Kolik platí za vodu 4členná domácnost? :-)

kolik platíte za vodné a stočné? my máme 2 malé děti a cena se pohybuje cca 1100 měsíčně, podle mého někde děláme chybu :-) :-)
Odpovědět
Konkretni cislo ti nereknu, ale v panelaku jsme jen za studenou vodu platili 700 kc mesicne, za teplou 1700, takze to cislo bylo urcite vyssi nez u vas. V dome neplatime vodne ani stocne.
Odpovědět
Profilova fotka
Jsme 4 členná rodina, děti dospělé, průběžně jsou v Brně na studiiích, bydlíme v domku, platili jsme 380, v prosinci přišlo vyúčtování, dopláceli jsme 1600, takže nyní zvedli zálohu na 520. Máme ale svoji studnu, na kterou je napojena užitková voda, zalévání, koupelny, wc.
Odpovědět
jo vlastní studna to je paráda
Odpovědět
Profilova fotka
@vodak01 máš pravdu, máme tedy vrt, abych upřesnila. Např.loni v tom horkém počasí jsme zalévali neustále zahrádku, by na ní vše chcíplo...sousedi mají vodovodní a měli místo trávníku suchou trávu...ale ona ta investice taky není malá..
Odpovědět
Profilova fotka
My platíme jen vodné, a to čtvrtletně 330 kč, dopláceli jsme za rok 130 kč.
Odpovědět
My jsme 4 clenna domacnost, bydlime v dome, platime zalohy 400 Kc, je fakt, ze kazdy rok par stovek doplacime, takze zvednu zalohy na 500 Kc. Vrt mame take, ale pouzivame ho pouze na zavlahu zahrady. Jak pise atrama, neumim si predstavit, kolik loni v lete bych musel zaplatit za vodu na zavlazovani zahrady, ktera byla navic nove zalozena.
Odpovědět
to my zalévali taky jenže bez vrtu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vodak01 vodné a stočné 4 členná domácnost a měsíčně cca 1000 kč, nemáme jiný zdroj vody, zahrádku nezaléváme
Odpovědět
My bydlíme na vesnici, kde se neplatí stočné. Na zalévání máme vlastní studnu a jsme také 4-členná domácnost. Roční vyúčtování za vodu je u nás tak 2000Kč. V tom je teda ještě 250Kč poplatek za vodoměr. :-)
Odpovědět
@vodak01 Máme dům, dvě osoby (vodníci :-N ) a platíme jenom vodné, čtvrtletně asi 1100kč. Přes léto nám spotřeba vylítla na 1900 (bazén a zalévání). JInak ještě pro upřesnění spotřeba 30m3 a cca 30kč/m3. ;-)
Odpovědět
to my máme 90Kč/m3 vody
Odpovědět
Profilova fotka
@vodak01 no jo,tak to se pak nediv,při této ceně,to máte nějakých 12m3 na měsíc a to mi teda rozhodně moc ve 4lidech nepříjde... :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@vodak01 No tak to je šílená cena! V jakém regionu, prosím tě, bydlíš? :-D Tak podle toho, jak to spočítala @gigi2, tak to máte pěknou měsíční spotřebu. My dva 10m3 a vy ve čtyřech 12m3. Já bych řekla, že chybu dělají vaše vodárny. :-N :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@vodak01 my máme taky cenu okolo 90 kč za kubík a když jsem se dívala do starých vyúčtování, tak jsme spotřebu vody o dost snížili, ale bohužel zdražováním platíme stále stejně :o(, v roce 2003 jsme měli cenu 32 kč za kubík, a to je znát
Odpovědět
@jirinapezl Och... tak jestli nám zvednou cenu za kubík, tak se budu chodit koupat radši asi do místního potoka. :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@alcar počty mi ale nikdy moc nešly,tak snad jsem se nesekla... Já odečítala vodoměr za prosincec,měli jsme ve 3lidech 11m3,ale taky jsme kachny..přes léto za měsíc klidně i jednou tolik,zaléváme tím celou zahradu...pořád jsem přemýšlela zprovoznit studnu,nechat vyčistit,jenže minulé čerpadlo za 6 tis.vydrželo přesně do konce záruky, tak jsem vyplázla pěkný peníze za opravu,takže si říkám,že to při naši poměrně nízké ceně za m3 se mi ani by nevyplatilo,když jsem to propočetla...
Odpovědět
@alcar jižní čechy
Odpovědět
@gigi2 No já taky nejsem moc dobrý počtář, tak jsem to po tobě radši ani nepřepočítávala. My právě taky nemáme studnu a v létě by se fakt šikla. Proto radši ani nechci moc rozšiřovat zahradu. Stačí že já jsem čabral... :-D
Odpovědět
My taky 4 (2 dospělí + 2 děti) platíme 1000,- měsíčně a už teď vím, že budeme doplácet. Spotřeba 12-14m2 měsíčně při ceně 92,46 Kč/m2 (vodné+stočné). Liberecký kraj.
Odpovědět
@vodak01 Jo, já si pak všimla v profilu. Ale to už tu někdo psal, že v ČB jsou šílené ceny za vodu.
Odpovědět
Profilova fotka
@alcar no, přesně když vidím kolik vody denně vyplácám celou sezonu na zalévání jen toho mála, co mám,tak mi to taky stačí,žádné rozšiřování...jen letos bych dala pár záhonků možná,ale zase-loni jsem pěstovala pár rajských a když jsem spočetla,kolik jsem pod každý keřík nalila za tu dobu vody,tak to byly jednoznačně nejdražší rajský na světě,až se mi v krku příčily... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
taky platíme skoro 90 kč za m3, přitom zdroj vody máme za humny (Vírská přehrada). Ten samý zdroj má část Brna a ty platí daleko míň za m3 jak my, jo ať žije tržní hospodářství...
Odpovědět
doplnění mého příspěvku výše, v paneláku jsme taky platili vodné + stočné 92,46 Kč / m3, takže z tohoto pohledu je vlastní studna + čovka opravdu úspora. Zahradu jsme zalévali vodou z potoka (čerpadlo + hadice do nedalekého potůčku).
Odpovědět
Taky máme kolem 90-ti Kč vodné+stočné, zálohy máme 500 a vychází to přesně, nedopláceli jsme. V létě na zahrádku je studna. Přítel je řidič, takže často není doma, to nám dost snižuje spotřebu :-)
Odpovědět
my jsme taky 4členná rodina, platíme jen vodné 38kč/m3 u nás se neplatí zálohy,ale každé 3měsíce příjdou zapisovat vodu (dle vodoměru) a podle toho platíme - co vytočíme. za ty 3měsíce to bývá +/- 1200kč. studnu máme,ale použiváme ji jen v létě na zalévání zahrádky.
Odpovědět
@vodak01 my to mame stejne od novyho roku zas zvedli cenu, takze 90,-Kč/kubik. platime zalohy cca 700-800/mesic za 4clennou rodinu v pristavbe a vyuctovani je plus minus na 0 a to musim rict, ze spotreba klesa, ale jak porad zdrazuji, tak to vyjde stejne.Me teda spis sejri, ze projedeme majland na elektrine a plynu, tam mame vysoke zalohy, pritom mame furt nedoplatky, a to mame byt jen 67m2.Budem muset asi vymenit i ty posledni bodovky v kuchyni,co nam tak zerou :-p
Odpovědět
My máme 500 Kč na ROK za osobu :)
Odpovědět
@znova86 a dál? detaily by nebyly?
Odpovědět
Detaily? Nic dál není.
Odpovědět
@znova86 aha, tak nic. Dekujeme za vycerpavajici prispevek. :-N
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?