Kdo začíná letos stavět? 2013

Pište co už máte všechno zařízený, jaký datum se chystáte kopnout, nějáké rady.
Odpovědět
U nás základovka hotová a navežené cihle, co nevidět po zimě znovu začínáme! Už aby to bylo...jaro, pospěš si! :-)
Odpovědět
My jdeme zítra obcházet a shánět sousedy na podpis souhlasu se stavbou. Máme jich 22 a zdaleka ne všichni tam bydlí (jedná se o spoluvlastníky cesty) ... A jelikož s novým zákonem už je potřeba přímo souhlas, ne jen prokazatelné informování, tak to bude boj...
Odpovědět
Aha tak snad to budete mít brzy at začnete. My chceme kopnout 16.3. ale nevíme zda nebude sníh.
Odpovědět
Profilova fotka
zítra jede stavitel zmapovat terén, jestli může přijet bagr na pasy...nemůžeme se už dočkat....
Odpovědět
no na první kopnutí do země teda na zákaldové pásy to je i docela přijatelné, jen třeba doufat aby nebylo dost deštivo.. co jsem tak poohlížel na březnové počasí, tak má být spíše mokré než jen teplé..ale doufejme že to nebude tak deštivé
Odpovědět
No ta jsem dneska taky koukala na pocasi a ma byt opravdu dost deste. A to my chceme navozit cement a přikrýt ho plachtama ale co když to promočí?
Odpovědět
Profilova fotka
tak my snad už konečně začneme v březnu bourat, tak snad to pujde rychle a pustíme se do stavby, jinak máme objednané zdivo, železa i krytinu
Odpovědět
Profilova fotka
My máme základovou desku od loňska a příští týden nám budou dělat hydroizolaci (rovnou celá deska) a pak bychom chtěli, aby se zdilo. Jenže tu do včerejška byl ještě sníh, takže nejsou objednané cihly. A to má být krásných 13°. Tak budu doufat, že bude ve stavebninách něco skladem, stejně nemůžeme navážet všechen materiál hned...
Odpovědět
a už jste uvažovali o topení jaký budete mít? Nevíme jestli tepelné čerpadlo + krb nebo plyn + krb.
Odpovědět
@evcabumbova pokud bude cement na paletách a třeba ještě něčím podloženo na nějakých fošnách, neměl bych strach ,
Odpovědět
Profilova fotka
My čekáme na povolení. Pokud vše klapne tak koncem března bude povolení a od dubna můžem začít. Materiál už je navezený na pozemku takže by to bylo super. Topit budeme krbem a v případě nouze budou přímotopy.
Odpovědět
Ahoj, také letos začínáme. Základy a desku máme od loňska, zdivo a krytina jsou na pozemku, takže už čekáme jen na lepší počasí. Topení máme dřevo+plyn.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj, jj taky letos začínáme, v půli března podáváme na stavebni úřad a v dubnu snad bude první kopnutí. Teď ještě čekáme na nějaké vyjadřovačky (lhůty úřadů a správců sítí jsou strašné), mělo by to do půli března přijít. Ostatní je hotové a připravené. Budeme stavět dřevostavbu, pokud všechno půjde tak, jak má, budeme se v září stěhovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@gregory máte ohlášku nebo stavební povolení? od půli března do dubna mi přijde krátká doba na to, aby vám to stihli dát..pokud teda neplánujete kopnout dřív..my máme slíbené povolení do poloviny dubna (všechny podklady byly dodány 18.2.), ale prý můžeme pomalu začít už teď..s teréníma úpravama a tak..
Odpovědět
Profilova fotka
@memollka Ahoj, máme ohlášku, mají na to 30 dnů a obvykle to u nás na Mělníku stíhají okolo 14 dnů, takže by to mělo vyjít. U povolení je to něco jinýho, tam je (tuším) 60 dní a to by odpovídalo i tvojí situaci. Naštěstí jsme se vešli do 150 m2, takže jedeme ohlášku:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,my budeme mít snad do konce Dubna zbouráno a vyřízený projekt+ ohlášku,takže první kopnutí Květen :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kamilape jejda tak to nezávidím a já obcházela jen 4 sousedy a sr...mě to :-D ale už po druhý, jelikož mě udělali plán na 9x9 a podle zaměření geodeta je to zatím jen 8,92 x 8.92 a musím obejít sousedy znova...i když se bude dělat fasáda a znova zaměřovat...jo úřední šiml... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak jak stavebníci??? máme 10 cm novýho sněhu!!!! Jediný štěstí,že ještě nemáme stavební povolení, jinak by mě asi švihlo :-p :-D
Odpovědět
Zdravím stavebníky ;-) tak mi budeme zítra zaměřovat lavičky. Tak doufám,že u Prahy sněžit nebude !! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak u nás sněží pěkně, od středy sundáváme starou střechu, bude se bourat štít a komín. U nás ten sníh určitě nevydrží, takže snad vše vyjde podle plánu.
