Které město byste doporučili pro život?

Rádi bychom si s přítelem někdy v daleké budoucnosti pořídili domeček, jen ještě nevíme kde. Rádi bychom našli nějaké pěkné místo pro život. Určitou představu máme: ne velkoměsto, ale ani venkov, ideálně tak od 20 do 100 000 obyvatel, co nejvíce parků a zeleně a přírody poblíž (ideálně třeba poblíž nějaké chko), co nejméně nepřizpůsobivých spoluobčanů. Oba sportujeme, tak minimálně plavecký bazén, nejlíp přímo nějaké sportovní centrum (přivydělávám si instruktorstvím). Co naopak klidně oželíme jsou kina, divadla a restaurace, kavárny, celkově kulturní vyžití. Které město by podle Vás splňovalo naše představy? Ideálně Ústecký nebo Středočeský kraj, ale není podmínkou.
Odpovědět
1
2
@lamiaaa Beroun :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Když Středočeský kraj,tak za mě z jedné strany Benešov a z druhé Beroun...
Odpovědět
Dnes už žádné, jsem rád že vypadneme z Prahy :-). Když už, tak třeba Poděbrady. Jak píše gigi taky dobrej tip.
Odpovědět
Já jsem fanda Liberce. Plavecký bazén padesátka, sjezdovky u tramvaje, na druhé straně Bedřichov na běžky a kola ... Ale nebydlím tam, jen se tam jednou za čas jedu podívat. ;-) Z menších měst třeba Rakovník, ten je na hranici CHKO, ten je ale o trochu menší než 20.000 obyvatel.
Odpovědět
Profilova fotka
Není to tedy Ústecký ani Středočeský kraj, ale dle mých zkušeností není nad Hradec Králové. Je tam ideální infrastruktura pro život, pěkné příležitosti pro sport a dostatek krásných lesů hned u města. Kultura spíš průměrná, ale hodina do Prahy to jistí. Jen ceny nemovitostí trochu vyšší. Směrem, co jste chtěli, asi Litoměřice.
Odpovědět
Profilova fotka
@viados S Libercem mám krátkou zkušenost, sportovní vyžití je skvělé, ale např. zdravotnictví tam stojí za prd. A mhd je taky divná.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme z jižní Moravy, bydlíme na vesnici. Ale kdybych si měla vybrat město, tak se mi moc líbí Jablonec nad Nisou :-) , kam jezdíme k příbuzným. A to právě z důvodů, které uvádíte- v okolí krásná příroda, všude se dá dojít pěšky (ale je zde i MHD), o sportovním vyžití nemluvě (atletický stadion, sportovní hala, plavecký bazén, přehrada, zimák, téměř neomezené možnosti na kolo, turistiku, zimní sporty,...). I kulturní vyžití si myslím, že se v tomto městě slušné najde (kino, divadlo). Je to větší město, ale zároveň ne velkoměsto. Jen s těmi nepřizpůsobivými spoluobčany to tam asi nebude úplně ideální. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
také Liberec, ač má i mnoho negativ
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem vždycky říkala, že jestli půjdu z Prahy, pak do Liberce. Teď mám už pár let změnu... na Lipno ;-)
Odpovědět
Kolín -plavecky stadion,zimni stadion,kino,divadlo,kolem prijemna priroda,na inlinech nebo na kole stezka az do Nymburka,kousek krasna Kutna hora,Podebrady a do Prahy 40min vlakem.
Odpovědět
Možná bych doporučit udělat výběr za zimní inverze. V květnu bude hezké i město pod komínem chemičky nebo na hraně povrchového dolu. Když opadá listí, teprv se ukáže, co je skutečně příroda a co zarostlé rumiště nebo halda.
Odpovědět
Profilova fotka
@lamiaaa za mě Mělník, 20 tis obyvatel, 30 km a 30 min (autem) do Prahy, za rohem CHKO Kokořínsko, plavecký bazén kryty i venkovní, tenisové kurty a cca 3-5 sportovních areálů (nevím jestli jich není i víc), zelené bych řekla dostatek, navíc je to královské město s hezkymi památkami. Školy a školky dostupné, obchodů dostatek a pozemky se tu prodavaji za rozumnou cenu. Bydlime tu už 2 roky a jsme velmi spokojení.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Již zmiňovaný Liberec, nebo hned sousední Jablonec - úžasná příroda, sportovní vyžití nekonečné, Praha v případě nutnosti nadosah.. já se odsuď nehnu :-)
Odpovědět
Nedávno jsme jeli přes Benátky nad Jizerou a ty se mi moc líbili. :-)
Odpovědět
@scout12 Poděbrady jsou top, ale pozemky 3900,-/m, takže záleží na rozpočtu
Odpovědět
Mikulov na Moravě, malebné městečko cca 10 000 obyv. Vše blízko. Na jednu stranuBrno na druhou Rakousko.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Tak kdyby jste chtěli na Vysočinu, tak k nám do Pelhřimova. Jsem patriot a mám tohle město ráda! ;-)
Odpovědět
Jo a nebo Pacov, krásné městečko, kde co do občanské vybavenosti chybí máloco a přitom je to krok do přírody a Vysočina je nádherná.
Odpovědět
No, jedna vec je "krasa" mesta a okolia, obcianska vybavenost, priroda a tak dale... Na druhej strane su to pracovne prilezitosti, financne ohodnotenie a tak dale :)
Odpovědět
Každý rok vychází statistiky měst, kde se nejlépe žije jak v CR, tak v Evropě. V Evropě často vyhrává Vídeň a v ČR vždy Hradec Králové. Krásné město, postavené pro lidi, všichni jezdí na kolech a mají se skvěle. Značka ideál. Až do letošního léta, kdy se zjistilo, že Hradec je na suchu a budoucnost s vodou nic moc: http://hradec.idnes.cz/hradec-kralove... Já osobně bych se držela Prahy. Sportuje se tu dost a pokud se člověk vyskytuje jen ve své čtvrti, tak je vlastně na maloměstě či větším městě. Jinak Liberec má určitě dobré jméno.
Odpovědět
Podle mě je jedno z krásných měst Rožnov pod Radhoštěm :-) .. Už jsme toho s manželem projeli hodně, jak v ČR, tak i v zahraničí. Teď žijeme v Anglii, ale doma je doma, takže za mě Rožnov pod Radhoštěm a dále mám ráda Olomouc :)
Odpovědět
Mně jsou sympatické Litoměřice, kde bydlí kamarádka. Ceny bydlení se mi tam nezdají tak vysoké jako jinde blízko Prahy. Já jsem se přistěhovala do Berouna. Líbí se mi tu, ale vzhledem k blízkosti Prahy tu jsou pozemky a nemovitosti docela drahé. Také jsme přemýšleli nad domkem, ale v současnosti to je pro nás tady ve městě nebo kolem nereálné.
Odpovědět
Profilova fotka
Králův Dvůr, Beroun
Odpovědět
Ani bych nerekla ze je tolik dulezity mesto jako spise kde a v cem clovek bydli..:-) Treba nikdy bych nebydlela v Praze, co jsem ale videla jak se tam stavi nozkoenergeticke byty, kdy clovek nema ani pocit ze je u Prahy, je to uzasny napad
Odpovědět
Co treba Hradec Kralove?
Odpovědět
Hradec Králové :)
Odpovědět
:-) myslím, že tady u té otázky 100 lidí ....100 názorů .... za mě České Budějovice....srdeční záležitost !
Odpovědět
Profilova fotka
Říčany u Prahy, trochu dál pak Klatovy
Odpovědět
Profilova fotka
Lipno
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?