(Ne)pravoúhlé rohy v novostavbě (Olomouc, Novosadský dvůr)

Zdravím všechny diskutéry, nedávno jsme koupili byt v novostavbě a odstupem času (při pokládání koberce, montáži poliček atd.) zjišťujeme, že ne všechny rohy jsou úplně pravoúhlé. V některých případech je odchylka větší, v některých menší. Nikde však není roh tak nepravoúhly, že by to člověka hned trklo do očí. Rád bych se zeptal na zkušenosti ostatních, co kupovali v poslední době novostavbu - jak jste na tom s rohy? A může být i technický důvod takto nepravoúhlého rohu, nebo se výhradně jedná o to, že zhotovitel stavby nepostupoval tak důkladně, aby postavil barák s pravoúhlými rohy? Díky.
Odpovědět
Zdravím, tak já jsem tedy nekupoval byt ani dům, jen je stavím, a tak mi to nedá. Technický důvod, proč neudělat stěny do vinklu možná může být, ale doopravdy mě nenapadá jaký. Leda že by to takto fakt mělo být, ale když to není výrazné, pak proč to dělat, že? Podle mne to bude něčím jiným. Žil jsem nějaký čas ve starém domku, kde snad taky nebyl ani jeden úhel pravý, no to ale brutálně, tam dát třeba jen skříň do rohu, hned to bylo vidět. A něco tam dělat (podlahu třeba), to bylo také něco.
Odpovědět
Profilova fotka
Buďte rádi, že máte jen nepravoúhlé rohy. V novostavbě na Peškově ulici, taky Nové Sady, jim padala omítka a měli plíseň. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mobillion Koupili jsme novostavbu domu, na pravé úhly si tu taky nikdo moc nehrál, v pokoji mladší dcery dokonce nějaký umělec dokázal vyzdít jednu stěnu "do vrtule" (naštěstí je to jen pár centimetrů za dveřmi a skříň není k této stěně doražena). Osobně si myslím, že je to způsobeno spíš diletantstvím, než nějak omezenými technickými možnostmi
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?