Přeložení elektrického vedení by stálo 50-300 000 Kč

Máme na svém pozemku nevhodně umístěný sloup el. vedení. Bohužel je 2m od kraje pozemku. Chystáme se stavět barák a tam co stojí sloup má být vjezd. Byli jsme žádat o přeložku el. vedení a bylo nám řečeno že nám to udělají, ale jen v případě že si toto přemístění zaplatíme. Když jsme se zeptali na cenu tak nám pani s úsměvem řekla 50, 100, 200, 300 tisíc. Pro přesné info o ceně a možnostech se máme spojit s jejich technikem. Nemáte někdo zkušenosti s něčím podobným?
Odpovědět
jj, nám nacenila Telefonica O2 neoficiálně přeložku jejich kabelu na 600tis. :-o
Odpovědět
Jinak k ČEZu: v dubnu roku 2009 jsem žádal o připojení! Tento čtvrtek přijde technik připojit náš dům.... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, dneska jsme také navštívila ČEZ se stejným dotazem. Máme na pozemku koncový sloup a je upevněnen kotvícím lanem, které nám překáží ve výstavbě rod.domu. Dotaz, zda to jde přesunout, bylo odpověděno ano, za 80 tisíc.tak jsem si vzala papír a pěkně vyplnila. snad to nebude tak vysoké, mají na vyřízení měsíc a už teď se těším, až dojede jejich technik.
Odpovědět
tweekee- Koukám že to tam jde docela rychle... To se máme na co těšit. granda- jj, to nám taky nabízela že si máme vyplnit papír a do 30 dnů se nám někdo ozve. Tak jsem ji na to řekl, že mě jejich sloup vubec nezajímá a že kuli tomu nebudu do zahrady lítat. Bylo mi řečeno že ona s tím bohužel nic neudělá a že se máme obrátit na jejich technika. Tak nám dala jeho tel. číslo že si mu máme zavolat a domluvit se s ním. Tak se těším na jeho návštěvu:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nám sloup napětí postavili tak pěkně na příjezdovou cestu, že jsme tím nesplňovali podmínky na šířku přístupové cesty k domu.Řešili jsme to 3 roky a nebýt toho, že se našlo jiné řešení a šlo to obejít jinak, tak nestavíme dodnes. Teda byli ochotni sloup přeložit na základě naši žádosti, ale rovnou nám poslali složenku na 120 tisíc, a to jsme zase nebyli my ochotni zaplatit.Ale věděli, že nám nic jiného nezbyde, pokud budeme chtít stavět a podle toho taky s lidma jednají.
Odpovědět
My jsme ČEZ o připojení žádali v prosinci loňského roku, zaplacenou zálohu máme od března 2010 a furt se nic neděje ... dům máme skoro hotovej a sloup nikde .... ]-( ]-( ve smlouvě mají 18 měsíců od zapl. zálohy, takže mají vlastně čas .... neuvěřitelný, jak je člověk bezmocnej
Odpovědět
Profilova fotka
@darska jo, jo, nás připojili 2 dny před koncem termínu ze smlouvy.Že si to pohlídali, co? Člověk s tím vůbec nic nenadělá, může se stavět třeba na hlavu a nic.... ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
denska jsem byla odnes žádost o přesunutí eletrického sloupu, do 30 dnů mi odpoví, už se těším na jejich dopis. to si počtu.
Odpovědět
Profilova fotka
@darska Bohužel musíš počítat fakt s těmi 18 měsíci. Nám sloup stavěli rok a třičtvrtě ]-( Zkoušeli jsme to i přes známosti a vůbec nic. Vědí, že je potřebujeme, tak na nás dlabou. Je to holt stát ve státě. A Veolia je to samé v bledě modrým ]-( Držím palce, ať jste světlou výjimkou ;-)
Odpovědět
ahoj všem! ráda bych vyzvěděla informace, kde a jak zařídit přeložení elektrického vedení. Máme podpěrnou konzoli pro elektrické vedení zabudouvanou ve štítě RD a chtěli bychom ji zrušit - tak aby vedení bylo podepřeno sloupem či bylo nahrazeno jiným způsobem než je teď.. Nemáme sepsanou smlouvu o věcném břemenu na umístění konzole našem domku.. řešili jste to někdo? Potřebovali bychom poradit..
Odpovědět
Ahoj lisicko, najdi si na této stránce nejbližší informační centrum. http://www.cez.cz/cs/kontakty/kontakt... Tam ti poradí nejlépe a popřípadě sepíšou i žádost. Ale po prvním jednání s čezem, si mylím, že to dopadne následovně: (ohrožuje to někoho na životě? Jestli ne, tak si to budete muset bohužel zaplatit a v nejbližších letech to možná předělaj. :-( Kéž by to dopadlo nějak jinak;-)
Odpovědět
@miky1: Včera jsem projela internet kde se dalo a našla jsem pár diskuzí kde to lidi řešili, ale ve výsledku to vyjde úplně stejně jako si psal - buď to zaplatíme nebo s tím nic neudělají.. Museli bychom mít potvrzení od statika, že podpěra narušuje statiku domu.. což nenarušuje :-( takže nám to tam asi zůstane - jediné co dělají "zadarmo" je že až budeme chtít udělat fasádu, tak přijede technik a na dráty nám nasadí gumovou ochranu v délce 2 m na obě strany..
