Stavba dodavatelsky, když o stavařství nic nevíme?

Je to možné? Máte zkušenosti? Samozřejmě technický dozor bychom měli.
Odpovědět
Profilova fotka
Možné to je, my jsme tak stavěli. Ale je to těžké. Měli jsme tedy ze začátku známého zedníka, který nám radil, ale pak už taky ne.
Odpovědět
Profilova fotka
Stavíme dodavatelsky. A nemáme ani dozor. Spoustu jsme si toho nastudovali, ptali se projektanta, kamarádů, co staví. Každou fázi stavby studujeme na netu. Je to časově náročné, ale jinak bych ani stavět nechtěla. Děláme výběrová řízení, řešíme detaily, se kterými by se nám žádná firma na klíč nedělala nebo by si to nechala draze zaplatit. Stavbu máme 200 m od nynějšího přechodného bydliště, takže si to hlídáme sami. Od dozoru, který by přijel stejně jen jednou týdně a ještě tak na hodinu, jsme utekli. Akorát z nás chtěl ždímat prachy a dohazovat nám své známé, se kterými by se pak domlouval. Ale když budete mít šikovný dozor, tak určitě stavte dodavatelsky. Vyjde to i o 20% levněji než na klíč. ;-)
Odpovědět
@keila moc děkuju za povzbuzení :-) navíc máme strejdu zedníka, tak by taky poradil....Jak dlouho vám bude stavba cca trvat?:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt tak pokud máte strejdu zedníka, tak není vůbec o čem! Jak dlouho nám bude stavba trvat to těžko říct. Teď na hrubou máme dva stavitele, kteří nám dělali už loni základovou desku. Na můj vkus by mohli dělat rychleji. Pořád doufám, že do Vánoc bydlíme, což by bylo rok a čtvrt od prvního kopnutí. Nejdýl určitě ten rok a půl...uvidí se i podle počasí, hodně nás zdržela dlouhá zima...
Odpovědět
@keila to je výborné, tak akorát :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?