Mírně protékající záchod

Zdravím, prosím vás o radu - před nějakou dobou nám začal protékat záchod. Přítel už vyměnil snad všechny vnitřní díly, napouštěcí ventil, těsnění, trocha vodního kamene tam byla, ale vše vyčištěno a záchod pořád mírně protéka… Výrobce Alcaplast. Prosím poraďte. Předem děkuji za všechny tipy. L.
Odpovědět
Je tam napouštěcí a vypouštěci ventil. Pokud uzavřete privod vody a WC stále protéká, je vadny vypouštěci ventil. Ten jste taky měnili?
Odpovědět
@zubr487 Moc díky za zprávu. Ano, vypadá to nejspíš na ten vypouštěcí ventil. Buďto netěsnost v nádrži nebo vypouštěcí ventil. Přítel vypouštěcí ventil zarazil co to šlo - s mírnou silou a únik vody se o něco snížil. Ještě zkusíme vyměnit těsnící kroužek (již potřetí - tentokrát zkusíme vzít nějaký hodně široký) a jestli ani tohle nepomůže, tak si někoho zavoláme na přetěsnění nádrže... PS: Máme nádrž zapuštěnou ve zdi (závěsné WC). L.
Odpovědět
@lucg nevím co myslíte pod pojmem "přetěsnění nádrže". Pokud by byla netěsná nádrž, voda by tekla kolem, Je to tak? Pochybuji. Prostě vyměňte celý výpustný ventil. Je to jednoduché, pokud netěsní napouštěcí ventil, je slyšet protékající voda a po určité době začne voda přetékat přes okraj vypouštěcího ventilu. Pokud uzavřete přívod vody, voda přestane přetékat. Jakmile teče dál a klesá hladina vody v nádrži, je vadný vypouštěcí ventil. Pokud je to něco jako geberit, tak na internetu najdete kvanta video návodů, jak se mění jednotlivé díly. Nic na tom není.
Odpovědět
Profilova fotka
Nevím, co máte za splachovací systém, ale stavarsky řečeno např Tece - teče. Občas je nutné osadit do soustavy redukční ventil...pro zamezení vysokého tlaku. Geberit je pro mně nejméně reklamované zařízení, je to takový Mercedes. Někdy se nevyplatí šetřit na všem....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?