Platíte za pult centrální ochrany (rodinný dům)?

Ráda bych se zeptala těch z Vás, kteří jste kdy byli napojeni na pult centrální ochrany (třeba Jablotron), jestli Vám tato služba dlouhodobě dává smysl anebo zda jste časem od služby odstoupili a proč. Děkuji.
Odpovědět
Opytam sa inak. Ak ti pride SMS do telefonu z alarmu, ze bol naruseny vnutorny priestor, urobis co? Sadnes do auta a poletis domov sa postavit zoci-voci votrelcom?
Odpovědět
@deto_oesya zavolas policii?
Odpovědět
@bayt Ako budes riesit falosne poplachy s tou policiou?
Odpovědět
@deto_oesya určitě to nestojí tak, že PCO jednoznačně ano. Je to takové pojištění, platba za nějaký pocit většího bezpečí. Když přijde SMS, že je narušen vnitřní prostor, a není to falešné, tak už stejně je v tom okamžiku pozdě se vyvarovat psychycké újmy. To je to nejhorší na vykradení. V životě se nám to stalo 2x, takže vím o čem mluvím. Daleko důležitější je pak doma neválet hotovost a diamanty... A mít dobré pojištění domácnosti. Stejně jako např. pro případ požáru. Velmi záleží, kde domov stojí, jaké je okolí, sousedi. Třeba u nás opravdu platba za PCO smysl nedává.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jako takhle, ano, přijede služba na kontrolu domu, ale oni nejsou policie. Tudíž do domu nemůžou ani vlézt a ihned volají Policii ČR. Jelikož partner dělá pro Jablotron, tak vím. Maximálně zloděje zpacifikují ale nemůžou využít žádné zbraně. Můžou po něm hodit tak baterku. Takže maximálně ho pronásledují a volají policii ČR. Jako tolik peněz by jsem za to nedala. To se vyplatí když člověk jede na dovču. Tak zaplatit za týden. A ps. Měli nějaký levný balíček okolo 200 Kč ale ten ofiko nenabízí.
Odpovědět
@deto_oesya Uplne stejne, jako bych byla v dome - radsi plany poplach, nez cekat, az me nekdo kuchne.
Odpovědět
@honzik75 Ja netvrdim, ze PCO jednoznacne ano. To si musi kazdy zvazit sam dle okolnosti.
Odpovědět
Smysl mi přestal dávat potom co několikrát přijeli k sousedům až po 20-35min ,když už se na dům šel dávno podívat někdo ze sousedů . Ideální je mít hlavně kamerový systém a to i uvnitř.
Odpovědět
PCO je vzdycky o zvazeni na zaklade lokace (zastavene uzemi vs samota + kriminalita v danem miste), vasich zvyku (cestujete vs jste neustale doma), mnozstvi cenosti a jejich ulozeni (volne polozene vs trezor), pojisteni (nektere pojistovny davaji slevu nebo je nektera vyse plneni podmineno PCO), ostatni zabezpeceni domu (kamery, dostupnos/velikost oken a jejich zabezpeceni, oploceni). To vse a asi i vic stoji za zvazeni zda PCO ano nebo ne.
Odpovědět
@mitoma Ano, přemýšlela jsem, zda jejich garance 20 minut na dojezd dává smysl...jelikož zloděj v domě 20 minut nezůstane.
Odpovědět
@honzik75 Specifikujete prosím, v čem Vám konkrétně to nedává smysl ? At se v tom najdu nebo nenajdu ? Vás vykradli, když jste spali v domě, nebo když jste byli mimo dům ?
Odpovědět
Profilova fotka
@katka_katousek Navíc dům začne řvát, takže jen blázen by tam zůstal delší dobu. Je to takový řev, že i soused který je od nás asi 120 metrů to slyšel a volal zda nám nehoří dům. Takže 20 minut je docela nic moc.. Nevím, my to platit nebudeme. Jako 900-1200 Kč za měsíc mi přijde debilita.
Odpovědět
Článek se načítá
@marta_kovar Na to samé jsem se jich ptala já, zda se dá koupit ochrana jen na dovolenou a prý minimum je 3 měsíce. Taky mě zarazilo, když řekli, že buď jim dám klíče od branky, potažmo klíče od domu, nebo budou baterkou svítít od branky a to je tak vše, co udělají.
Odpovědět
@marta_kovar Oni mají ceník na základní program 500 korun na měsíc a pak chtějí nějakých 800 korun k tomu za výjezd.
Odpovědět
Profilova fotka
@katka_katousek Tak asi záleží i na společnosti která zajišťuje tu bezpečnostní službu k okrese. Ale dá, my to řešili asi před rokem a bylo nám řečeno, že lze si zaplatit jen za dovču. Já viděla ceník přímo do Jablotronu a šlo to snad až do 1200 Kč. Ještě před rokem měli nějaký ten “tajný” levný program. Ten bych si klidně zaplatila. Ale zbytečně vyházené peníze. Stejně člověk vidí který alarm hlásí poplach, podle toho se dá orientovat zdali je to člověk/ pes/vítr.
