Návštěvy pubertálních dětí a soukromí

Prosím, berte to jako téma pro odlehčení, i když čekám i bouřlivé názory. Setkávám se s tím, že tady někteří odmítají schody v obýváku, že je to narušení soukromí rodičů, když si odrůstající děti vodí návštěvy. Jak to u vás v praxi vypadá? To vážně si pustíte třeba v devět večer film, zatímco vaše školou povinné dítě vítá návštěvy? 😄 Nebo tím myslíte koukání během dne? A neruší víc to, že spíš někdo stále courá do lednice? A když má dítě večerní návštěvu opravdu pozdě, nevadí vám, že vás potká v tom pyžamu minimálně na chodbě nebo při cestě do/z koupelny? Taky - když má návštěvu, nepředstaví vám ji minimálně? Vážně mě jako byťáka zajímá, jak to máte - v bytě nikdo neunikne tak jako tak 😄
Odpovědět
Můj dům, moje pravidla. Jak si je nastavíte, tak to máte. 🙂
Odpovědět
navsteva odtial potial
Odpovědět
deti treba usmenit nie sa len pozerat
Odpovědět
@bayt Mne by to teda nevadilo, ze si vodi domu navstevy pres obyvak. Alespon bych mela tuseni, kdo se v dome pohybuje. A na druhou stranu... Koho by ukazat nechteli, toho lepsi v dome nemit 🙂 Spis vnimam problem s tim, ze s obyvaku pujde kominovym efektem hluk ho horniho patra. My mame sice byt, ale kdyz vecer vsichni spi a ja se chystam varit nebo pect na druhy den, nosim si slehani/mixovani do spize za dvoje dvere, at je nerusim na druhem konci bytu pri spanku.
Odpovědět
Profilova fotka
dítě návštěvy přes obývák? Proč proboha? Holky mají samostatný vchod do "své" části domu, takže nás rozhodně neruší do té doby, než si jdou udělat kafe.....nevím v jaké seš fázi projektu, ale pokud už ted ti toto vadí, přizpůsob ho....dum nestavis na krátkou dobu....
Odpovědět
@ozzy77 A jak jste to delali, kdyz byly holky jeste male? My to mely se segrou stejne. Nejdriv pidi pokojiky v prizemi a pak 2 pokoje na pude, po schodech ze zadveri. Ale to mi bylo 15.
Odpovědět
Naprosto neřeším toto téma. Od února s námi bydlí Ukrajinci (včetně 14 letého chlapce- puberťáka).Všichni se potkáváme v noční košili. V pyžamu i snídáme o víkendu na zahradě. Když k nám přijdou synovi spolužáci, u filmu si s nimi povídám. Vědí,že po 20.hodině mají být ve svém pokoji a do obýváku večer chodí jen pozdravit mne s manželem a ledničku. Obávám se, že na myšlenky, zda mne návštěvy neruší v obýváku nemám ani čas ani možnost to nějak řešit. Náš dům je permanentní líheň návštěv a ,,rušení"v obýváku patří k našemu životu. Proto jsme stavěli nový dům.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin když byly malé, nemeli jsme dum. Ted jsou velke a resili jsme to tak s ohledem na to, jak asi i ony mohou vyuzivat pokoje a cast domu, aby nas nerušily.
Odpovědět
@norikakaa Tak to je mi vas dum a rodina velmi sympaticka 🙂
Odpovědět
@ozzy77 Ja mam jeste male deti, ani jedno nechodi do skolky. Teoreticky, kdyby me fakt nechtely videt, muzou jit do budoucna do domu zadnim vchodem pres pracovnu. Ale porad premyslim o tom, jestli to tak fakt nekdo ma 😄 Jako ze ho rusi jednorazovy prichod ditete domu, aby vytapalo po schodech k pokojicku. Nebo co te na tom rusi konkretne?
Odpovědět
Já bych teda schody v obýváku taky nechtěla. Mám tři děti a náš dům je skoro pořád pruchoďak, někdy je tady i dvanáct děti. 😀 Takto mám ale šanci se aspoň na chvíli zavřít, když chci. Když nechci, jsou dveře do obýváku otevřené. Další, co nechápu, je jen jedna koupelna. Dvě koupelny do domu jsou pro mne absolutní nutnost. Třeba malinké. Fakt si neumím představit, jak se večer střídám v jedné koupelně s třema pubertálníma kamarádama mého syna a s přítelem mé dcery.
Odpovědět
@lena74 Aha, mate asi oddelenou i kuchyni, ze?
Odpovědět
Článek se načítá
@lena74 Ja mam taky 3 deti a uplne zboznuju ten mumraj, kdyz tu je spousta deti. Kdyz chci klid, zavru se do loznice. Mame teda byt, loznice na spojnici mezi obyvakem na zahradu a pokojicky vzadu. Ale s tou koupelnou souhlasim, mame jednu a byla to blbost nejvetsi. Jenze tehdy jsme meli 1 dite.
Odpovědět
@bayt ne kuchyň máme v obýváku, ale tam moc nikdo netrajda, asi je to každého věc, jak to chce mít doma uspořádané. Já vidím výhodu v tom, že obývák s kuchyní je jakoby bokem hlavního průchodu domem, že tam můžou být třeba dospělí a děti jsou nahoře. Spíš reaguji na ty názory tady na dispozice, které vychází z faktu, že dům si staví lidé s malými dětmi nebo bez dětí a moc si neumí představit, jak je život odlišný, když jsou doma děti velké nebo dospělé.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin já mixuju ve dvě ráno ve sklepě a se sekerou po ruce 😁😁....bojim, bojim
Odpovědět
@lena74 Takze by ti casteji trajdaly hlavnim vchodem ven, nez do kuchyne treba? 🙂 A rusi te to u TV nebo spis je to o tom, zr chces mit soukromi a nepotkavat ty kamarady?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?