Kolaudačka. Co udělat za pohoštění?

Ahojky, potřebovala bych nějaký dobrý nápad ;-) s manželem jsme dostavěli domek, máme to tam už všechno hotové, akorát nám zbývá jenom se přestěhovat. No a pak nás čeká kolaudačka s přáteli, kteří nám celou dobu pomáhali a bude to asi tak 15 lidí. Bohužel jsme to nestihli udělat do konce léta, takže grilování už nepřipadá v úvahu :-( a já si pořád lámu co pro tolik lidí udělat za pohoštění, aby neodešli hladní??? :-N :-D :-D :-D u chlebíčků bych se asi nedoplatila a tak jestli máte nějaké dobré rady a nápady, tak šup sem s nimi ;-) 8-)
Odpovědět
Ahoj, nechápu větu, že u chlebíčků by ses nedoplatila =-) :-N nás také čeká kolaudace, jednu uděláme teď pro rodinu, budu dělat různé druhy jednohubek, různé druhy chlebíčků, obložené mísy salámové, sýrové, zeleninový salát, slané pečivo z listového těsta, upeču nějakou buchtu a udělám malé řízečky, vepřové i kuřecí. ;-) To jsou takové věci, co dělám na každou větší sešlost. Dokonce mě to i baví. No a na jaře uděláme pro kamarády a budeme péct předuzené kýty, případně celé prasátko, koupí se sud a vína... Jinak teda na chlebíčky a jednohubky dělám většinou tyhle pomazánky: nivovou, česnekovou, krabí, hermelínovou a pak nějaké chlebíčky s pomazánkovým máslem.
Odpovědět
No to mělo jako znamenat, že mně už levněji vyjde pár kilo masa, než chlebíčky, protože myslím, že tím se chlapi ani pořádně nezasytí :-D :-D :-D ani teda nemám odhad z kolika vek by se měly udělat, jestli stačí 6 nebo víc. Jo já to taky dělám ráda, chlebíčky dělám - šunkový, s Vysočinou, Debrecínkou a sýrový.....pak bych udělala nějaké jednohubky a z toho listového těsta taky něco no a buchta bude taky asi :-) ty řízečky jsou dobrý nápad x-) akorát, že když jsme teď dostavěli, tak už nejsou finance třeba na sele,.......
Odpovědět
tak ještě mě napadá pro chlapy udělat nějaký talíř s tlačenkou, sekanou apod. nebo je taky dobré upéct koleno, a nakrájet na plátky to maj chlapi rádi. taky dělávám těstovinový salát, kuřecí paličky...však mě ještě něco napadne. :-D
Odpovědět
teda ty jseš hlavička ;-) :-D :-D hned bych si něco z toho dala x-)
Odpovědět
uzený maso-plátky, okurky, chléb a pak mě ještě napadl tataráček x-) x-) x-) domácí x-) mňam, mně se taky sbíhaj sliny :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,my jsme sice teď nekolaudovali,ale slavila jsem narozeniny. Bylo nás 9 lidí.Koupila jsem 2 syrová šunková kolena, vykostila jsem velkou kost,(malá zůstala) a naložila jsem přes noc do česneku se solí. Druhý den jsem je upekla.Podávali jsme klasicky chléb,hořčice,křen,pivo. Pak bylo kafe se zákuskem a nakonec jednohubky.Všem moc chutnalo,masa bylo hodně,ještě zbylo a obě kolena mě vyšly na 150,- kč :-)
Odpovědět
sadacka: jestli vám kamarádi pomáhali se stavbou, tak se chtě nechtě doplatit musíš, i kdybys ty měla pak měsíc jíst rohlíky s máslem ;-) Pro chlapi se hodí třeba utopence, tlačenka, klobásy, nakládaný hermelín....... až na ten hermelín je to levné a uvidíš, že budeš mít úspěch! K tomu bych udělala nějakou sekanou, taky se doplatíš a tu chlapi taky milujou, pár řízečků, pro ženské nějaký zeleninový saláty... Samozřejmě pořádnej dobrej bramborovej salát, chleba, rohlíky no a pak něco sladkýho, buchtu, koláč.......... Z vlastní zkušenosti, moc drahé to není a úspěchy zaručeny x-) x-) x-) Jo a dobře vychlazené pivo ;-)
Odpovědět
No tak abych to uvedla na pravou míru: jedni tam byli pořád, každý víkend od rána do večera atd. - ty pozveme ještě zvlášť na véču do restaurace, protože nebýt jich, tak to ještě není. Pak ještě jedni nám pomohli se sádrošama a ti ostatní pomáhali spíš psychickou podporou :-D :-D a byli tam tak 1 nebo 2x ale jinak dobrý nápady holky :-D x-)
Odpovědět
možná to bude ta tlačenka a klobásky, pak chlebíčky, jednohubky, obložený mísy,..... x-)
Odpovědět
Profilova fotka
A nebo bych proste pockala na jaro a udelala kolaudacku az potom s nejakym grilovanim. Taky to tak udelame - nebudu to nejak hrotit. Proste na jare pozveme kamarady a budeme grilovat.
Odpovědět
my jsem se stěhovali taky v červenci ale kolaudaci jsme nestihli ale příští rok to chcem udělat na zahradě už bude travička a hlavně altam bez přístřešku by jsme tam nikdo na sluničku nevydrželi a chcem vzít bečku a kýtu a udělat grylovačku tak raději počkama užiji si to než kvaltovat a pak si dělat zbytečně nepořadek v dome na zahradu koupim tacky (žadné talíře)na pivko bude mít každy doneseny krygl a na vínko samo skleničky a je to bez pomyvaní vyhodím a popelaři odvezou :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?