Jaké nářádí jste nakupovali před začátkem stavby?

Profilova fotka
Ahoj prosím o radu, chci manželovi koupit na vánoce nějaké nářadí, protože on nic nechce a nepotřebuje. Jediné co mi řekl, že chce byla vodováha a tesařské kladivo. Můžete mi poradit jaké nářadí bych mohla já sama pořídit, aby nevzala nějaké špatné? Díky Jen doplňuji budeme bourat a pak stavět z itongu.
Odpovědět
Jestli můžu doporučit, když vodováhu, tak laserovou, usnadní to spoustu práce. Pak pilu na itong.
Odpovědět
hh. trošku se musím pousmát , neb než jsem začal cokoli dělat taky jsem si říkal.-- skoro nic nepotřebuji a ejhle... tu lopatu,tu rýč, tu pořádné gum. kladivo, vodováhu a ne jednu metrová určitěnestačí, kolečka , hrábě.. no, zednické závaží,, adt atd a to jsem terpva začal. zahradu jsem nikdy neměl takže toto vše jsem musel hold nakoupit nebo sehnat..a to je jen začátek , ku zdění zednícké náčiní,.... no ale třeba to má po skříních a barus.8 o tom nic neví... ;-) to nemluvím o elektornářadí, které je bezpochyby nutností,,
Odpovědět
Taky by mě zajímalo, které nářadí se oplatí koupit a které z pujčovny.
Odpovědět
Profilova fotka
no teď jsem taky boural a hodně by mi pomohla třeba pořádná palice ale vystačil jsem si i s kladivem ale bylo to úpornější..No a na stavbu určitě bude potřeba zubaté nerez hladítko na lepení ytongu, protože kdyby to nanášel pouze zednickou lžící tak zase budete mít zbytečnou spotřebu lepidla a dalších plno věcí které většinou zjištujete až ve fázi stavby :-)
Odpovědět
tak tak ono samo ukáže co je nejlépe dokoupit s postupem prací na stavbě, z elektro mít svoje akučko, vrtačku, přímočarku, ruční kotoučovou pilu,, hh a bez čeho se neobejde asi nikdo jsou gumáky...8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hezké téma, pobavilo mě to, když jsem si vzpomněl na sebe :-) Na začátku jsem také neměl skoro nic, jen pár šroubováků a kleště, pak jsem si půjčoval od tchána a teď už mám z toho základního skoro "všechno", naposledy jsem objednával přímočarou pilu. Za mě je naprosto nezbytná a mnohokrát využívaná vrtačka, klasická příklepová a zejména AKU (dopuručuju vzít kvalitní, vyplatí se to). A z drobnějších bych doporučil dobrou, bytelnou pistoli na tmel. Jinak pro @flakac, z půjčovny beru věci, co se využívají opravdu nárazově - např. vibrační deska na zámkovku, štěpkovač na větve, válec na trávu a pokosová pila (v našem případě na plovoučku a na řezání trámů na pergolu).
Odpovědět
stavební kolečko. To jsem s manželem dostala jako společný dárek k svátku od rodičů :-) :-)
Odpovědět
trochu úsměvu... jak není nálada na práci nepomůže sebevětší množství nářadí.. nikdo s ním totiž nehne..:D:D
Odpovědět
Profilova fotka
pracovní rukavice, náhubek (respirátor), kyble (měli jsme jeden plechový a několik plastových nádob a stejně nám to bylo málo), metr, vodováha je dobrá dlouhá přes metr (máme myslím 120 a zedníci měli 150) jinak jsme kupovali bourací kladivo, lopaty, kolečko, zednickou lžíci, pilu na ytong a pak nějaká klasika, co se doma nikdy neztratí - kleště, síkovky, štípačky, různé velikosti kladiv, šroubováky a pak kdo ví, co vše bude třeba na zahradu - rýč, motyka, krompáč, vidle, smeták, hrablo na sníh ... ono se toho najde dost, co vše může být pod stromečkem ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jo a montérky a jiné pracovní oblečení, tím určitě nic nezkazíš - triček na propocení a na zničení od malty či barvy není nikdy dost :-N
Odpovědět
@barus.8 takže trocha formálně.. při bourání, pořádný kladivo..sekáč,, lopata, krumpáč,, na ytong vhodné nářadí, když už teda vodováhu tak malou, pak metrovou a dvoumetrová se taky neztratí..pistole na pěnu,, vykružovače, malá rozbrušovačka, no a spousta dalších už padlo..
