Máte někdo zkušenost s odvápňováním kávovaru Tassimo?

Profilova fotka
Nemáte někdo zkušenost s odvápňováním kávovaru Tassimo?? Jinak než T - Diskem??
Odpovědět
A v čem máte problém, Já nasypu přípravek na odvápnění do nádobky s vodou a T disk dám tam, kam patří a zapnu . A kávovar si už sám poradí.
Odpovědět
Profilova fotka
@pouta Chtěla jsem vědět, nějaký osvědčený způsob. Jestli je nějaký univerzální přípravek nebo jestli si mám kupovat ty odvápňovací kapsle.
Odpovědět
nene, kupte si jakýkoliv přípravek k odvápnění kávovarů, nějaký univerzál, nemusí být přímo k Tassimu, my jsme ho koupili v nějakém obchodě Elektro, je to sypký prášek a ten v doporučeném množství nasypte do nádobky s vodou , ten disk neobsahuje odvápnění, to je jenom, aby se vám to rozjelo, kavovar si přečte ten kod, na tom disku a sam odvápňuje, Trvá to snad 20 minut,. než je hotový, a sám se vypne,Já jsem to první odvápnění taky zkazila, Musela jsem si to přečíst několikrát, než jsem to pochopila. Tak ať vám dobře slouží.
Odpovědět
Dobrý přípravek je Decalco. Já jím odvápňuji Dolce Gusto a rychlovarnou konvici. Jde to rychle za pár vteřin je odvápněno. @iivii
Odpovědět
Tassimo doma nemám, ale klasickou rychlovarnou konvici odvápňuji pytlíkem kyseliny citronové, koupíšš klasicky v potravinách mezi kypřícíma práškama apod. a stojí to pár kaček a výsledek je super, stačí jednou nebo dvakrát povařit :) zkoušela jsem i klasické granulky, ocet a jiné typy, ale tohle je nejlepší :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka a @jittuska děkuji za rady :) já si myslím, že jsem odvápnění provedla :D jak octem tak i sodou, bohužel je na Tassimu taková kontrolka, která svítí a hlásí pořád to odvápnění :((
Odpovědět
@iivii Ocet klidně použít můžeš - ale musíš postupovat stejně jako kdyby jsi tam dávala prášek - dát tam servisní kapsli, na chvíli držet - přešně už nevím jak se to dělá - většinou do u nás dělá manžel. Vždy ale buď s octem nebo s kyselinou ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 1 roce
Připravil jsem si vlastní odvápňovací lázeň. Do nádobky od tassima jsem nasypal potravinářskou kyselinu citronovou, celý pytlík 40g, zalil jsem to vodou od oka - cca 3/4 l a pořádně promíchal špejlí až do úplného rozpuštění. Potom jsem nádobku vložil do tassima a spustil program odvápnění. To se dělá tak že se vloží servisní disk a pak se dlouze drží tlačítko, nestačí stisknout. Tento proces trvá cca 40 minut a můžu prohlásit, že jsem takto zachránil úplně mrtvý kávovar, který vůbec nechtěl ohřívat vodu, svítily a blikali na něm obě červené kontrolky. Pozor na použití octu, ocet určitě ne, je hodně agresivní při zahřátí !! Tassimo to neumí dávkovat bez zahřívání a octem se dá velmi snadno zlikvidovat!
Odpovědět
@pepasedlacek Já odvápňuji kávovar ne teda Tassimo ale Dolce gusto, normálně Decalcem, je to na principu kyseliny citronové. A odvápňuje to během pár sekund. Jen to rozpustím ve vodě, dám do nádobky a vodu nechám protéct ven. Ale ta kyselina citronová bude asi levnější že ?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Kyselinu citronovou nedoporučuje použít výrobce, pral jsem se na to. Zkus použít jakýkoliv tekutý čistič pro kávovary dle návodu zde: http://www.vsevyhodne.cz/clanky/jak-o...
Odpovědět
Tassimo není kávovar protože to co z něj teče není káva
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 4 letech
@pepasedlacek Dobrý den, nevim si rady,odvápňovala jsem tassimo, a mléko do Latte se mi srazilo. Zkoušela jsem snad dalších deset a pořád to samé. Nemáte Prosím radu? Děkuji 😩
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?