Skútr do rodiny. Máte ho někdo?

Profilova fotka
ahoj, rostoucí cena benzínu nás nutí k úsporám. denně najdeme minimálně 60km a proto zvažujeme pořízení skútru. máte doma někdo? spokojenost? na kolik ho využijete - jde mi o počasí a teplotu venku.. jaká je spotřeba? díky za každý názor :)
Odpovědět
Ahojky meli jsme, uspora benzinu velika(plna nadrz ani ne za 200 :-) ). vyuzival ho manzel do prace(ted jezdi na kole).se skutrem byl spokojeny.
Odpovědět
Profilova fotka
@centrino my právě máme jednu cestu 25-30 km, takže by to byla znatelná úspora. jezdil každý den? které měsíce reálně je možné na skútru jezdit?
Odpovědět
Profilova fotka
@baraz Baru, já mám skútra skoro 4 roky a na něm najeto pouze 500 km - kvůli přejíždění do školky bylo pro mě pohodlnější auto a hlavně rána jsou studený.. tak nevím jakou pořádnou bundu, aby přežila tu jízdu do 15 km do práce.. :) Jinak je superní a hlavně do 50 ccm mi vyšlo ještě i to, že jsem při autoškole měla přímo i na motorku do 50 ccm. Chtěla jsem si udělat řidíčák na velkou motorku,ale z důvodu handicapu mi to nedovolili - tak jsem ráda aspoň za ten skutr.. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@beatrice.h jo my taky uvažujem nejprv o 50ccm, viděli bysme jak to jde .. jako že jsi chtěla brát malou na motorku? no dnes jsme tankovali za 1400 a máme to na týden - a to prosím máme auto se spotřbou 5,5 takže motivace velká. ve vietnamu i na bali jsou skútry úplně běžné, tam je aut minimum .. myslím, že tady to bude brzy podobné .. takže za tebe skútr nee?
Odpovědět
Profilova fotka
@baraz Za mě z důvodu mateřských povinnosti kdy jsem jezdila pro Beátku do vedlejší vesnice do školky neee, nyní už to problém není - jen si nevím rady jak nezmrznout ráno na skutru - zda se navlíct, do batohu druhé oblečení na převlečení, atd.???!!! Ale brzy na něm už taky začnu jezdit - bo ty ceny jsou příííšerny.. :((((
Odpovědět
Profilova fotka
@beatrice.h já bych se navlíkla a v práci nebo do kufru dala druhé. no a malá se na skútru udržela v poho? pro nás by to výhledově bylo taky fajn - školka 3km ..:(
Odpovědět
Profilova fotka
@baraz Neee, vůbec - právě že s malou se na tom vůbec nedá jezdit - proto jsem na něm nejezdila a jezdila autem a zůstalo mi to doteď, proto ten skutr je jak nový (jen 600 km najetých) a mám jej 4 roky..ale letos jej opráším. :)
Odpovědět
a co předělat auto na plyn? máme ho a jsme maximálně spokojení, manžel denně najezdí přes 100 km, náklady spojené s předěláním na plyn se nám zaplatily ani ne za rok
Odpovědět
Profilova fotka
@petraxname to zvažujeme právě na druhé auto - ted máme malinké a časem budou potřeba dvě .. ale o tom jsme také mluvili doma .. @beatrice.h jo tak ted mi to je jasné .. :) no máme to zvažovat, ale kamarád nám jeden nabízí za 8 tis, což je při těchto cenách útrata za měsíc a půl .. co tak počítáme, tak by se nám dařilo jezdit za cca 250 kč týdně a to je parááááda
Odpovědět
Profilova fotka
@baraz Ahoj, my skútr máme a přítel jej využívá 5dní v týdnu do práce, a to pomalu od března do listopadu, co to jde :-) Úspora je obrovská! Já si jej plánuji pořídit časem taky, zatím jezdím do školy, takže coby studentce se mi vyplatí spíše platit si mhd. Neváhejte, skútr je výborná věc, hlavně na to ježdění do práce a na menší nákup, kdy ho dáš do batůžku nebo do kufru skútru nebo do tašky mezi nohy, to taky zvládneš ;-) A když jsem byla malá, tak mě taťka na skútru vozil před sebou - školka byla cca 2 km. Ráno, když je chladněji se více oblečeš a mikču dáš odpoledne do kufříku ;-) Výhoda taky je, že ho můžeš zaparkovat kdekoli. Za mě 100% ano :-)
Odpovědět
Baru, my skútr máme, ale budeme do prázdnin prodávat (takže kdybyste měli zájem... je to Piagio NRG, odčipované, vytáhneš z něho i 60km/h). Já se na něm bojím jezdit a manža už taky. Předloni ho srazilo auto, měl zlomenou ruku a od té doby na něho nevlez. Naštěstí není zničený, jen jeden prasklý plast, který se vymění. Najeto moc nemá - myslím že něco kolem 6tis. km, možná ani to ne. Jinak na něm manža rajtoval docela dost, úspora obrovská, v podstatě od dubna, května až do září, října se na něm dá v pohodě jezdit. Jen se na něj ráno musíš trochu přioblíct. Má úložný prostor pod sedadlem, kde se ti vejde kabelka i nákup. Doporučuju koupit ale nějaký lepší - značkový, tzn. ne žádný z Tesca apod. To jsou poruchové šmejdy... ;-)
Odpovědět
@petula_sch
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@terezz870 chtěla jsi mi napsat nějakou zprávu, nebo jsi mě označila omylem :-) Jinak se taky přikláním ke kvalitě stejně jako @alcar a ne k levným typu Tesco atd. ;-)
Odpovědět
@baraz za me skutr ano. rano se vic obleces, pat to das do kufru. taky tak od brezna do listopadu(v lete je to samozrejmne lepsi,ale uspora to je velika
Odpovědět
Profilova fotka
@centrino @petula_sch @alcar holky díky moc. dnes by měl přítel vědět, zda nám ho kamarád půjčí na 14 dnů, abychom viděli zda ho využijeme a jak dlouho nám to do práce případně potrvá. alcar - díky za velkrysou nabídku, akorát nevím, jak bychom se k vám na moravu dopravili :( holky a nemáte strach, že je větší riziko, že vás zrazí auto? to je jediná taková špatná myšlenka ..
