TČ přehršle nabídek

Zdravím stavitele, plánujeme stavbu rodinného domu. Jako zdroj jsem vybral TČ vzduch/voda ,pro nej jsem již rozhodnutý. Ale proboha jaké!?Četl jsem spoustu článku, názoru a podob. a dá sesouhlasit s tím, že se do nového RD vyplatí pouze pokud vstupní náklady nebudou extrémně vysoké. Nemám ještě finální projekt a tak bych vycházet z předpokladu, ze na 140m2 plochy by ztráty měli být pod 7kW. Kromě komerčních článku kde vždy žádají kontakt pro přesnou kalkulaci jsem ale nikde neobjevil jaká je finální celková cena “cenově přijatelného TČ”. Ve stručnosti , nechci trabanta, ale nepotřebuji porsche když stačí oktávka 😀. Budu rad za zkušenosti, názory a za hodnocení vyzkoušených značek s přibližnou cenou.
Odpovědět
Já v dubnu objednala Vaillant TČ aroTherm split 75/5 s hydroboxem a s externím bojlerem z Dražic 250 litrů a komplet cena bude s montáži 165000. Levněji jsem měla nabídku na LG monoblok za cca 140000 ale bez záložního zdroje a bez nemrznouci kapaliny, takže bysme se dostali podobně. Ztráty máme vypočítané taky 7 u novostavby.
Odpovědět
Ja jsem dostal nejnižší nabídku za 200 tisic na TČ podobných parametrů. Vaillantt aroTherm split za cca 225 tisíc. Můžu se zeptat, která firma Vám dala nabídku za 165 tisíc? Já jsem poptával různé firmy a rozmezí bylo 200-300 tisíc a většina nabídek byla okolo 250 tisíc.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj m máme užitnou plochu 109,7m2 a bylo nám doporučené valliant 85/3 a ke stačilo by asi i 75/5.. cena cca 220 tis vc integrovaného zásobníku na vodu 190l, instalace i dopravy
Odpovědět
Díky za reakce, podle parametrů vypadá TČ aroTherm celkem dobře, takže asi dobra volba, za těch 165Tis by to bylo asi bez debat. Kdybych mohl dostat kontakt na firmu, co ho takto nacenila, byl bych vděčný. Mě přijde ceně přes 220Tis pravé už celkem dost...ale možná je to jen můj dojem, že jsem zblbly z těch reklam co ze všech stran tlačí.
Odpovědět
Profilova fotka
@skogshare my se taky nedostali ani u jedné firmy pod 200 tisíc, nejlevnější jen Nibe 195 tis., ale nějaká horší a hlučnější verze
Odpovědět
@skogshare hezký den, nabídku mám od místní firmy co je zastupuje v regionu, zkuste oslovit vaillant, mají to dle regionů rozděleno. mám v tom tedy 5000 slevu z veletrhu, ale i tak cena celkem ok. pokud by vyšlo dráž, byla jsem rozhodnutá pro LG - ale i tam se ceny dost lišili, ale našla jsem tři firmy co se s LG kolem té ceny 140-150 000 drží. Snažila jsem se porovnat i hlučnost a vaillant je na tom líp. dost jsem řešila zda monoblok nebo split, názory se dost různí. Většinu nabídek jsem měla ale taky okolo 220 000 a výš. Původně jsem chtěla monoblok od Nordline, tam jsem ale až na veletru topení našla jednu formu co je montuje okolo 110 000 kč komplet někde od Ostravy myslím, ale nakonec jsem je pak už neřešila, první nabídky na Nordline byly naprosto šokující okolo těch 180 000 apod ač samotná venkovní jednotka stojí asi 60 000.
Odpovědět
@teresh07 my máme mít hydrobox a bojler z dražic. S tím jejich unitower zásobníkem byla cena myslím 199 000.
Odpovědět
@spaghetka už to máte vyřešeno s Nibe?
Odpovědět
Profilova fotka
@jajinka121 ještě ne, teprve nám vypracovávají tepelné ztráty a podle toho porovnáme. Vybíráme mezi NIBE a IVT, zatím jsme víc přikloněni k IVT
Odpovědět
My máme taky nejnižší nabídku od Nibe. Je to split AMS 10-8, ale musí se na rozdíl od jiných TČ pravidelně kontrolovat těsnost TČ. Trochu mě překvapilo, jak jsou ceny vysoké.
Odpovědět
Profilova fotka
@jajinka121 no uvidím co přijde za nabídku, predrim mi ji dělali na jiný tc 75/5 ale chci ten 85/3
Odpovědět
NIBE, ITV a další patří mezi drahá TČ. Já jsem měl loni několik cenových nabídek na čerpadla LG, Panasonic a Protherm v cenách pod 180tKč. Čerpadla typu monoblok vychází levněji, ale mají mírně horší účinnost a je nutné použít nemrznoucí kapalinu takže se cenový rozdíl může vyrovnat.
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj, v prosinci 2019 montáž LG split 12 Kw za 125tis.+ bojler dražice 14,5tis.+ napojení od topenáře, celkem cca 145tis. A jak každý říká, že musí být pravidelné kontroly split jednotek, tak to není pravda. Záleží na typu a množství použitého chladiva.
Odpovědět
@lebedik to je pravda. Souvisí s tím výhoda monobloků, protože mají obecně menší množství chladiva než splity a používá se ekologičtější chladivo R32
Odpovědět
Sice starší, ale ještě přidám info: chladiva R32 může mít jak split tak i monoblok. Není to žádná výhoda výhoda výhradně monobloků. Naopak monoblok díky faktu, že je mimo budovu, může použít i výbušná chladiva jako je R290 nebo R600a. Jedná se o velmi ekologické chladiva (blízko ideálu R744) s GWP = 3. Takové moderní "ekologické" chladivo R32 má GWP = 675 čili stále 200x vyšší, a stále je to fluorované svinstvo, které vydrží v atmosféře dlouho.
Odpovědět
@jajinka121 Ano, Vaillant už dělá arotherm ve splitu a imho jsou to skvělá čerpadla poměr cena/výkon. Mám sice starší arotherm monoblok ale jede zatím fajnově.
Odpovědět
@skunkos už máme objednáno, mělo by každým dnem přijít
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?