelny a do technické místnosti a mezi nimi zrcadlo. Musím říct, že v současné podobě mi to připadá celkem malé - vejdeme se tam, ale menší bych asi nechtěla. Je to dané i tím, že tam jsou vlastně čtvery dveře (venkovní, do obýváku, do koupelny, do technické místnosti), takže je tím hodně omezené i rozmístění nábytku.
Odpovědět
@kirik schodiště hned ze zádvěří je dost nepraktická věc, hlavně v období, kdy je mokro a v zimě, protože se neustále musí vytírat, aby se špína netahala nahoru. Jinak co se týká tvé připomínky ke koupelně, tka si myslím, že pokud tam @klara.t nemají dole pokoj, tak velká koupelna je celkem zbytečná a spíš využijou tu horní koupelnu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kacka.va Já jsem to uvedla jen jako příklad, že pokud chce změnit velikosti místností, tak že to půjde stěží při zachování schodiště tam, kde v projektu je. Využívání koupelen...beru to podle naší rodiny. Většina dnes se bude trávit v přízemí, patro máme jako klidovou zónu, ložnice. Moje malé děti stejně nemohou být nahoře v pokojících samy bez dozoru, takže budou se mnou v přízemí. My určitě budeme využívat během dne více přízemní koupelnu, ale každý to má jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme zádveří 9,7m2, jsou tam botníky, výklenek na vestavnou skříň (zatim nám tam přesně pasujou 2 šatní skříně z ikea), dost prostoru pro zouvání, když přijedou návštěvy i na veškerý nákup, která vždycky nejdřív vyložíme z auta a narovnáme do zádveří, pak se teprve přezujeme a následně nosíme věci na svá místa. Máme tam i výklenek do budoucna pro pelíšek pejska ;-)
Odpovědět
@kirik a vy se přes den hodně sprchujete? podle mě stačí dole malý sprcháč a mnohem důležitejší dole je umyvadlo, přes den se sprchujeme, akorát když se v létě něco dělá na zahradě a jsme špinavý :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kacka.va Nechápu souvislost..však sprcháč dole určitě stačí, máme ho tam...bez vany.
Odpovědět
@kirik reaguju na to, jak si psala o těch disproporcích a že bude víc využíváno přízemí
Odpovědět
Profilova fotka
pro me je minumum 2x2,5m a za ideál povazuju 3x3m
Odpovědět
my budeme mít 1,65 x 3 m a bude nám to muset stačit....kdybychom měli mít všechno velký tak jak bychom si představovali, tak bychom museli mít barák 300m2 :-D a na to nemáme, tak jsme si to upravili k naší skromné spokojenosti a hlavně že budeme v domečku ;-) v létě můžou návštěvy chodit francouzskýma dveřma přímo do obýváku ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?