Soused se vám proboural do baráku

Profilova fotka
Představte si, že soused začne svévolně bez stavebního dozoru a nejspíš bez ohlášení na SÚ bourat stavbu (nějaký chlívek nebo co) na hranici pozemku. A probourá se vám do baráku. Řekne vám, že zboural svou zeď, že váš dům (část domu) byl opřený na jeho zdi. A máte si to zazdít sami. Co byste udělali jako první? (kromě zaťukání si na čelo, samozřejmě). Samozřejmě odhalil také neizolovaný kus zdi na baráku, ale to je asi už detail oproti té černé díře do baráku. Jenom se nějak držím za hlavu a nevím, co první. Zítra mají přijít přívalové deště...
Odpovědět
Foťte dokumentaci poškození a sousedovy bouračky pro pojišťovnu, SÚ a možná i policii. A obraťte se na nějakého právníka, protože tady hrozí riziko z prodlení, on si odveze suť a vy máte černého petra. Jako první bych asi řešil pojišťovnu, snad máte pojištění nemovitosti. Dále podle doporučení pojišťováka.
Odpovědět
Profilova fotka
@obludak pojisteni mame. Myslis, ze by se to posuzovalo jako cizi zavineni, nebo neco takoveho?
Odpovědět
Správný dotaz na nesprávného člověka. Dodatečně mne napadá, pokud máte nějakého finančního poradce, nebo znáte někoho kdo má, zpravidla jsou to lidi co umí jednat s pojišťovnami tak jak je v zájmu poškozeného a ne pojišťovny. Možná bych začal u něj.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se někdo probourat do baráku, tak volám policii.
Odpovědět
Jak velká díra to je? pokud se proboural, volala bych statika. Přidávám asi měsíc starou událost. Výsledek je v odkazu níže. https://www.facebook.com/hasici.olomo...
Odpovědět
Pokud soused poškodil Vaši věc - potažmo stěnu domu ( nevím jaké máte vztahy se sousedem ), kontaktoval bych jako první souseda s tím, že poškodil můj majetek s tím jak hodlá tuto škodu řešit. Pokud se jedná o špatného souseda s nímž jsou jen problémy, tak bych toto neřešil a obrátil bych se rovnou na policii ČR, kde bych oznámil úmyslné poškození svého majetku nepovolenými stavebními pracemi ze strany souseda. Policie ČR je povinna přijmout oznámení, dostavit se na místo, provést dokumentaci a zajistit veškeré důkazy, při poškození domu v rozsahu nosných zdí - konstukcí, bych trval i na tom, aby si zajistili znalce z oboru stavebnictví, či statika k posouzení stavu domu v souvislosti s poškozením. Ke škodě bych se na místě nevyjadřoval s tím, že nejsem odborník ve stavebnictví a že nedokážete škodu zatím vyčíslit. Současně bych se obrátil na pojišťovnu ( předpokládám že svůj majetek máte pojištěný ). Rovněž bych se obrátil i na místně příslušný stavební odbor - ten by měl také konat. Samozřejmě bych si okamžitě po zjištění stavu pořídil fotodokumentaci, případně i video. I když nemáte např. v mobilu nastaveno u foto zobrazení času, tak v Exifu, který se ukládá ke každé fotografii jsou tato data uložena a lze je kdykoli dodateečně vyvolat - zobrazit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?