Kam jezdíte nakupovat do Německa?

Profilova fotka
Celé roky neřeším cenové rozdíly mezi ČR a okolními státy (levnější oblečení, nábytek, elektroniku v Německu atd). Poté, co ale manžel několikrát přivezl (nejen) Milku z Německa a ta vykazovala výrazně lepší chuť za nižší cenu, dospěli jsme k závěru, že by nebylo špatné vydat se čas od času za hranice a návštěvu spojit i s větším nákupem trvanlivějších potravin. Vím, že se ozve kupa lidí (a netřeba se divit - že to je totální hloupost), ale už mě nebaví trpět za každou cenu tyhe praktiky dovozců - dodáme vám horší kvalitu za vyšší cenu :-p . Včerejší prohlášení na ČT o tom, aby si to lidé nenechali líbit, ve mě vyvolalo otázku, a co jako máme dělat? přestat kupovat potraviny, přestat je na protest jíst? Ptám se proto ostatních, kteří se do Německa čas od času vydají, kde jsou s nakupováním spokojeni. Nejlépe místo dobře dostupné ve směru plzeňské dálnice D5.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak my jezdíme do Německa bčas ( Zwiesel), jezdíme přes Železnou Rudu. Vždy zajdem do Obi, Takka, Kiku, Aldi, Penny a Realu. Je pravda, že mají lepší věci za menší peníz, ale taky toho víc koupíme, než bysme koupili u nás + cesta a ve finále se to spíše prodraží, ale máme to i jako výlet:). Ale po revoluci jsme tam s našima jezdili každý měsíc a fakt se hodně ušetřilo a jestli to tady v tom státě půjde takhle dál, budeme to praktikovat znova ;-) .
Odpovědět
My jsme dřív také jezdili na nákupy do Německa (do Žitavy) skoro každý měsíc a vyplatilo se to. Bylo to ale v době, když u nás ještě nebyly skoro žádné hyper a supermarkety. Teď jezdíme tak dvakrát, třikrát do roka a spojíme to s nějakým výletem (třeba Lužické hory jsou krásné). Většinou se předem podívám na netu do jejich letáků. Stále se tam dá koupit dost věcí levněji.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?