Odpovědět
Profilova fotka
@baraz mému příteli teď auto nedalo přednost a skončil na zemi, z výronu kotníku vznikla tromboza ale už je to v pořádku. I přes tuto zkušenost přítel na něj nezanevřel. Je to totiž případ od případu. Je to už takový miláček rodiny, který spoří čas i peníze. Hlavně když se člověk naučí obratně jezdit, tak se dokáže bezpečně protlouct kolonami dopředu, takže nestojí v zácpě jako kdyby jel autem :-) Ono máš riziko všude, ať jedeš autem, na skutru, motorce, kole i když jdeš pěšky. Doufám, že vám vyjde zkušebka, abyste si to osahali ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petula_sch já si taky říkám, e to je jako na kole .. že bud mě srazí nebo ne .. :( uvídíme :) já tedy měla tu možnost, se projet ve vietnamu a tam mě to teda nadchlo, tam jezdí všichni jen na skútrech :)
Odpovědět
Profilova fotka
@baraz je to paráda a zvlášť v létě :-)
Odpovědět
@baraz No, máš pravdu, s tím převozem skútra by to bylo asi horší... Jinak s těmi nehodami je to tak, jak říká @petula_sch, je to případ od případu. Manžu právě taky předloni srazilo auto, když ho předjížděl a ženská se rozhodla odbočovat a neviděla ho, nebo se nepodívala do zpětného zrcátka... No nevím, těžko říct, já osobně, když řídím auto, tak mám z motorkářů obrovský strach, protože jsou strašně nevyzpytatelní, předjíždí, hrk hrk... a kolikrát máš opravdu v zrcátku mrtvý úhel a nevidíš je. :-( Na motorce musíš dávat ten pozor dvojnásob, a hlavně ne aby ty jsi někoho srazila, ale aby někdo nesrazil tebe! To je prostě rozdíl mezi tím, když sedíš v autě a na motorce. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alcar @petula_sch tak pokud to klapne, máme od neděle na týden skútr půjčený :) no jsem zvědavá .. holky a co nosíte v dešti - nebo ti vaši chlapi?
Odpovědět
Profilova fotka
@baraz, můj přítel má speciální bundu na motorku /skútr takže je nepromokavá, hlavu ti kryje helma a kalhoty neřeší :) Ty si v práci převlíkne. Zatím ale zmokl možná tak 4krat za 5 let co skútr má.
Odpovědět
Profilova fotka
@petula_sch fakt? no tak to má štěstí :) nebo když je ráno dést, tak nejede? to je právě to co řešíme - zda prostě bude mít přítel tu vůli na něm jezdit ..
Odpovědět
Profilova fotka
@baraz když prší hodně jede autem, když jenom mrholí tak jede na skútru, ale z práce už se to vychytat nedá :-) uvidíte jak ho budete mít půjčený, musíte si to sami "osahat" :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,skútr máme.jezdíme s manželem spolu zhruba od dubna do října.Je to velká úspora a je to i rychleší, v Praze když potkáš nějakého šneka...nebo kolonu...nejsi omezená. Občas akorát velká sprška není nic moc,ale pokud jsi vybavená...za mně rozhodně skútr ano.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Taky se přidávám na podporu ježdění na skútrech. Jezdím na něm takřka od března do listopadu každý den do práce (20km tam a 20km zpět) a je to super. Náklady na benzín oproti autu třetinové a hlavně výrazná úspora času- přes ucpané město projedu za 10 minut, autem je to i na půl hodiny. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
zatim nemam, ale az se prestehujeme do baraku, doufam, ze to bude muj vanocni darek ;-) na jezdeni do mesta super. Samozrejme to bude Vespa
Odpovědět
Profilova fotka
@kristi Ten je boží. Taky bych brala. Náš je modro stříbrnej.Klasika co neurazí ani nenadchne. Skoro každej má tuto kombinaci barev. S tímhle ale fakt zaujmeš.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?