Koupě ojetého auta

Ahoj, budeme pořizovat rodinný vůz pro 3 děti. Máte někdo dobrou zkušenost s AAA Auto nebo raději u nich nic nebrat. Nějaký jiný typ na bazary a tak? díky
Odpovědět
Z AAA Auto bych určitě nebrala, mají to tam drahé na to, v jakém jsou auta stavu. Určitě stojí za to objet autobazary v okolí nejlépe s nějakým známým automechanikem, který se na auto mrkne. A předem si i nějaké vyhlédnout na sauto.cz. My jsme nakonec koupili auto ve Veselém Autobazaru v Moravském Krumlově, auto v super stavu za rozumnou cenu a pan majitel byl hrozně příjemný a ochotný.
Odpovědět
osobní zkušenost s auty od nich nemám, ale také jsem se u nich zastavil, když jsem si pořizoval nové auto. Měli tam tenkrát nějakou cenovou akci. Měl jsem tam jedno vyhlídnuté, ale když jsem tam dorazil, tak mi řekli, že si ho ten den někdo koupil, i když jsem si tam předem volal, že bych měl o něj zájem. To je ale pochopitelné, jestli někdo projevil větší zájem. Řekli mi, že mají i podobná auta a snažili se mi nějaké vnutit. Udělali mi návrh splátek, který, když jsem si vypočítal, kolik zaplatím, tak se mi zdálo, že se nějak ta cenová akce vytratila. Asi hodinu mě v kanceláři přesvědčovali ať koupím, splátky výrazně snížili, ale nakonec jsem jim řekl, že nechci, protože to jejich chování a nátlak na mě byl nepříjemný. Za mě tedy už nikdy více aaa. Byl jsem tenkrát ještě hodně mladej, ale ten přístup byl příšernej. Celkově moc dobrou pověst nemají.
Odpovědět
ahoj, my jsme měli z aaa dvě auta, první jsme měla peugeota , šli jsme se tam jenom tak podívat,o autě jsme samozřejmě uvažovali, ale tenkrát jsme na něho neměli peníze, chtěli jsme si něco našetřit a pak až koupit, ale nakonec jsme v něm odjeli. vypočítali nám splátky a to jsme řekli že si to nemůžeme dovolit tolik dávat tak asi za hodinu nám dali splátky který jsme si mohli dovolit, řekli jsme jim strop a ten nám dali, takže super. jediný teda co mně dostalo, že plovák v nádrži ukazoval asi půlku nádrže a ptám se jich funguje to, a že jo, bylo mi to divný že by tam měli tolik benzínu. no ale když funguje tak funguje, no a fungoval tak super, že jsem zůstala vyset v kopci bez benzínu, protože že jedu na rezervu to neukazovalo, takže ještě že manžel jel tenkrát předemnou firemnín autem a mohl dovést benzín, plovák jsme dali hned vyměnit. no a pak jsme tam kupovali našim auto, taky peugeota,no a strašně dlouho trval převod, za to oni samozřejmě nemohli, ale teda než vyřídili papíry to teda bylo, čekali jsme 5 hodin, přitom to bylo za hotový, no a pak mi nepřišel velkej techničák a tak jsem tam volala a prej proč by mi ho posílali když auto stojí u nich, hlavně že už jsem ho měla skoro měsíc doma. ale jinou výhradu k nim nemám. oba peugety i když je to víc než 10 let jezdí suprově.