Odpovědět
@raziel628 a má PCO smysl v tom, když člověk spí v domě a je zloděj v domě, že když je paralyzovanej volat policii, policie dostane podnět od PCO ? Nebo to už příjde pozdě?
Odpovědět
Profilova fotka
@katka_katousek Ano, klíče od branky ano. Ale od domu by klíče mít neměli. Ale zase je možné že každá firma to má jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
@katka_katousek Volá vám centrála jablotronu když to potvrdíte vyjede bezpečnosti služba. Když ty něco zpozorují, volají policii.
Odpovědět
@marta_kovar ale když přijedou za 20 minut, policie přijede k vykradenému domu, ne k pachatelům v domě.
Odpovědět
Profilova fotka
@katka_katousek Jo, tak to je pak otázka na ně. Ale my tady měli asi před 3 týdny pána od té firmy a postup nám řekl takto. I jsme si to ozkoušeli když nám to spustil vítr.
Odpovědět
@katka_katousek zloději se zdržují pár vteřin, nikdy ne déle. Klíče od domu mít mohou ,ale jsou tam u toho nějaké podmínky. Sousedce jednou přijela po 20min starší důchodkyně a ještě musela platit za jejich výjezd 🙈
Odpovědět
@katka_katousek cele je to o tom ceho chcete dosahnout. Napojeni PCO vas rozhodne neochrani pred zlodejem v dome ale to vas nechorani ani policie. Pro dany pripad je vhodne mit zabezpeceni na urovni aby zlodej pri jeho prekonani musel byt dostatecne hlucny aby vas vzbudil a pripadne mit k ceste k vam dostatecne fyzickych prekazek aby jste mela sanci jednat(pripadne ho to odradilo). Bezna okna se daj otevrit bezhlucne za par vterin. Bezpecnostni uz se otevrit jentak bezhluku neda, pri pouziti bezpecnostniho zaskleni to neni az tak jednoduche na prekonani. Pripadne venkovni zaluzie to taky neulehci. Dale muzete pouzit ruzne kamerove systemy, ktere umi rozpoznat ze je cloveka v zakazanem miste(napr. ze nekdo prelezl plot) nebo tak ale vse je to otazka ceny vs rozhodnosti zlodeje.
Odpovědět
Mě by zajímalo, jestli má někdo zkušenost, že by tato služba někoho chytla nebo mu překazila jeho jednání.
Odpovědět
@mitoma Mě odrazuje fakt, že ta bezpečností agentura má 3 pracovníky na 24 hodin denně (to jako pracují 7 dní v týdnu 365 dní v roce ?) a prý ostatní pracovníci mají pohotovost a zaskakuje každý, kdo má ruce a nohy (typu člověk bezpečností agentury se sprchuje a zazvoní tel, tedy za jak dlouho vyleze ze sprchy a dojede ...)...
Odpovědět
@raziel628 Zvažuju čidla na zahradu, aby se to rozhoukalo po přeskočení plotu (prý jsou čidla, kdy se musí ve stejnou sekundu spojit 2 body ve 2 výškách, aby se předešlo houkání ze zvířete). Toto zní možná účelněji než PCO 🙂
Odpovědět
@martin_s Když jsem napojovala dům, tak ke mně přijela žena v uniformě a říkala, že kolegové nosí jen pepřák a ti nikdy nejdou do útoku. Že ona nosí k tomu ještě nůž a legálně drženou zbraň a jednou prý zloděje zkolila (jí podaný neověřený příběh). Já měla z toho vyprávění pocit, že jediný smysl PCO je, že když je člověk na dovolené, typu 24 hodin daleko letadlem ala Egypt, PCO nabízí, že si borec sedne do auta před dům a hlídá rozmlácené okno do příjezdu majitele. Jinak jsou to kapacitně poddimenzovaní borci s baterkami a pepřákem, co volají policii. Teď si to tady snažím na tomhle chatu ověřit, abych si udělala názor, zda po 3 měs platit nebo neplatit.
Odpovědět
@katka_katousek no tohle by chtelo asi konzultovat s nekym kdo tomu rozumi. Co vim tak detekce na perimetru je spise pro prumyslove arealy a jako doplnek ke kameram (takze to mistni ochranku upozorni aby se na dano cast podivala). U RD to bezne uplne neni, je to dost drahe, castecne i nespolehlive a nektere cidla se davaji treba az 2m od plotu a vsech objektu aby nesli preskocit, coz u RD muze byt problem. Takze byt vama to s nekym proberu....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?