Stěhování, jak nejlépe vše zabalit?

Profilova fotka
Ahojda, v červnu se budu stěhovat a nevím, jak mám zabalit celý byt... Aby se mi něco nerozbilo. Jestli třeba bublinková fólie na skleničky? Kde seženu levně přepravky atd... ? Máte někdo svou vlastní zkušenost a radu? Díky :-)
Odpovědět
Ahoj, na skleničky určitě bublinkovou fólii, krabice vystlat nějakou umělou slámou nebo skartovaným papírem. My balili do kartonových stěhovacích krabic. Všechno jsme koupili v prodejně firmy, která se zabývá stěhováním. Když se balí těžké věci, např. knihy, neplnit to až nahoru, únosnost krabice není nekonečná :). Krabice určitě popisovat, jak z které místnosti to je, tak co je uvnitř a když je to křehké, napsat křehké. Pak se v tom líp vyznáte :).
Odpovědět
Profilova fotka
Nám se neskutečně osvědčila strečka (taková ta stahovací folie, v podstatě jako potravinová) a spousta oblečení a krabic. Krabice se sem tam ještě dají sehnat v supermarketech, kde se jich zbavují... křehké věci jsem balila mezi ručníky a podobné látkové věci, nic se mi nerozbilo... a co šlo, tak jsme zamotali strečkou, protože jak bylo více věcí po kupě tak se zamezilo rozbíjení tím, jak ty věci "poletují" po krabici.. :)
Odpovědět
Jo to je pravda, ta fólie je super, stojí kolem stovky za roli. https://e342.ecdn.cz/img/big/86906.webp Dají se využít i velké tuhé odpadkové pytle, tam jsme dávali "měkké věci" jako povlečení, některé olečení, ručníky atp. Největší problém je asi s kuchyňským vybavením, hrnce jsou neskladné. Co jde, naskládat do sebe, aby to nerachtalo, vždycky vložit vrstvu třeba kartonu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme se stehovali v krabicich od bananu a tiskaren. Nerozbilo se nic, sklo jsme balili jen do novin/letaku. Vezli jsme ho osobakem, nabytek dodavkou. Obleceni do velkych pytlu, nadobi take do krabic. Neboj se toho. Ty knihy... casto nejde o unosnost krabice, ale hlavne vasi :-) Popisovani je urcite dobre!!!
Odpovědět
Stehovali jsme se v krabicich od Ikea a nebalila jsem nic, ani sklenicky, vsechno prezilo... =-) =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já při stěhování použila všechny cestovní kufry na oblečení, pak jsem si v Makru vzala asi 30 krabic od cigaretových kartonů a do toho naskládala nádobí (balila jsem do novin), knihy, boty atd. Nábytek rozložit co nejvíc to jde. Nic speciálního jsem si nekupovala. Krabice zdarma, igelitek jsem měla doma tuny, pak nějaké ty pytle na odpad taky posloužily. A hlavně jsem zjistila, že polovinu těch věcí co chci přestěhovat, stejně nepoužívám, takže jsem to vyhodila do těch kontejnerů pro armádu spásy.....a obejdu se bez toho v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
@teron hele, myslíš tuhle? http://www.obalove-materialy.cz/stret... bubinkovou mi přinese kamoška.... mám dvě přepravky a krabice zkusím posehnat v pennáči... Dík za nápad s popiskem... To by mě asi nenapadlo a pak bych hledala jak blbec. Takže koupím ještě lihovku :D No, vůbec se na stěhování netěším, ale pak na další bydlení hrozně moc :) Ještě zkušenost s mraženými věcmi? Nestíhám sníst mrazák... mám dvě tašky, co by měli udržet chlad (kupované v Kauflandu) potřebuju aby to vydrželo 4 hoďky, vydrží to zmrzlé? dík
Odpovědět
Profilova fotka
@xmarg04 Já radši budu balit. mám hodně věcí na kterých mi záleží a pojede se autem ca 2,5 hodky :) jsi šikulka :-) Já jsem smolná holka :D
Odpovědět
Jo to bude ono ta fólie. Výhoda je, že sama na sobě lepí, takže není potřeba dál upevňovat. Bublinkovky jsem si koupila roli 100 metrů a padla celá a ještě nestačila. Stěhovali jsme babičku (bez její přítomnosti) ze 4+1, takže celoživotní sbírka skla a porcelánu. Na mražený taky funguje kartonová krabice, nějakou dobu to izoluje. Nebo se dají koupit takové ty termotašky pro udržení teploty. A ty popisky určitě doporučuju. Beztak hledáme, v které krabici je to či ono, když na 10 je napsáno sklo, na 10 knihy atp. Nejhorší je to balení, to opravdu trvalo několik dnů. Je pravda, kdyby to byly moje věci, že se s tím asi tak nepárám ;-).
