Šíření hluku v domě

nastěhovali jsme se nového domu, ještě se zabydlujeme, ale v podstatě chybí jen skříňky v obýváku a nějaké obrazy a poličky. Nevím, jestli je to normální, ale vše je v domě slyšet, šíří se jakýkoliv zvuk. Např. i z koupelny je vše slyšet až do ložnice, která je na druhém konci domu. Nemáme otevřené prostory, každá místnost uzavřena, jen z chodby do obýváku a ze zádveří do chodby máme celoskleněné dveře. Jsou posuvné do pouzdra a jejich otvírání je také všude slyšet. Máme podlahové topení, takže nechci moc dávat koberce. Máme venkovní žaluzie, taky z důvodu, že jsem nechtěla záclony a závěsy. Třeba je to tím, a budu je muset dát :-(. Máte někdo podobný problém?Případně prosím o radu co s tím. Děkuji moc za jakýkoliv názor.
Odpovědět
Mate Sadrokartonovd stropy?
Odpovědět
jo, máme bungalov, stropy sádrokarton, podlaha lepený vinyl.
Odpovědět
Ptal jsem se proto, ze jsem to resil u sveho domu. Zatepleni mame mezi a nad vazniky. Timto tedy pod vazniky vznikl jeden velky prostor. Z tohoto duvodu jsem jeste daval zvukovou izolaci v kazde mistnosti na rost SDK. Mate ji tam?
Odpovědět
zateplení 30 cm vatu máme pod vazníky.
Odpovědět
@matinak Jaká je skladba příček a obvodových zdí. Materiál?
Odpovědět
Profilova fotka
Moc bych neřešil z čeho jsou zdi (ano aku cihly vám pomůžou), ale spíš bych řešil vybavenost domu. Ono při moderním interieru, kde nic není - žádné koberce, žádné závěsy, žádné látkové obrazy.. tak se pak není čemu divit.
Odpovědět
jen jsem se chtěla zeptat, jestli to tak taky máte, protože na hodně fotkách vidím velké otevřené porostory v minimalistickém stylu. :-)
Odpovědět
@matinak my mame drevostavbu, vse ze sadrokartonu a nic takoveho nepocitujeme. Podle mne je to tim, ze nejste vybaveni. Ja to vidim, kdyz stehuji skrine a "preskladavam" nejaky pokoj - jakmile je prostornejsi a vzdusnejsi, tak je to vice slyset a ozyvat se. Zkuste se normalne zabydlet vcetne obrazu, kobercu, skrini a nabytku a v pripade, ze problem bude pretrvavat, obnov dotaz:)
Odpovědět
My mame taky novostavbu, predokenni rolety dole a nahore normální rolety,jinak minimum nabytku a bez kobercu a taky je u nas hodne slyset.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?