Odpovědět
Profilova fotka
Veru,rozhodně ne,z mnoha důvodů...jestli chceš podrobnosti,tak ti popíšu přes IP... ;-)
Odpovědět
@gigi2 a já myslel, že tu toto diskuzní fórum je od toho, abychom si právě předávali zkušenosti. Jestli tu někdo chce poskytovat informace pouze přes IP, tak to nemusí psát tady, že pošle IP. To co jsi sem napsala, jsi mohla rovnou napsat přes IP, protože tato zpráva nemá pro ostatní žádný význam. :-| ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 přesně tak,svatá pravda,to mi taky pak došlo též...bohužel to tu nefunguje jako na jiných forech,kde by si mohl člověk příspěvek smazat...samozřejmě jsem si ho nahlásila na smazání:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já pracuju v autoservisu a jakýkoliv auto co k nám přijelo z AAA byla jedna velká katastrofa a většinou stočené kilometry... @breberka
Odpovědět
Fìhá, tak na to.jakou si dělaji reklamu je to síla
Odpovědět
Do aaa uz bychom taky nikdy nesli. Mame zkusenost s prodejem i koupi a oboje priserne. Pri prodeji maji strategii, ze auto nejdrive musi nekdo prohlednout - to chapu, ale nechapu to, kdyz jasne vidi, ze auto je dva roky stare a ma servisni knizku, co jim na prohlidce auta trva skoro 3 hodiny. Tak tam manzel sedel a sedel a kdyz uz mel vysezeny dulek a nervy k kyblu, tak prisli s naprosto neuveritelne nizkou cenou. Manzel uz byl tak nas..., ze jim ho tam nechal (s prodejem jsme docela spechali), jenom uz aby byl pryc. Takze nejprve nechaji zakaznika pekne vysmazit, aby uz jim kyvnul na vše. No a koupe... Vyhledli jsme si u nich Citroena, pomerne noveho, malo najetych km, se servisni knizkou, zadny 20 let ojety sunt. Chteli jsme ho koupit za hotove, takze zadne pro ne "vyhodne" prachy. Auto se nachazelo na pobocce ve Zline. Tak jsme tam volali, jestli by auto nemohli prepravit do Ovy. Neni problem, auto prevezou. Jeste den predtim, kdy melo byt auto prevezeno tam manzel volal, zda to plati. Ano ano vse plati, auto bude pripraveno na pobocce v Ove. Tak jsme tam druhy den jeli, domluveny mechanik. No a k nasemu prekvapeni nam bylo sdeleno, ze se omlouvaji, ale ze auto tam neni, ze nevi, jak je to mozne a ze jestli nechceme jine auto. NE NECHCEME! Chceme to, co bylo domluveno. Tak nas tam zase nechali sedet, ze pozjistujou, kde se stala chyba. Vysledek asi hodinoveho cekani - auto bylo prodano vcera ve Zline. :-D ]-( Naprosta neserioznost! Auto od nich nebrat, uz jenom kvuli toho chovani.
Odpovědět
@breberka cožpak ty věříš reklamám? :-D
Odpovědět
@radim83 no to víš, že ne. Ráda si vše ověřuju...... ;-) ;-) Zrovna jsem mluvila se segrou a vůbec jsem netušila, že min. rok si v áčkách vyhlídla auto, ale když se na něj jela podívat, prý ho nemaji. Stěžovala si a pak jí volali, že se auto našlo. Podle fotek to prý bylo krásný, ale ve skutečnosti šunt :-( ......holt tedy musíme hledat jinde. Kdyby alespoň měl člověk jistotu, že to neni stočený a tak..... je to děs
Odpovědět
@breberka já myslím, že na internetu je spousta článků, jak kupovat ojetinu a myslím, že to bylo i v Autosalonu na primě, na co si člověk má dát pozor. Věřím, že jsou prodejci, kteří tachometr nestáčí, doufám, že minimálně autorizovaní prodejci aut. Jen takové auto se pak nebude zdát tak cenově výhodné proti ostatním prodejcům a nabídkám.
Odpovědět
Článek se načítá
@radim83 jj, to určitě, díky ;-)
Odpovědět
Co Andy auta či Davo car.....nějaká recenze?
Odpovědět
tak přímo zmiňovanou nedoporučuji, kdysi tam dělal známí, a jsou mi známy jen některé praktiky..
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka A co koupit auto bez zprostředkovatele? Kupovala jsem dvě auta přímo od vlastníka na základě inzerátů na bazoši a pokaždé to bylo bez problémů a o dost levněji než v bazaru. Jelikož autům vůbec nerozumím, tak jsem zaplatila automechanikovi, který auto prohlížel skoro dvě hodiny a pak i projížděl, historii jsem si ověřila přes VIN na Cebii. Toho automechanika jsem taky našla přes inzerát - nabízí tuto službu víc lidí, hledala jsem podle referencí a komentářů zákazníků.