Odpovědět
a taky metry, to jsme měli jako opravdu spotřební zboží :-) nám se prostě neustále ztrácely
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
všem díky, manžel toho dost má, pokládá podlahy a chodí pomáhat švagrovi na stavbu, zahradu máme takže nářadí tohoto typu bych vynechala Myslela jsem to speciální nářadí na ytong, které se opravdu využije a které se dá nahradit klasikou?Napadla mě ta pila, ale našla jsem hodně druhů a opravdu nevím kterou, nebo ještě se mi líbila škrabka drážek, ale nevím jestli to není zbytečné
Odpovědět
Profilova fotka
Dobré téma, mohlo by se hodit i ostatním. My kupovali nebo sehnali pro nás dva: 2x kolečka, 2x lopata, 2x krompáč, rýč, hrábě, koště na silnici, obyčejné koště, min. tři velikosti majzlů, pajsr, kladiva (není nikdy dost) - 2x zednické kladivo, 2x větší kladivo, malé kladívko, hřebíky různých velikostí, kleště, šroubováky, pila na dřevo, na železo + nové plátky, úhlová bruska - malá, velká, vrtačka - malá, velká, kango/zbíječka, pila na cihly, míchačka, míchadlo na vrtačku, 2x zednická žlíce, různé špachtle, 2x šufan, kýble (není nikdy dost), různé vodováhy, šlauchváha, úhelníky, prodlužky, rozdvojky, světla, zednický provázek, zalamovací nože, mraky rukavic (teplé, na sklo - nekloužou, na cihly atd.), gumové kladivo, spoustu metrů.... může se hodit: přímočarka, pásová bruska, okružní pila, el. hoblík, svářečka na plastové potrubí, řezačka na kachličky...
Odpovědět
Profilova fotka
@semelka chtěla sem se zeptat jestli náš zkušenosti s tou pilou na ytong, dívali jsme se i s manželem ale nevíme jakou vzít našli jsme víc druhů
Odpovědět
Profilova fotka
@barus.8 osobně ne ( mám zakázáno makat - za týden mám termín porodu :-N ), vzali jsme v OBI za cca 800,- černá s dřevěnou rukojetí, přes 30 zubů, značku už nepřečtu ... Martinovi se s ní dělalo dobře a zedníci měli tu samou, tak asi není špatná .. víc asi bohužel neporadím :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@barus.8 Ytong se prý řeže velmi snadno na rozdíl od pálených cihel, takže si nemyslím, že v nich bude nějaký velký rozdíl. Možná se budou lišit vteřinami uříznutí... ;-) Jen pro informaci, tu pálenou cihlu jsme měli uříznutou příčně za 1-2 min a podélně za 2-3 min, u ytongu to odhaduji do 1 min. Asi se to bude lišit jako nože na chleba, někomu vyhovují alá pilka a někomu rovné. Ale jestli si nejste až tak jistí, tak bych odchytla prodavače a pořádně bych ho vyzpovídala.
Odpovědět
Pila na Ytong stačí levná. Jen pozor na délku. Cca 70-80 cm. Ytong je velmi měkký. Nehrozí zničení. Máme obyčejnou nejlevnější a za celou stavbu (podsklepený dům) jsme ji ani trochu neopotřebovali! 800 Kč mi přijde velmi moc!
Odpovědět
Profilova fotka
pila na ytong a pila na pálené cihly je trochu rozdíl. Pila na ytong nemá na každém zubu korunku na rozdíl od pily na pálené cihly..A za pilu na ytong bych nedával víc jak 700kč. Například mi ve stavebninách ji prodáváme za 650kč a to si nemyslím že by byla nějak levná..Když vidím nákupní cenu od výrobce ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas981 Jestli to bylo na mě, tak vím, že je mezi nimi rozdíl - ytong je stavební odpad konzistence sádry a cihla je "keramika". Jen jsem to psala pro srovnání... My platili za pilu na cihlu necelých 500, na ytong bych ani tak drahou nekupovala.
Odpovědět
Profilova fotka
To je hezké, že byste za pilu 800,- nedali ... ale když o tom nic nevíte a jdete nakupovat v sobotu odpoledne s tím, že v neděli chcete pracovat, tak výběr mezi pilou za 800,- a 1200,- je docela jasný ... ;-)
Odpovědět
já viděl u nás ve stavebninách pilu na porobeton za nějakých 278kč. (origo ytong stojí kolem 630kč. myslím ) .docela mne překvapila cena, ale pak si říkám nemusím mít originál od ytongu , na tu jednu stavbu by to mělo vydržet.. mno a když víme, že budu stavět z ytongu proč pilu kupovat den před započetím stavby, nedejbože v sobotu odpoledne . 8-) .. že... mám za to, že nářadí by si člověk měl částečně kupovat s předstihem, ne v den započetí prací.a to je jen jedna věc.. pila kde jsou další..věci
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
tak jak to dopadlo?:)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Máte nějaký oblíbený web, kde se dá nakoupit levně a kvalitně základní nářadí? U čeho se vyplatí si připlatit? Díky :-)
Odpovědět
@petuliiik Nakupujeme na RR-nářadí, kvalita za dobrou cenu. Lepší je objednávat v e-shopu, v obchodě nemaji úplně všechno. Nakupujeme tam každou chvilku :).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?