Problémy s příbuznými. Uvažujeme o výměně zámků

Profilova fotka
Ahoj, zakládám toto téma abychom se tu mohly vzájemně podpořit při problémech ohledně nemovitostí a příbuzných. Jen ve zkratce: Bydlíme s manželovou tetou a dům je už náš. Jenže to se samozřejmě nelíbí dalším příbuzným, v podstatě jednomu ze sourozenců tety a její rodině. Přitom na začátku teta nabízela bydlení u ní i jim, s tím, že pak bude dům jejich. Jenže to všichni viděli jen bydlení s příbuznou a navíc spousty investic do rekonstrukce. Můj muž byl jediný, kdo bydlení přijal. Každopádně až do nedávna měli tito příbuzní klíče od našeho domua chodili si sem, jak se jim chtělo. Samozřejmě navštěvovali tetu, ale i tak je nepříjemné, když sedíte doma a najednou slyšíte, že se otevírají třeba dveře do kuchyně. Soukromí nulové :-| . Párkrát se stalo, že třeba nechali shcválně klíče v zámku a my se nemohli dostat domů. Poté, co to udělalai naposledy se můj muž naštval a klíče jim vzal. No a to byl pro ně jasný signál. Včera volali manželově mamince a sjeli ji na tři doby, co to vychovala za syna, jaké jsme svině a jak jsme nic neměli a teď máme barák a co oni chudáci atd. No abych řekla pravdu, to už byla fakt poslední kapka. Jak to dál řešit nevím, uvažujeme i o výměně zámků, člověk nikdy neví...obávám se ale, že neřekli poslední slovo.... |-|
Odpovědět
zuzi, my to máme celkem podobně, žijeme s babi a chodí sem pořád můj táta a moje sestra, bez pozvání, bez zaklepání, zatím to víceméně tolerujeme, ale mně osobně to začíná dost vadit. U nás ani není řešení vyměnit zámky, on klíče nemá, zkrátka když je odemčeno, tak si otevře a když ne, tak klepe a babi mu samozřejmě otevře, takže kolikrát dojdeme domů a v kuchyni sedí a soukromí nulové. My to částečně vyřešíme tak, že si během krátké doby vyměníme s babi prostory, tj. ona půjde do našeho pokoje a my do třípokojového bytu. Sice společný vchod, ale ten byt si budeme zamykat a nikdo se sem nedostane, když my nebudeme chtít. Ve vašem případě bych asi vyměnila fabky. Nevím, co jiného by vám mohli provést. Předpokládám, že právně to nějak ošetřené máte, myslím tím, že vám to patrně teta darovala, takže si nedovedu představit, co by mohli podniknout za kroky, samozřejmě s výjimkou nějakých urážek atp. Víš asi tak, mohli mít to, co máte vy, ale stálo by to nějaké finance, nějakou práci a hodně nervů s tetou a vůbec okolo, to nechtěli, nemohou chtít nic jiného.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj skafíku, vím, že jste na tom podobně ;-) a ráda tě tu vidím x-) !! No máš pravdu, navíc oni vždy tetu jen vysávali a pak udělají toto. Kopou teď kolem sebe....my bychom si mohli v podstatě ty naše prostory také zamknout (i když jinak máme kuchyni a koupelnu společnou), ale nevím, co na to teta. Napadá mě totiž jedině to, že by nám tu mohli něco vzít, ale nevím co.Peníze tu nemáme, ale třeba by mohli vzít fotky nebo cokoliv, jen aby ublížili. No fakt nevím, teta o tom, že volali manželově mamce neví. Oni vždy přijedou, když je po léčbě a zjišťují co a jak a vždy ji rozbrečí..nevím, co jí vykládají. Ošetřené to máme, ale to oni neví, asi si pořád myslí, že mohou něco získat. :-|
Odpovědět
Ono je to s příbuznejma kolikrát mnohem těžší než s lidma zvenčí. Když si to zamknete, tak by se třeba mohla teta urazit, to byste museli probrat nejdřív s ní a možná byste jí to všechno mohli říct, co se stalo, až na tom bude zrovna zdravotně líp.
Odpovědět
Profilova fotka
To je právě taky to dilema...říct jí to nebo ne? Ona o nich nemá iluze, na druhou stranu je to její sestra.. a teta na tom zdravotně není dobře a už asi nebude :-N . Bojím se, aby jí to nepřitížilo, na druhou stranu mám strach, že se to dozví od své sestry, ale samozřejmě nějak jinak přibarvené...fakt nevím :-S .
Odpovědět
nás asi bude čekat to same...od pritelova domu maji vsichni jeho pribuzni klice..nase bude cele patro, tak si to budu pekne zamykat, ale nevim, jak dlouho to budu snaset!!!
Odpovědět
Profilova fotka
zelvatko tak to přeji pebvné nervy. Každopádně pokud to budete mít takto oddělené, tak snad nebude problém ;-) .
Odpovědět
Ahojte, tak u nás se všechno pomalu připravuje k tomu, aby domeček byl celý náš, ale... v domě zůstane ještě nějakou dobu bydlet přítelova sestra - přemýšlím to tom, že ji necháme normálne podepsat nájemní smlouvu - ikdyž bude bydlet v místech, kde bude mít tchýne zrizene vecne bremeno pro pripadne prebyvani. Dál bych chtěla všechny měřiče energií oddělené- radši!! No a ptám se, jestli s tím máte někdo zkušenost..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?