Odpovědět
Článek se načítá
@granda Ahoj, CEZ ti odpovi a ja ti reknu co,ze tvoji zadost zaregistrovali a budou s ni pracovat.....presne tento problem jsme resili pred rokem.....marne.....maji na vse cas,po mesici prisel papir,ze to postoupi technikum a maji na snad 3mesice,pak po uplynuti 3mesicu maji na realizaci 6mesicu....potrebovali jsme predelat strechu....nebyl cas cekat tak dlouhou dobu...jedine doporuceni je obejit to! :-S
Odpovědět
to jsou takoví ..... nevím, jak to nazvat, abych nebyla sprostá .... ]-( ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, zadost poda, revizak prijel do 5 dnu a udelal zapis. cekam na vyrozumeni, snad brzo dojde obalka, zitra skoci na pobocku, mam to par metru z prace. uvidim co mi reknou.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
strach z jejich moci je to co znás dělá jejich otroky jsem na čez už tak alergickej,že chápu některé teroristické činy ono když už je člověk uplně bezmocný nic jineho nezbývá a doba je taková,že tohoto smýšlení proti mocenské svoloči přibývá ,to už je jen krůček k činům hezký den 8-)
Odpovědět
IMHO jediný způsob, jak s danou situací něco udělat je najít oporu někde v legislativě, že stávající stav něco nesplňuje. To je jediná šance, jak je donutit udělat přeložku zdarma. V energetickém zákoně (458/2000) v § 47 je totiž napsáno "Přeložku zařízení ... zajišťuje jeho vlastník na náklady toho, kdo potřebu přeložky vyvolal." S ČEZem ani jiným distributorem to tedy nijak nesouvisí. Je to řečeno zákonem. Pokuze pokud jim prokážete, že jejich stávající stav něco nesplňuje, tak by mohla být naděje, že to na své náklady upraví. Jinak se obávám, že bez uhrazení nemají důvod se stávajícím stavem něco dělat ...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
bobr to jistí... pokud je sloup dřevěný..:)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@gigi2 Dobrý den, mohla bych Vás poprosit o bližší info, jak se Vám to podařilo obejít? Řešíme teď obdobný problém, chceme bourat starý dům, kt. má na sobě nástřešák. A přesně, ČEZ sundá, ale za 117tis plus DPH a kamkoliv na pozemek se jim zachce..... můj email sukageg@seznam.cz byla bych vděčná i za nějaký typ na někoho, kdo by nám to neofiko přeložil... Díky ;)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@lisicka Dobry den, jak jste prosim tenkrát vyřešili problém s konzoli na fasádě? Ceka nas to take a zjistuji co a jak. Dekuji
Odpovědět
@lisicka Dobry den, jak jste prosim tenkrát vyřešili problém s konzoli na fasádě? Ceka nas to take a zjistuji co a jak. Dekuji .
Odpovědět
@taran a jak je prosim obejit? Me v pkanu rekonstrukci strechy... Dekuji klidne do mailu basco.basco@seznam.cz
Odpovědět
Zdravím, mám problém trošku z jiného soudku. Boural jsem do betonového sloupu el. vedení přelomil jsem ho a shodou okolností jsem nadýchal 0.8 promile. Nevíte kolik si můžou ČEZ účtovat za výjezd těžké techniky (vysokozdvižná plošina asi deset pracovníků)a zasazení sloupu zpět tam, kde byl. Asi si na můj účet udělají dobré premie. Samozřejmě moje hloupost. Poprvé co jsem boural. Mám trochu obavy, když Vás tu slyším kolik stojí přesazení sloupu atd. ;-(
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Patřím mezi potenciální řešitele podobného problému. Mohu koupit dům, na kterém je ovšem konzola s dráty. Dům chci ovšem bourat - už teď je na současného majitele "vedeno řízení", že dům ohrožuje okolí, protože mu padá střecha. Když ho budu chtít zbourat, budu muset zaplatit převedení té konzole do země nebo na sloup?
Odpovědět
@lisicka řešili jsme to samé.Manžel se dotazal na čez,vyplnil dotaznik,domluvil s technikem,vše dle instrukci připravil,zaplatil zalohu,přišli udělat,přišla faktura.cca 11700kč a 3měsíce
Odpovědět
Profilova fotka
@tomjal95 jak to dopadlo?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@klaragu zrovna tohle řešíme, prosím vás to byla přeložka na nový sloup?
Odpovědět
@klaragu Opravdu to bylo 11700kč? Jakým způsobem to preložili?
Odpovědět
Profilova fotka
záleží jaký sloup myslíte :-) Přeložku sloupu vysokého napětí 22kwh jsme řešili kvůli stavbě domu pár měsíců zpět ....cena 240tisíc bez dph...jenom za projekt přesunu sloupu psali že chcou nějakych 70 tisíc ... nakonec nám zkrátili ochranné pásmo takže naštěstí stavět můžeme, akorat sloup nám zdobí pozemek
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
@hank25 Přeložka nn ze stresniku z důvodu rekonstrukce- na sloup nn zdarma.nutno na své náklady zřídit přípojku ze sloupu do domu "hdv" pod zemi do nové skříně s hodinama (máme postaru v baráku) tedy můj pripad.ale jinak minimálně 3/4roku vyřídit před začátkem rekonstrukce. E.on okres Km ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?