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka @ykram Já taky souhlasím. Do auta přes autobazar bych nešlauž z toho důvodu, že na tom mají vždy minimálně 10tisíc přirážku. Pokud tomu člověk nerozumí, přizvat si automechanika je skvělé řešení ;-)
Odpovědět
@ykram to mame zatim jen 2 typy na primy prodej. Jinak my hledame Sharany, ktery moc nejsou nebo šileně drahy pak Ford Galaxy či S max....max rok 2006. Tohle mi pak chceme taky udělat. Nechat si auto projit. @hanqad kterou zmiňovanou jsi myslel?
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka V bazarech nikdy nic. Je to sázka do loterie, která obvykle dopadne špatně. Kdysi jsme kupovali auto a vždycky jsme s vybraných dojeli do autorizovaného servisu. Bazarníci se cukali, věděli proč. Třeba "nehavarovaná" Almera samozřejmě havarovaná byla, neměla dokonce ani airbagy! Nehavarovaný Focus stál ještě v dílně na špalcích a opravovali mu nabořenou zadní stranu. Atd., atd. Takže bych spíš hledal v inzerátech koupi přímo od majitele, i když to bude o něco málo dražší. A nebo od známého, optimálně. Ale to musí mít člověk spíš kliku...
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka Jo, a o zkušenosti z rodiny, kdy stálo auto skoro rok u policajtů, protože abzarník při dovozech falšoval techničáky, snad radši ani mluvit nebudu. Za mě bazar NIKDY!
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka A ještě poslední věc, automechanik nestačí, na místě to neuvidí. Je třeba si vyžádat kontrolu toho auta v autorizovaném servisu! Když se bazarník kroutí, tak pryč od něj, je to podvodník. Jestli povolí, v servisu potvrdí, že je vše ok, zkontrolují i údaje podle VIN atd. A když se ukáže, že to auto je děsný, bude to stejně dobře investovaných 600 Kč za prohlídku. Měl jsme někde sepsané zásady, jak se dá podle určitých indicií poznat, že je s autem něco v nepořádku, ale asi jsem to už ztratil...
Odpovědět
@hugo58 my právě měli v merku auto od známého, ale namá na nové, takže nic. Pak jsme domluvení, že nám právě auto projedou tady u Forda......spíš zjišťujeme, že toho tolik ke koupi v našich "podmínkách" neni
Odpovědět
Profilova fotka
NIKDY nekupujte ojeté auto: Nestojí to za to trápení, které s ním budete zcela bezpečně mít!
Odpovědět
@breberka uprimne,nejlepsi bys to mela od znamych co by prodavali nejake auto...AAA nikdy,taky na nas delali tlaky a snizovali atd....smejdi:-) ...ted mame auta od sousedu,coz je parada,ale chapu,ze ne kazdy ma vzdycky takovouhle moznost....
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka v Davo caru my jedno z našich aut kupovali,zcela bez problémů...
Odpovědět
@stetl až budeme mít zbytečných 500 tis, tak si klidně koupim funglovku
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka Tak u těchto typů je to o delším hledání - i ojetá jsou dost drahá a mají většinou dost nalítáno... Kolega koupil Sharana před půl rokem od vlastníka, ale hledal intenzivně 4 měsíce :-( Tak hodně štěstí!
Odpovědět
Profilova fotka
http://citroen.carling.cz/citroen-c1-..., carling.cz je ok
Odpovědět
@breberka tu z nadpisu
Odpovědět
Poptejte se po známých, jestli neznají někoho spolehlivého, kdo auta třeba vozí a přeprodává z ciziny. Nebo alespoň někoho, kdo je schopen na místě důkladně zkontrolovat stav auta, jestli odpovídá. My takhle máme už léta poctivého "dodavatele" a jsme spokojeni. Z bazaru je to vždy risk, imho. Koupili jsme jednou a než jsme do druhého dne stihli zařídit pojištění, auto zmizelo. ;(
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?