Odpovědět
my už jsme měli mít v březnu koupený pozemek od obce,zasítovany,ale s ohledem na počasí,se to zdržuje,nejsou všechny sítě dodělané,tak snad to v dubnu bude.Mezitím už se s projektantem domlouváme na projektu.Nejdřív jsme chtěli typový projekt koupit,ale protože jsme nenašli nic co by se nám dispozičně líbilo,a hlavně s parametrama,tak jsme se nakonec domluvili,že si necháme udělat projekt na míru. :-) ale co bylo rozhodující ,bylo to ,že nám ten projekt udělá asi do měsíce :-D .chceme zrovna když koipíme pozemek,zažádat o stavení povolení,nebo vlastně ohlašení stavby ,budeme mít do 150 m2 .až budemem mít projekt ,tak se to víc rozhýbe.už se taky těším až kopneme a jak to poroste, :-N snad se dočkám brzo. x-)
Odpovědět
My čekáme na stavební povolení od května 2012,tak doufám,že letos v květnu fakt kopnem ;-)Hrůza ty papíry...
Odpovědět
@effka84 ...u nás to saméééééé
Odpovědět
Profilova fotka
čekáme na schválení stavebním úřadem, už je to tam 10 dní, tak snad to brzy rozhodnou...
Odpovědět
@nanah tak jak jste na tom s projektem
Odpovědět
Profilova fotka
Já chtěla začít už letos v březnu, ale problém s těmi, kdo mi to měli stavět( nakonec to jsou hodinoví manželé) a problémy s architektem, ten mi zase chtěl postavit přízemní dům za 3 miliony o ploše užitné 66m2:D takže ten je na cestě projekt domu alfa 117, příští týden by měl dorazit, tak se vyřídí stavební povolení, to by mohlo trvat měsíc podle budoucích sousedů, takže odhaduji, že začnu stavět v červnu, nejpozději v červenci. A kdy to bude hotové to netuším, je to zděná stavba tak 7 měsíců cca.
Odpovědět
Myy :-) Deska je už hotová, dneska se kope díra na jímku a šachtu a od zítřka to pojede :-) Máme dřevostavbu, tak bychom v červnu měli bydlet :-)
Odpovědět
tak to mate super
Odpovědět
Profilova fotka
@kucinkaa taky plánujeme začít v červnu, pořád čekáme na územní plán...no škoda mluvit. Jenže čím víc se to blíží, tím to čekání je delší a delší ]-( projekt máme hotový, vyjadřovačky pro veřejnoprávní smlouvu sehnané, smlouva sepsaná, podpisy jsou záležitost jednoho dne .... akorát ti úředníci, asi se půjdu ožrat až to schválí :-D
Odpovědět
@evcabumbova děláme na projektu,měníme ,ale už se bližíme k finalnímu obrazu.počasí na houno,protože čekame až se na ostantích asi 4 pozemcich dodělají sítě a bude se to prodavat,pozemek ,ktery jsme si vybrali dostaneme.mělo byt k odprodeji v březnu,ale posunulo se to na duben.ted v utery mame schuzku s projektantem a chceme mu ukazat pozemek a domluvit se co a jak.plno věcí pro nás novych.už jsem posílala na aaa poptavku nabidku na zakl. desku.at mi pošlou ceník.tak bylo plno hovoru a emailu.nabídky k cel realizaci. až dotahneme projekt co se tyče rozpracování místností a vnitřku do konce,tak asi počkame,protože po nas projektant chce geodet. mapu pozemku.tu by sme snad měli dostat až ten pozemek koupíme.mame si pry na tom trvat. takhle bych za to dala minim 5 tis.to osazení by pry měl zvladnout i on,ale zeptame se.asi bud e potř. geod. projekt. aspon tak jse to četla na nějalkych dizkuzích.a to se mě zrovna nabízí otázka kdo všechno jste si nechali dělat geod. projekt?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?