Odpovědět
Profilova fotka
Na mražené věci není špatná nějaká krabice z polystyrenu (dá se i vyrobit svépomocí), my jsme měli od známé krabici, ve které se přepravují chlazené léky ... ale pospojovat polystyren zvládne každý, i kdyby jste měli spodní stranu vypodložit nějakou OSB deskou apod. .... případně ty termotašky ...
Odpovědět
Ty jo, díky za tip na tu krabici s polystyrenu, táta často objednává různé nářadí a podobné věci a chodí mu to s takovými těmi polystyrenovými ochranami kolem a všechno to schovává, tak bychom z toho mohli vytvořit něco jako tu bednu na ty chlazené věci. A myslíš, že by to šlo i tak, že bychom do normální bedny vykládali ten polystyren? Objednávali jsme totiž taky z těch obalovych-materialu.cz tu sadu na stěhování, akorát jsme vzali tu velkou a zbylo nám několik krabic, a tak bych je ráda ještě nějak využila, tak že bych to tím polystyren jen vyložila..?
Odpovědět
Profilova fotka
koupili jsme v obchodě se stěhovacími věcmi krabice velké, lepenky, velkou roli bublinkové folie a smršťovací a už to jelo, nic se nezničilo...
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@katkahla Z vlastní zkušenosti vím, že stěhovací firma bývá většinou vybavena přepravkama, atd. Jsou to profíci, ví co a jak zabalit. Tzn. dle mého názoru je nejlepší se předem domluvit se stěhovákama a oni vše naloží. Sice to zabere o něco víc času, kterej se platí, ale lepší než někde lítat, shánět krabice a stresovat se. Mám s tím takto dobrou zkušenost, stěhoval jsem se v Brně s touto firmou http://www.stehovani-renax.cz/
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji všem, nakonec jsem objednala bublinkovou fólii a strečovku a stejně mě stěhovali stěhovácí. Pár krabic posbírala po obchodech. Musela jsem vše přestěhovat za den. Dle diskuzí a recenzí jsem zvolila stehovani-tavocer.cz, Jsem byla trubka, protože vše jsem na 80% zbytečně připravila... Přijeli dva chlapi a začali obalovat další věci, a prý by mi dobalili i zbytek :D Kromě osobních věcí.... Snad se už stěhovat nebudu. Mám domek, ale je celý mokrý, takže větrám a topím... nevím, čím natírat zdi, jelikož se mi barva sloupává (nevím, asi jak to schne) :(
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Přesně, stěhováci vědí jak a co zabalit a mají i své "balící pomůcky a metody" :-) - znám tyhle http://ctvrtecka.cz/stehovaci-krabice/ A pokud má člověk děti a hodně věcí, je lepší to nechat na nich. Já nad tím moc nepřemýšlela a iniciativně jsem celou knihovnu "narvala" do jedné krabice, proč ne, když se to tam vešlo. Jenže pak jí nikdo neunesl a muselo se to přebalit :-) A i když to šlo stěhování dobře, doufám, že to bylo poslední. Následné hledání než si věc najde své nové místo je hrůza :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?